Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Uteslutningspartiet Sverigedemokraterna

Posted by sverigeidag på februari 1, 2012

Partiet har uteslutit så många medlemmar under förra året att de inte är möjligt för en vanlig väljare att kunna hålla räkningen. Varje uteslutning är en tragedi, även om det i enstaka fall kanske har varit befogat. Det första man förvånas över är varför en så drastisk metod som uteslutning tillämpas när man skulle kunna förhandla sig fram till andra lösningar.

Det är lätt att bli konspiratorisk och tro att det finns sabotörer i SD som vill jaga ut folk ur partiet för att skapa splittring. Hur det än är med den saken så finns det inget parti som uteslutit så många som SD har gjort. Felet kan omöjligen bero på att alla uteslutna alltid bär på skulden till sin egen uteslutning. Vi vet att det finns flera fall där personer gott och väl hade kunna fortsätta verka i partiet, men med andra uppgifter.

Nu har uteslutningshysterikerna i partiet slagit till igen. Den här gången är det Isabella Demserius från Borås som drabbats av partigalgen. Partikamraten Krister Maconi säger till Borås Tidning att uteslutningen är sällsynt välförtjänt.

Demserius menar att hon uteslutits för att hon gjort en polisanmälan om oegentligheter i partiet. Hon säger till Borås Tidning att hon bestraffats med uteslutning för att hon vågat kritisera felen inom partiet. En annan medlem i SD Borås har fått en varning av partistyrelsen.

2 svar to “Uteslutningspartiet Sverigedemokraterna”

  1. Assi3 said

    SD måste jobba hårdare med partiet och skapa stabila medhjälpare.Det är viktigt att dom överlever nästa val ,med högre procentandel än sist.
    Sabotörer finns överallt i olika kläder.Vad ni än gör i partiet så kommer det alltid att finnas klagan.Rota er väl och jobba med era väljare !!

  2. SD:s största fiende är SD själva, med tanke på deras uteslutningshets. Nu ska de göra stora upprensningar i partiet. Med tanke på att SD redan nu har alldeles för få aktiva medlemmar, så kommer det stjälpa SD mer än vad det hjälper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: