Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

EU trappar upp konflikten med Iran

Posted by sverigeidag på januari 23, 2012

Europeiska Unionen har nu bestämt sig för att straffa Iran för att de utvecklar kärnteknik. En bojkott av olja från Iran kommer att införas med omedelbar verkan, men i praktiken tar det några månader innan bojkotten kommer att få fullt genomslag.

Bojkotten mot Iran är i praktiken en samordnad politisk åtgärd av USA och EU. Den brittiska utrikesministern William Hague hoppas nu att fler länder ska ansluta sig till bojkotten.

EU är den näst största oljemarknaden för Iran, bara Kina är större. En blockad kommer i första hand att drabba europeiska länder med svaga ekonomier. Redan en liten ökning av oljepriset kan skada Grekland, Italien och Spaniens ekonomier mycket. Likväl är regeringarna i dessa länder med på att bojkotta Iran. Politikerna bakom blockaden mot Iran hoppas att landet nu kan komma att avbryta sin atomforskning. Fyra forskare har redan mördats i Iran och trots att spåren leder till USA eller Israel förekommer inga spekulationer i medierna om vad som egentligen händer och varför alla bojkotter mot Iran införs så samordnat.

Som svar på dessa blockader har Iran hotat att stänga Hormuzsundet, men israellobbyns medier framställer Iran som den skyldiga parten i den eskalerande konflikten. Det är i själva verket den globala israellobbyn som ligger bakom krigshetsen mot Iran och den lobbyn har USA och EU i sina händer.

Israellobbyns inflytande över medierna och den globala politiken har ökat markant de senaste tio åren och resultat ser vi i form av mer samordnad internationell politik, globalisering och krigshot i Mellanöstern.

USA har varnat Iran för att stänga sundet och har skickat dit hangarfartyg för att visa att man är beredd att ingripa militärt. Storbritannien och Frankrike har också skickat fartyg.

Ett svar to “EU trappar upp konflikten med Iran”

  1. peter said

    Åratal av varningar, det är dags att bomba sönder Irans mullor så de inte kan hota oss med kärnvapen eller annat i framtiden. Muslimer + oljemiljarder = Dödshot mot väst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: