Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Folk och Försvar är ett hot mot yttrandefriheten

Posted by sverigeidag på januari 10, 2012

Folk och Försvar är en försvarspolitisk försvarsorganisation. På organisationens hemsida under rubriken ”Vår vision” ser vi en muslimsk kvinna som talar till åhörarna. Under bilden läser vi:

”Folk och Försvars vision är att skapa insikt i vad som påverkar fred och frihet för oss alla i vår omvärld. Vi ska vara en öppen arena där säkerhets- och försvarspolitik utvecklas och berör, och nya idéer prövas. Hos oss möts olika människor och olika åsikter.”

Det är alldeles uppenbart att organisationen ägnar sig åt att sprida en falsk bild av vad man står för.

Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) ansökte i augusti om att få bli medlem och skickade ett mail med en fråga om tillvägagångssättet för medlemskap.

Självaste generalsekreteraren för Folk och Försvar, Lars Ekeman, skickade ett mail i oktober till SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand där han skrev att:

”under de senaste åren blivit mer noggrann med den värdegrund om som organisationen står för” och att styrelsen ”utsett representanter för att med er diskuterar värdegrundsfrågor. Beroende på resultatet av diskussionen så är styrelsen beredd att meddela besked i medlemskaps frågan. Min fråga är om SDU vill gå vidare enligt ovan?”

Kasselstrand svarade att SDU vill gå vidare och Ekeman meddelade då att Folk och Försvar skulle återkomma i slutet av oktober eller början av november. Lars Ekeman bröt detta löfte då han aldrig återkom. Kasselstrand försökte på egen hand få tag på Lars Ekeman och lämnar ett meddelande på hans telefonsvarare. Efter en tid skicka Ekeman ett svar till SDU:

Jag har följande info. Vi kommer att ta upp till diskussion frågan om SDU medlemsansökan på vårt styrelsemöte den 30 november. Beslut i saken blir först vid vårt styrelsemöte den 6 mars 2012.”

När den 30 november passerat hörde Kasselstrand av sig till Lars Ekeman:

”Hej Lars,
Vad kom ni fram till under diskussionen den 30 november?Jag undrar också hur det kan komma sig att beslut sker först 6 mars. Ska det verkligen ta 6 månader för er att fatta beslut när en organisation söker medlemskap? Detta beslut borde enkelt kunna fattas nu efter att ni haft er diskussion. Eller är denna långsamma process ett sätt för er att omöjliggöra medverkan för SDU på Rikskonferensen i januari, som vi gärna vill delta på?
Jag kan gärna träffa dig och andra representanter för Folk och Försvar och diskutera vår medlemsansökan, gärna i Stockholm, om ni så önskar.”

Eftersom Lars Ekeman vägrade att svara på mailet tog Kasselstrand saken i egna händer och ringde upp Lars Ekeman för att få besked. Efter ett antal undanglidande svar får Kasselstrand beskedet att SDU inte tillåts delta på Folk och Försvars Rikskonferens.

Gustav Kasselstrand kommenterar detta i ett pressmedddelande:

– Folk och Försvar har gjort allt för att stänga ute ett riksdagspartis ungdomsförbund som medlemsorganisation. Beteendet är bedrövligt och vittnar om uppenbar avsaknad av demokrati och likabehandling. Nu ser inte Folk och Försvar ett av Sveriges få försvarsvänliga ungdomsförbund som en önskvärd del av försvarsdebatten. Folk och Försvar finansieras delvis genom statsbidrag, det vill säga svenska folkets skattepengar. De kallar sig partipolitiskt obundna men kämpar med näbbar och klor för att stänga ute Sverigedemokratisk Ungdom. Andra ungdomsordförande välkomnas och tillåts hålla anföranden och delta i debatter på konferensen, men jag som SDU-ordförande ges inte rätten att föra ut vårt förbunds sverigevänliga politik på försvarsområdet. Det är skamligt.

Folk och Försvar är alltså ingen Försvarsorganisation. Det är i själva verket en organisation som ägnar sig åt at försvara det mångkulturella samhället från kritik. Det är deras enda och egentliga uppgift. Lägg ner skiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: