Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Newt Gingrich vann i South Carolina

Posted by sverigeidag på januari 22, 2012

Valresultatet från South Carolina är nu klart. Vinnaren var New Gingrich som fick 40,4 procent av rösterna. Mitt Romney fick 27,9 %, Rick Santorum 17 % och Ron Paul 13 %.

Kampen om vem som ska bli Obamas utmanare och republikanernas kandidat fortsätter nu. Rick Santorum, Mitt Romney och Newt Gingrich har vunnit var sitt delstatsval och ingen kandidat är självklar vinnare.

Två tydliga trender kan noteras från valkampanjerna. Det är att Ron Paul har diskriminerats systematiskt av medierna. I den senaste valdebatten var han också dessvärre oklar om illegal invandring och framstod nästan som den mest liberale av de fyra kandidaterna, medan Rick Santorum framstod som den tuffaste. Ron Paul fick också minst taltid i den stora TV-debatten i South Carolina.

Vad som betytt mest för utgången är israellobbyns tydliga stöd till främst Newt Gingrich, men även till Mitt Romney. Denna lobby har sponsrat den kandidat som är mest villig att skicka amerikaner i krig så fort Israel önskar. Gingrich har fått mångmiljonbelopp i kampanjstöd av vänner till den israeliske presidenten och har lovat hjälpa Israel så snart de vill ha hjälp. Hans liberala inställning till illegal invandring delas inte av folket, men när medierna framställer honom som någon att lita på så går han segrande fram. Gingrich har lanserats av vissa stora medier. Gingrich sägs vara en skicklig debattör, men bakom honom finns en man som gjort många misstag med trassliga familjeförhållanden och som är gift för tredje gången. De övriga kandidaterna lever i föredömliga familjeförhållanden.

Trots att många opinionsundersökningar visar att Ron Paul har stort stöd när det gäller den viktiga utrikespolitiken och i andra betydelsefulla frågor om ekonomin frågor så var det två frågor som bidrog till att väljarna svek den här gången. Det ena var frågan om illegal invandring där han var näst intill uddlös. Det andra var ett tal han höll inför studenter i Charleston där han talade om att släppa drogerna fria. Sådant attraherar inte många väljargrupper.

När man ser på resultatet så visar det att israellobbyn fick exakt som de ville. De mer eller mindre hatar Ron Paul för att han efterlyser fred i Mellanöstern i stället för angreppskrig mot Iran. New Gingrich är den mest krigsvillige och med honom som president riskerar vi ett nytt storkrig där ännu fler amerikaner ska dö i krig för Israel. Han kommer att dansa efter lobbyns pipa. Det största enskilda bidraget till sin kampanj, 5 miljoner dollar fick han av Sheldon Adelson som är vän med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Man skulle också kunna säga att Irsael har köpt Newt Gingrich eftersom har tidigare har visat sig vara näst intill mutbar.

Hur kunde då israellobbyn få som den ville?

Svaret är att de tidningar som ägs av judiska privatpersoner valde att stödja de mest israelvänliga kandidaterna och bojkotta dem som de uppfattar som kritiska till israelisk krigsretorik. Den ende kritikern var Ron Paul. Därefter kommer självaste president Obama, som inte anses vara tillräckligt israelvänlig för att lobbyn ska ge honom sitt stöd. Obama har stöd av stora delar av samma lobby, men de vill ha en ännu mer israelvänlig kandidat och den som stöds nu är Newt Gingrich.

Valrörelsen i USA är delvis riggad eftersom israellobbyn kan bestämma vem som ska vinna och vem som ska förlora. Den kan få nästan vilken politiker som helst att vinna eller försvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: