Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Oskorei: Alain Soral och den franska debatten

Posted by sverigeidag på januari 23, 2012

Det svenska politiska debatten har atrofierat och dött sotdöden. Den som ännu tar den på allvar bekräftar på så vis enbart sin egen bristande kognitiva förmåga. I en situation där de etablerade partierna har liknande åsikter i ett flertal viktiga politiska frågor framstår bilden av en konflikt mellan ”höger” och ”vänster” som en illusion med ideologisk funktion.

Situationen är likartad i ett flertal europeiska länder, och det kan därför även för en svensk vara av värde att se den intervju med Alain Soral där han dissekerar den franska debatten. Intervjun har utförts av Russia Today snarare än av någon fransk TV-kanal, detta illustrerar förövrigt Sorals påståenden. Den återfinns här: ”France robbed of choice and sovereignity”

For a long time here in France… there was a real alternative in french politics, meaning there was the Communist Party and there was the whole movement of economic liberalism. There was real political diversity in France… [Today] there is no real opposition between left and right… the difference is only aesthetic.

Soral beskriver hur fransk höger och fransk vänster närmat sig varandra, och anammat det han kallar en dominerande ideologi. Denna ideologi bygger på en ekonomisk liberalisering, genom EU. Den bygger också på tron på öppna gränser, minskad nationell suveränitet och det positiva med att kulturer blandas. För att dölja att de etablerade partierna enas om en dominerande ideologi tjänar den påstådda konflikten mellan ”höger” och ”vänster” en ideologisk funktion.

Today the two battling sides are the globalists and those resisting globalization.

Läs resten av texten här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: