Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Kulturvänsterns verklighet

Posted by sverigeidag på februari 21, 2012

I dagens DN får Magnus Linton och Maria Sveland kritik av författaren Fredrik Ekelund för sina bristande analyser om det politiska tillståndet i Europa.

Ekelund lyckas balansera debatten en aning genom att förklara att SD minsann inte består av fascister utan kanske främst av människor från arbetarklassen, före detta sossar och vänsterpartister.

Det är ju glädjande att det finns någon som inte är lika sällsynt extrema som Sveland och Linton. Trots att Ekelund inte har några verkliga lösningar på de problem som etablissemanget har skapat kommer många säkert att uppskatta att det finns någon som ger Sveland och Linton svar på tal.

Ekelunds debattinlägg i dagens DN ska ändå ses som en intern debatt mellan kulturvänsterns olika falanger. Det är därför Ekelund är så nästan besvärande ovillig att begripa det som varje invandringskritiker begriper. I Ekelunds värd är det ”högerextremismen” som är problemet, inte etablissemangets massinvandring.

Ekelund:

”Att Jobbikrörelsen i Ungern är otäck och att högerextremism är ett stort problem i Europa, råder det inga tvivel om…”

Dessa rörelser är inte en del av något problem, de försöker istället vinna politiskt inflytande så att de kan åtgärda de problem som etablissemangen har skapat tillsammans med liberala medier (som DN). Dessutom har etablissemangen i de länder där ”högerextremismen” (som är en eufeism för invandringskritiska rörelser) förhindrat politiska debatter. Med hjälp av lagstiftning och medier har de undertryckt medborgarnas oro över utvecklingen.

Ekelund:

”Däremot finns det en stor oro och den betingas av flera faktorer. Malmö har, liksom städer som Landskrona och Södertälje, tagit emot ett stort antal flyktingar på kort tid medan en rik grannkommun som Vellinge, knappt tagit emot några. En sådan verklighet kan man tiga om, eller våga tala om, som Ilmar Reepalu gjort.”

Det är korrekt att vissa städer har tagit emot ett stort antal flyktingar, medan Vellinge har tagit emot ett fåtal. Kulturvänsterns lösningar är att (helst) tvinga de kommuner som har tagit emot ett fåtal att i solidaritetens namn ta ”sin andel”. Det är en lösning som endast bidrar till att sprida och förvärra alla de problem vi redan har. Ingenting blir bättre av att vi fyller på trygga svenska orter med flyktingar som bor i överfulla getton. De bör få akut hjälp med att resa tillbaka till sina hemländer istället för att vi ska förstöra även andra delar av Sverige. Ekelund berömmer Ilmar Reepalu för att han ”vågat” tala om de problem som finns i kommunen. Vad Ekelund tycks bortse ifrån är att det är Reepalu som är problemet och det är hans politik som skapat det Malmö vi ser idag. Dessutom har statlig TV och radio låtit Reepalu få tala fritt, medan invandringskritiska röster oftast stoppas.

Ekelund spekulerar i att SD:s intåg i riksdagen kanske hade gått att undvika.

Ekelund:

”Och – vem vet? – kanske hade SD:s intåg i riksdagen gått att undvika med några enkla politiska grepp: en statligt styrd, fortsatt generös, flyktingpolitik, där även rika kommuner tvingats ta sitt ansvar, och ett upprivande av ebolagstiftningen, vilket hade jämnat ut flyktingmottagandet över landet och hjälpt till att förhindra situationer som på Herrgården med nio vuxna i en trerummare och barn som hamnar på gatan.”

Kulturvänstern vill inte ha någon politisk opposition, gillar inte att bli motsagd och vill bestämma vilka ämnen man ska få – eller inte få – tala om. Att sprida problemen till andra orter är kulturvänsterns sätt att hantera en sjuk politik. Aldrig att säga stopp och nog! Invandringen ska fortsätta i all evighet och den globala solidariteten innebär att varje svensk by ska ha sina kvotnegrer och sina kvotmuslimer. De ska in överallt och i alla sammanhang. Att säga stopp tycks vara omöjligt för en del. Kulturvänstern är därför en del av de problem som dagligen förvärras i landet.

Ekelund:

”Högerpopulismens primitiva, nationalistiska drömmar om kulturell och etnisk homogenitet bör bekämpas i öppen debatt, liksom den radikala islamismens intolerans och drömmar om könsapartheid.”

Ekelunds hat mot etnisk homogenitet tycks vara lika djupt rotad hos honom som hos andra företrädare för den själlösa vänster som intagit de liberala mediernas debattsidor. Det är deras brist på fattningsförmåga som gör att de medverkar i förfallet av vårt land. Kulturvänstern är lika stor del av problemen som Ilmar Reepalu, DN och Fredrik Reinfeldt är det. De vägrar att lyssna på andra, de vägrar att förstå och de vägrar att erkänna att hela det mångkulturella projektet är ett enda stort och katastrofalt misslyckande. Det mångkulturella projektet är en utopisk dröm för människor som saknar verklighetsuppfattning och vägrar att begripa att de faktiskt kan ha fel.

Allt som har med mångkultur och massinvandring att göra och alla som försvarar denna politiska avart får alltid breda ut sig i media. Deras åsikter om hur SD bäst ska stoppas, om farorna med högerextremism och förslag om att sprida flyktingar till fler svenska orter syftar bara till att hindra verkliga debatter om vilken framtid vi svenskar ska tvingas möta.

DN försöker alltid styra alla debatter åt fel håll. Läsarna ska slippa förstå att det finns andra lösningar på samhällsproblem än de som kulturvänstern föreslår.

Relaterat: Bitterfittans klagan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: