Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sannolikt valfusk i Nevada

Posted by sverigeidag på februari 9, 2012

Valresultat i delstaten Nevada den 4 februari 2012 för de republikanska kandidaterna var:

Mitt Romney 50,1 %
Newt Gingrich 21,1 %
Ron Paul 18,8 %
Rick Santorum 10 %

Valresultatet i Nevada för Ron Paul har ifrågasatts därför att något inte stämmer med det stora antalet Ron Paul-supportrar och det slutliga resultat. I den enda distrikt som räknades offentligt – inför TV-kameror – fick Ron Paul överlägset fler röster. En live-upptagning från vallokalen i Clark County visade att Ron Paul fick 183 röster. Romney fick 61, Gingrich 57 och Santorum 16 röster. Detta i det enda distrikt som öppet visade rösträkningen i TV.

Förväntningarna i Nevada var att Ron Paul skulle komma ut som en stark tvåa och nu spekulerar många i vad som egentligen har skett. Men tanke på att fler personer besökte Ron Pauls möten än antalet som röstade på honom så kan det finnas något fel i själva röstförfarandet eller rösträkningen. Ju mer hemlig rösträkningen har varit ju färre röster har Ron Paul fått, ju mer offentlig rösträkningen har varit ju fler röster har Ron Paul fått. Det är fakta, men varför det förhåller sig så har ingen säkert kunnat klarlägga.

Många av Ron Pauls anhängare är säkra på att det handlar om rent valfusk. De har jämfört ökningen av hans röster i andra delstater och dragit slutsatser som visar att det är något fel på valresultat i Nevada. Om man enbart jämför med valresultatet från 2008 och 2012 så har Ron Paul ökat starkt överallt utom i Nevada. I Iowa ökade Ron Pauls röster med 120 procent, i New Hampshire med 211 procent, i South Carolina med 385 procent och i Florida med 87 procent

Ökningen i Nevada var 1 procent vilket är så lite att det faller på sin egen orimlighet. Hur kan då valfusket ha gått till? Förmodligen har man kunnat kasta röster i de stora distrikten där rösträkningen varit hemlig. Att bevisa valfusk är svårare.

Medias taktik mot Ron Paul är att tiga ihjäl honom. I den senaste eftervalsanalysen (från Minnesota, Missouri och Colorado) i Washington Post nämndes inte Ron Paul vid namn trots ett starkt resultat. Det är främst medier som kontrolleras av israellobbyn som bojkottar Ron Paul.

Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: