Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Vem har hört talas om ”Black trash”?

Posted by sverigeidag på januari 6, 2012

Efter nomineringsvalet i Iowa där Mitt Romney vann, tätt följd av Rick Santorum och Ron Paul uppstod en kvasidebatt i media huruvida det var lämpligt att just Iowa skulle vara första stat att hålla sådana val. Anledningen till den så kallade debatten var att Iowa är en ovanligt vit stat och inte är representativ för landet i övrigt. Det var en typisk mediedebatt där vänsterorienterade journalister fick tycka till i ett ämne de ofta gillar att diskutera, nämligen hur man ska trycka till vita människor genom att visa ett öppet förakt för dem. Journalisten Andrea Mitchell menade att Iowa är ”för vitt, för evangeliskt och för lantligt”.

Sådant går bra att säga i pk-medier, men en kommentar om ett motsatt förhållande skulle aldrig ha accepteras. Mediakritikern Bernard Goldberg ansåg att det exempelvis skulle vara omöjligt att säga att staten Syd-Carolina var ”för svart” trots att den har fler svarta än genomsnittet.

Negationer om vita är alltid tillåta, men inte om svarta. Samma förhållande gäller den ofta i media använda termen ”White trash”. Vem har hört talas om ”Black trash”?

Källor:

Amren
Deulf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: