Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Gatukonstnär dömdes för hets mot folkgrupp

Posted by sverigeidag på januari 26, 2012

Precis som fruktat meddelades idag att gatukonstnären Dan Parks dömdes för hets mot folkgrupp och förtal.

Han anmäldes efter att ha upp en affisch med bild på Jallo Momoduo från Afrosvenskarnas förbund iklädd en kedja runt halsen och texten ”Vår negerslav är bortsprungen”. När Parks satte upp affischen på ett elskåp greps han av polisen misstänkt för olaga affischering och hets mot folkgrupp.

Idag föll domen. Han döms till villkorlig dom, 6 000 kr i böter och 10 000 kr vardera i skadestånd till Momoudo och en kvinna på Hallands nation vid Lunds universitet. Åklagaren är nöjd och menar att tingsrätten har gjort en riktig bedömning. Dan Parks har kommenterat domen och menar att han kommer att överklaga eftersom han ser domen som ren censur.

Sydsvenskan

Ett svar to “Gatukonstnär dömdes för hets mot folkgrupp”

  1. Goranco said

    Mycket skall man höra innan öronen trillar av. Att polisen var så snabb måste bero på deras hemliga antidiskriminerings grupp förde upp saken på plats 1 på listan över fråga om liv & död och ytterst brådskande. Att polisen ljuger är välbekant. Götblad kom en tid sen ut med följande häpnadsväckande yttrande:”Enligt undersökningar visar det sig att medborgarnas förtroende för polisen ökar”. Vilka undersökningar?, Några hon hittat på själv?,säkert en lögn. Som under rättegången hon var med på i Visby rörande ett narkotika mål.Nu har Götblad fullföljt sina perioder som Rikspolischef och brottsligheten och otryggheten är större än när hon tillträdde. Dessutom har polisbudgeten fått ett tillskott på flera miljarder. Några ministrar från EU skulle ha möte i Stockholm och polisen ville förstås visa upp sig och låtsas att dom är effektiva. Pga detta var patrullerande poliser utkommenderade.Det föll sig så väl ut att annan sidobrottslighet ej kopplad bevakningsuppdraget klarades upp. Jippi, en polis var blev så glad att han uppträdde i TV och meddelade att detta kanske skulle upprepas. Vilket uppvaknande! Synlig polis är bättre än osynlig.Ett konstaterande av typen ”Torr väg är bättre än blöt hal”. Enligt en undersökning gjord av TT rörande Rikspolistyrelsen visar det sig att endast runt 1% av poliserna patrullerar.Denna uppgift ville dom själva inte gå ut med,oklart varför.Svenska polisens tafatthet och ineffektivitet har spridit sig långt bort i Östeuropa. Många vill ta för sig av våra värden och verkligen uppleva för sig själva om den Svenska polisen verkligen är så dålig som alla säger.Att Svenska polisen skulle kunna reda upp den multikulturella gegga och brottslighet som öppna gränser medför framstår för alla utom de mest okunniga som en övermäktig uppgift.Heja Jimmy Mvh Goranco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: