Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Varför vill så många Sverigedemokrater ha Euron?

Posted by sverigeidag på januari 9, 2012

Ibland blir man inte klok på SD. Dels för att partiet är så osynliga när de skulle behövas och dels för alla de liberala inslag som finns i partimedlemmars retorik. Men också för att partiet inte ställer några krav på en utveckling som kan leda Sverige åt rätt håll. I de brottstyngda kommunerna Södertälje, Landskrona och Malmö där partiet vunnit framgångar i val händer ingenting varken när det gäller allmän opinionsbildning eller förslag till åtgärder för att stävja utvecklingen. Ett lämpligt förslag vore att kräva att medborgarskapet tog från alla kriminella invandrare så att de kan utvisas automatiskt om de går brott. Men ingenting händer. I valet 2010 gick SD kraftigt tillbaka i Landskrona eftersom SD-Landskrona varit näst intill helt passiva. De lät nämligen Folkpartiet driva olika frågor för att komma till rätta med brottsligheten och som en följd av det gick Folkpartiet framåt.

Nu ser det likadant i Malmö. Trots stadens enorma problem med ett av Europas värsta getton så har SD aldrig föreslag att dessa människor borde återflyttas till sina hemländer istället för att få evigt uppehälle här. Nu är det istället stadens förstörare Ilmar Reepaul som går ut och kräver hårda tag.

Ett annat område där SD:s åsikter förefaller underliga är när det gäller Euron. Vi citerar Örjan Hultåker, analytiker på Skop.

Enligt undersökningen som genomfördes i november säger alla befolkningsgrupper oavsett yrken, åldrar och politiska partisympatier ett kraftfullt nej till att ersätta den svenska kronan med euron.Bland partisympatisörer finns det största motståndet mot euron inte oväntat hos vänsterpartister där 93 procent säger nej. Mer oväntat är att motståndet är minst bland Sverigedemokrater där 84 procent säger nej. Det är till och med mindre än bland folkpartister där 87 procent inte vill ha euron.Ja-sidan leds numera av Sverigedemokraternas sympatisörer där 13 procent säger ja till euron jämfört med 9,7 procent för svenskarna i genomsnitt. Minst stöd för euron finns bland vänsterpartister där endast tre procent säger ja.

Man tar sig för pannan. De liberala tendenser som partiet har kritiserats för tycks verkligen finnas där.

Källa

Ett svar to “Varför vill så många Sverigedemokrater ha Euron?”

  1. sveadal said

    Men en kommunalpolitiker kan väl ändå inte föreslå eller lämna en motion om att utvisa kriminella invandrare. Det är väl knappast den enskilda Kommunen som avgör dessa ärenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: