Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sverigedemokraterna lanserar hemsida som svar till Erik Ullenhag

Posted by sverigeidag på januari 16, 2012

Den 18 december lanserade regeringen och integrationsminister Erik Ullenhag en hemsida där man radade upp 13 påstådda myter om invandringen. Sidan mötte massiv kritik i media från så väl ledarredaktioner, statsvetare och samhällsdebattörer. Sverigedemokraterna valde att anmäla Erik Ullenhag till konstitutionsutskottet då man vill få det klarlagt huruvida det är acceptabelt att ägna sig åt att vilseleda och sprida direkta felaktigheter på regeringens webbplats.

Idag lanserar Sverigedemokraterna webbplatsen www.myterominvandringen.se. Det sker dels som ett svar på regeringens mytsida men också för att i allmänhet belysa den skönmålning av invandringspolitiken som sker i debatten idag. Martin Kinnunen, kommunikationsansvarig för partiet, kommenterar lanseringen:

– Efter lågvattenmärket från regeringen med lanseringen av den här mytsidan så kom vi fram till att det behövdes någon form av moteld. Det är ett stort problem att tveksamma påståenden och direkta felaktigheter tas för sanningar i det offentliga samtalet. Denna försköning av invandringspolitiken och dess konsekvenser måste bemötas. Tanken är att www.myterominvandringen.se löpande ska uppdateras.

– Till att börja med presenterar sidan tre myter som ständigt är aktuella i invandringsdebatten. Påståenden om att invandringen är lönsam, att Kanada är ett föredömme och att arbetskraftsinvandring krävs för att rädda den framtida välfärden bemöts effektivt. Under de närmaste veckorna kommer fler av de myter som regeringen sprider på sin hemsida att bemötas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: