Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Fria Tider: Kommunisterna som styr mediasverige

Posted by sverigeidag på december 16, 2011

Dabrowski, Scherman, Aschberg och Zaremba. Alla är de eller har varit hårdföra kommunister – precis som ett stort antal andra höjdare inom media. Tidningen Resumé har gjort en kartläggning av landets mest vänsterextrema mediaprofiler.

Under rubriken ”journalisterna från bokstavsvänstern” hittar vi Dick Sundevall, Mats Örbrink, Carl Hamilton, Sigge Ennart, Gunnar Nygren, Ola Sigvardsson, Peppe Engberg och Stefan Lindgren, samt ett stort antal andra svenska journalister.
Många tunga mediepersoner var ordentligt röda som unga och inledde karriären på vänstergruppernas tidningar. ”Vad de är i dag vet vi inte”, skriver Resumé, men i många fall tycks åsikterna inte ha förändrats nämnvärt.

En snabb granskning visar till exempel att Robert Aschberg, tillsammans med brottsdömda vänsterextremister från AFA, driver ett företag som inriktar sig på förföljelse av konservativa svenskar och nationalister.

Författaren och journalisten Göran Rosenberg är engagerad i Paideia, ett skattefinansierat institut som beskriver sig som ett ”centrum för judiskt tänkande” men som i själva verket sysslar med vänsterextremt tänkande och olika kulturmarxistiska projekt.

Artikeln finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: