Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

SC: Lämmeltåg väntas till Sverige

Posted by sverigeidag på februari 22, 2012

Lättnader i ID-kraven för “anhöriga” som vill förenas med familje­medlemmar i Sverige väntas leda till många fler anhöriga kommer att söka uppehållstillstånd här. Det framgår av Migrationsverkets senaste prognos som i dag lämnades till regeringen. I år kan antalet människor som söker uppehållstillstånd som anhöriga i Sverige komma att öka med 45 procent, till cirka 60 000 – att jämföra med cirka 41 000 i fjol, enligt MV:s nya prognos.

Den största delen av ökningen väntas vara somalier, men givetvis kommer lämmeltåget att bestå av både afghaner och andra folk, zigenare från Balkan och andra öststatare till exempel. Den vägledande domen från Migrationsöverdomstolen, som kom nyligen, gör det lättare för barn och föräldrar som har svårt att styrka sin identitet att förenas i Sverige.

Det är inte ovanligt att en somalisk familj kan ibland vara en mindre by på ett par hundra personer. Speciellt om mannen har en handfull fruar och varit aktiv, så kan ni själva räkna ut hur den familjens antal kan vara efter ett tjugotal år. Avkommorna skaffar ju också avkommor. Så vill man spara pengar på sin Afrikaresa så blir det billigare med en tågbiljett till Borlänge efter 2012 dit ett tusental väntas komma.

Billigt blir det heller inte för svenska skattebetalarna. Kalaset för att dessa nya “svenskar” ska kunna parasitera på vår redan tärda välfärd beräknas kosta minst 100 miljoner. Man kan nog lägga till ytterligare eftersom de alltid kalkylerar med lägsta belopp.

– “Vi har därför vänt oss till regeringen och sagt att vi räknar med att behöva ungefär 100 miljoner kronor extra”, säger Jonas Lindgren, verksamhetschef på Migrationsverket.

En allt mer vanligare syn i det Reinfeldtska Sverige

Artikeln finns att läsa här.

2 svar to “SC: Lämmeltåg väntas till Sverige”

  1. Peter said

    Ja, man kan nog åka till Borlänge – och vill man se araber så finns det numera en hel del städer att välja mellan.

  2. Enligt en artikel i Smålandsposten som jag skrev om häromdagen så väntar sig Svenska ambassaden i Addis Abbeba en anstormning av 20.000 – 30.000 somalier som vill ta chansen att komma till Sverige.

    http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/dna-tester-oppnar-for-aterforening%283154190%29.gm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: