Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Obama tar ytterligare ett steg bort från det vita USA

Posted by sverigeidag på januari 7, 2012

Av strikt valtaktiska skäl förslår Obama nu lättnader för alla de illegala invandrare som finns i USA. Förslaget är ett sätt att försöka få fler röster från den latinamerikanska väljarkåren.

Liksom i Sverige kallar den internationella invandrarlobbyn illegala invandrare för papperslösa och liksom i Sverige får flertalet av dem stanna trots att de brutit mot alla regler när de tog sig in i landet. Tanken är hundratusentals av dem ska slippa riskera utvisning.

Nu ska de illegala invandrarna kunna ansöka om dispens från utvisning och alltså få stanna kvar i USA. Då kan de också ansöka om grönt kort. Den vanliga proceduren är att de illegala invandrarna från måste åka till Mexico och fylla i ansökningar för att få komma tillbaka till USA, men i fortsättningen ska de slippa det. Många republikanska politiker är upprörda över förslaget och menar att Obama kommer att genomföra det utan att det ens blir någon omröstning i kongressen och att det kan gynna miljoner illegala invandrare.

De latinamerikanska väljargrupperna, som vars röster Obama vill ha i presidentvalet, jublar och är tacksamma för den välvilja han visar latinmerikanerna.

Den största latinamerikanska lobbygruppen i USA heter La Raza (vilket betyder Rasen och syftar på latinamerikanerna som etnisk grupp) och arbetar ständigt för att ta för sig mer av det amerikanska samhället. Målet är att förvandla sydvästra USA till ett latinamerikanskt territorium. Nu får Obama stöd av den gruppen och kan säkert räkna med uppemot eller över 75-85 procent av de latinamerikanska väljarnas röster. Vägen till ett mer icke-vitt USA är att få så många som möjligt att rösta på en politik som leder bort från ett vitt samhälle.

Kan han få fler latinoröster i delstater som Nevada, New Mexico, Colorado och Florida kan han vinna nästa presidentval. De svartas röster har han redan nästan 95 procent av och majoriteten av de judiska rösterna kan gå till honom även i nästa val, som de gjorde 2008.

När Michele Bachmann nu försvunnit som republikansk presidentkandidat så förlorade motståndarna mot illegal invandring en viktig röst. Ingen av de återstående kandidaterna är lika tydliga i frågan som hon var; hon ville utvisa samtliga illegala invandrare. Men en kritisk röst mindre tar Obama nu steget åt det andra hållet och hjälper till att legalisera den illegala invandringen. Med hjälp av medierna finns det risk för att Obama lyckas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: