Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Vad menar Jimmie Åkesson?

Posted by sverigeidag på februari 1, 2012

Efter decennier av stora problem i invandrargettot Rosengård och efter ett stort antal mord, skjutningar och andra grova brott reagerar äntligen Sverigedemokraterna.

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att SD ser mer oro på utvecklingen.

Jimmie Åkesson säger i pressmedelandet:

– Det är positivt att polisen i Malmö äntligen tycks ha fått ordentliga resurser för att bekämpa de kriminella element som sprider skräck i staden. Men detta är inte tillräckligt. Vad som nu sker i Malmö har en social dimension där årtionden av splittringspolitik skapat ett samhälle där respekten för rättsstaten undergrävs och där kriminella grupper kan rekrytera mer eller mindre öppet. Den pajkastning som nu sker mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu om ansvarsfrågan är ovärdig då bägge parter bär samma ansvar för utvecklingen.

– Det krävs också lagstitftningsinitativ. Sverigedemokraterna undersöker just nu olika konkreta åtgärder man kan ta till för att bekämpa den organiserade kriminaliteten. Den bild jag får när jag talar med representanter från så väl polisen som säpo är att det förutom straffskärpningar även krävs ökade möjligheter till användande av olika tvångsmedel för att bekämpa och förebygga organiserad kriminalitet. Vi ämnar återkomma med förslag till åtgärdspaket på området.

Åkesson säger att det är ”årtionden av splittringspolitik” som skapat problemen. I själva verket är det årtionden av en extrem massinvandringspolitik som skapat problemen i Malmö där SD själva har varit ganska passiva. SD har aldrig vågat ta tag i frågor som rör den galopperande kriminaliteten och de aldrig kommit med några vettiga förslag för att lösa dessa problem. Istället pratar SD om ”splittringspolitik, utanförskap eller segregation”. SD tycks vara förlamade av politisk korrekthet och vågar inte förklara vad som ligger bakom olika samhällsproblem. Inte heller vågar SD komma med några sansade förslag om hur vi ska återta kontrollen över vårt land.

Häromdagen gick kristdemokraten Ardavan Khoshnood ut i media och förklarade vad som behövs för att komma tillrätta med den organiserade brottligheten. Han förslog att man tar medborgarskapet från de kriminella invandrarna och utvisar dem eventuellt tillsammans med sina familjemedlemmar. Det är visserligen inte ett förslag som löser alla problem, men det är ett steg i rätt riktning. Skulle man införa en sådan politik kan man öppna för att på sikt genomföra ett repatrieringsprogram, vilket är det enda som kan rädda Sverige.

SD vill inte ens ta medborgarskapet från de kriminella invandrarna och vill tydligen att de ska stanna i Sverige för evigt och leva på svenska skattebetalare. Om man inte ens vågar framföra åsikten att invandringen, eller bristen på vilja att återsända alla invandrare som inte hör hemma i vår kultur, inte ”splittringspolitiken”, ligger bakom de problem som Rosengård och stora delar av övriga Sverige har då har man inte förstått någonting

Relaterat: KD-politiker vill återkalla medborgarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: