Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sveriges Televisions täta kontakter med extremister

Posted by sverigeidag på december 16, 2011

Sveriges Televisions mångåriga samarbete med extremister är ingen hemlighet. De samarbetar gärna med extremisterna i Expo och försöker framställa dem som rumsrena. En av Expos första frontfigurer var Tobias Hübinette, som fått många timmars talutrymme utan några som helst möjligheter för kritiker att ifrågasätta varken vad han sagt eller det faktum att han fått så mycket plats i TV och radio. Hübinette har sagt:

– Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den Vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade, och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

Sveriges Television har inte bara täta kontakter med extremister, dessa extremister får dessutom anställning och uppbackning av det svenskfientliga TV-huset. Nu har Sverigedemokraterna följt upp kritiken mot SVT med en ny läsvärd artikel. Den är så bra att vi återger den i sin helhet och hoppas att många sprider den så långt vinden bär. Här kommer texten, som författats av Mattias Karlsson:

SVT:s tur att svara?

Med anledning av att Kent Ekeroth haft kontakt med en person, som ca ett år efter att deras kontakt upphört gav uttryck för våldsförhärligande extremism i kommentarfältet på ett internetforum, så har SVT krävt att få veta hur Ekeroth och SD som parti ser på våld och uppmaningar till våld. Ekeroth och partiledningen har då mycket tydligt deklarerat att alla former av våld och våldsförhärligande naturligtvis är totalt förkastligt. Vi har också gjort klart att man om får veta att en person som man tidigare haft samröre med efter detta har börjat förespråka våld så skall man absolut inte ha något vidare samröre med den personen i framtiden.

Nu när SVT har fått sina svar, så tycker jag att det är dags för dem att svara på samma frågor. Ett besvärande faktum i sammanhanget är nämligen att SVT haft betydligt närmre samröre med våldsförespråkande extremister än vad Ekeroth någonsin haft. Till skillnad från Ekeroth så har SVT också vetat om att de personer de haft samröre med faktiskt har förespråkat våld. Jag skulle alltså vilja veta hur SVT:s ledning ser på våld/ våldsförespråkande och på sitt samröre med nedanstående personer?

”Gonza” Gonzalo Rodrigo Del Rio Saldias

Programledare för barn och ungdomsprogrammen ”Tracks i tv”, ”Bobster” och ”Grand prix”. Vid sidan av sitt arbete som programledare för SVT är ”Gonza” även sångare i rap-gruppen Advance Patrol. År 2007 släppte denna grupp sången ”Vi laddar” som handlar om Sverigedemokraterna. . Texten innehåller strofer som: ”Spring, spring spring för vi kommer att ta er!” och ”Kroksbäck, Malmöstad 2006. Vi förenas, kastar stenar mot din nassefest”. I videon till samma sång skildras invandringskritiker i form av råttor som bandmedlemmarna blir äcklade av, personer som skall föreställa sverigedemokrater tvingas fly för inte bli ihjälstampade av gigantiska fötter och bandmedlemmarna poserar med gatstenar i händerna och ett bälte som utseendemässigt påminner om det som muslimska självmordsbombare brukar använda.

I sina tidigare texter har Gonza bland annat försvarat terrorattackerna mot World Trade Center, framfört hot om våld mot den mördade f.d. utrikesministern Anna Lindh, uppmanat till kravaller och legalisering av narkotika, uttryckt förhoppningar om att staten Israel skall brinna, hyllat den marxistleninistiske massmördaren Che Guevara samt glorifierat kriminalitet och våld riktat mot svenska ungdomar.

Petter Nilsson

Petter Nilsson gjorde sig känd när han vann SVT:s dokusåpa ”Toppkandidaterna”. Han hade redan innan deklarerat att vinstsumman på 250 000 kronor skulle fördelas mellan Syndikalistiska ungdomsförbundet, SUF, Pirate bay och ett marxistiskt bokförlag. SUF, som Petter var/är? aktiv inom, är en utomparlamentarisk organisation som vill undergräva demokratin, bland annat genom den våldsanvändning man utövar genom nätverk som AFA, som misshandlar och hotar politiska motståndare, samt Osynliga Partiet, en kampanj som SUF drev i valrörelsen 2006 som gick ut på att slå sönder etablerade partiers lokaler, valbodar och valmaterial. SVT gjorde ingenting för att försöka förhindra att vinstpengarna gick till dessa ändamål.

Trots att SVT visste att Petter Nilsson var aktiv i en antidemokratisk terrororganisation, som av den Svenska säkerhetspolisen stämplats som ett hot mot rikets inre säkerhet, samt att han använt vinstpengarna från SVT till att finansiera denna rörelse så valde man senare att anställa honom som s.k ”mångfaldskonsulent”.

Linus Brohult

Linus Brohult är före detta talesperson för den vänsterextrema kamporganisationen Socialekologisk aktion, som tog på sig ansvaret för en rad sabotageaktioner riktade mot bygget av Norra länken i Stockholm. Brohult greps en natt vid en vägarbetsplats i anslutning till bygget av Södra länken och häktades därefter. Han dömdes senare också till ett års fängelse för grov uppvigling. Enligt Stockholms tingsrätt var det Brohult som var författare till anonyma artiklar i tidningen Ekologisten som uppmanade medlemmarna att sabotera bygget av Södra länken.

Sedan april 2011 är han teknikreporter och redaktör på Sveriges television.

Cherin Awad

Cherin Awad deltog år 2003 i SVT-programmet ”Existens” där hon deklarerade att hon var anhängare av de muslimska sharialagarna samt att hon ansåg att otrogna kvinnor borde stenas till döds. Trots detta valde SVT sedan att anställa henne både som mångfaldskonsulent och som programledare för ”Halal-TV”. När ställningstagande för stening blev föremål för debatt valde SVT att hantera detta genom att helt sonika plocka bort det aktuella Existens-avsnittet från sin hemsida, så att källhänvisningar försvårades.

Uppmaningar till slakt av oliktänkande hyllas i public service

Vid sidan av ovanstående hade det också varit intressant att få höra hur SVT motiverar att man frekvent bjuder in våldsförespråkande vänsterextremister såsom Mikael Wiehe och Sven Wollter till sina underhållningsprogram?

Slutligen hade jag också uppskattat en kommentar kring det faktum att två programledare i SVT:s systerföretag Sveriges Radio nyligen både hyllade och spelade sången ”Tystas ned” av rap-artisten Adam Tensta. Denna sång innehåller bland annat uppmaningar om att ”slipa kniven” och slakta sverigedemokrater liksom hot om att sångaren känner personer som är beredda att sitta i fängelse för chansen att få mörda en sverigedemokrat. Samma artist bjöds sedan in till TV4-Nyhetsmorgon för att där framföra sin mordiska sång i direktsändning samtidigt som kostymklädda personer iförda grishuvuden, som skall föreställa sverigedemokrater, hotfullt dansar runt på scenen.

Hela texten finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: