Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Fallet Kevin Kless – bara ett av många i det allt mer brottstyngda USA

Posted by sverigeidag på januari 27, 2012

23-årige Kevin Kless var ute och åt tillsammans med två kvinnliga vänner den 14 januari i år i Old City i Philadelphia, USA. Ett par timmar efter midnatt gick de ut på gatan för att få tag på en taxi och åka hem. Kless ropade på en taxi som såg ut att vara ledig eftersom taxiskyltens lampa var påslagen, men taxin var upptagen. Kevin sade då till chauffören att släcka lampan.

Alldeles i närheten befann sig tre män i en bil och fick för sig att attackera den prydlige Kevin. De hade inbillat sig att Kevin tilltalat dem, vilket han inte hade gjort. Helt oprovocerat rusade de ut ur bilen och gick till attack mot Kevin. De började misshandla honom med sparkar och slag tills han ramlade ihop helt orörlig.

Männen avvek från platsen och lämnade efter sig den dödligt skadade Kevin på en trottoar. Gärningsmännen hade smitit iväg i Mazda 626 från tidigt 2000-tal som polisen efterlyste ett par timmar senare. Vittnen som såg händelsen kunde uppge att de såg ut att komma från Mellanöstern.

Kevin hämtades av ambulans, men avled under morgonen på Jefferson University Hospital av de svåra skadorna han fått. En belöning på 20 000 USD utfästes för tips som kunde leda till ett gripande av gärningsmännen.

En person hörde några dagar senare hur en man berättat för någon att han och hans vänner hade spöat upp en vit man i Old City. Personen ringde polisen och kunde med hjälp av tipsarens uppgifter gripa Steven Ferguson, 20 år, Felix Carillo, 23 år och Kenneth Santiago, 19 år.

Kevin Kless var en mycket trevlig och social person. Hans familj hade flyttat från New York till Pennsylvania där Kevin pluggade ekonomi och riskhantering. Han hade just börjat arbeta på ett försäkringsbolag och var omtyckt av alla. Företaget såg honom som en ambassadör för sin verksamhet och Kevin hade gått långt om inte livet så grymt tagits ifrån honom.

Överfallet på Kevin var bara en i raden av mord och dödligt våld i staden. Under årets första 14 dagar hade dittills 20 mord inträffat i Philadelphia. Vid ett enda tillfälle besköts en bil med sju ungdomar varav tre dog. USA har stora problem med delar av sin befolkning.

Ett svar to “Fallet Kevin Kless – bara ett av många i det allt mer brottstyngda USA”

  1. det finns ju naturligtvis inget positivt i denna hemska händelse men lite bra är det att det skedde i USA och inte t.ex. i Sverige,
    dom kommer troligen aldrig ut igen. Hade det hänt i Sverige hade nån åklagare troligen sagt att dom inte förstod att man kan dö av sparkar och slag
    det har vi just fått bevis på i Ludvika där mördarna antagligen kommer att komma undan med en kraftig rabatt för sitt mord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: