Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Ett av de grymmaste morden i USA

Posted by sverigeidag på januari 24, 2012

Den här filmen handlar om ett av de grymmaste morden i USA under senare år. Det inträffade 2007 när det unga paret Channon Christian och Christopher Newsom mördades på ett sällsynt brutalt sätt. Vad vi i Sverige inte vet att är amerikanska medier gjorde så gott det kunde för att tysta ned detaljerna kring morden. Orsaken var att mördarna var svarta och att offren utsattes för sällsynt grym tortyr. Kanalen Hotair.com gjorde ett reportage där de konstaterade hur skamligt medierna agerade.

Det här reportaget kommer från knoxnews. Media försökte också ta udden av det faktum att gärningsmännen var svarta och insisterade på att ”hudfärgen inte spelar någon roll” och att ”vita rasister utnyttjar händelsen i politiska syften”. Det är samma slags argumentation som vi får höra här när en del konstaterar att vissa invandrargrupper är överrepresenterade i grov brottslighet.

I USA finns det massor av fakta och statistik som visar att svarta är kraftigt överrepresenterade när det gäller grova våldsbrott av det slag filmen visar. Men precis som i Sverige försöker medierna att dölja detta faktum. Det innebär att många människors säkerhetsmedvetande inte är tillräckligt högt och att många i ren naivitet tror att det är lika tryggt i ett ghetto som i ett vitt medelklassområde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: