Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Jan Milld: Otillåten manifestation

Posted by sverigeidag på december 11, 2011

Under lördagen hölls en otillåten demonstration i Stockholm. Mitt i centrum, på Mynttorget. Just under julhandeln, dessutom i samband med Nobelfestligheter.

Polisen tvingades göra stora avspärrningar. Många julklappshandlare och andra konsumenter tvingades till olägenheter, det kunde bli fråga om stora omvägar.

Det säger sig självt, att den omfattande polisinsatsen dessutom kostar svenska skattebetalare stora summor.

Det var alltså både fel plats och fel tid för en demonstration.

Framförallt var det fel människor som demonstrerade.

Det handlade om HÖGEREXTREMISTER, varav samtliga hade brotts- och våldsanknytning.  Antingen hade de någon gång tidigare i sitt liv begått något brott eller så skulle de kunna komma att göra det i framtiden.

Mycket riktigt genererade demonstrationen våldshandlingar. Det kastades flaskor och andra föremål mot människor. Möjligen blev någon därvid skadad, i varje fall måste polisen omhänderta några personer.

Hur utmanande demonstrationen var framgick också genom den upprördhet som den framkallade hos ett antal antirasister på plats.

Allt det här avslöjades genom en föredömlig journalistisk insats från en ung reporter på SVT:s Rapport:

Som framgår av filmklippet delger SVT-reportern polisen beskedet om olämpligheten av denna extrema manifestation.

Polisbefäl på platsen verkade dock inte benägen att ställa sig till efterrättelse, utan framhärdade i en olämplig åsikt, helt på tvärs mot den som företräds av vår public-service-TV.

Kan detta vara något för den pågående Westerbergutredningen om främlingsfientlighet att titta närmare på?

Det inträffade kan möjligen betraktas även ur ett annat perspektiv, som här på Blågula frågors webbsida.

Artikeln finns i sin helhet här.

3 svar to “Jan Milld: Otillåten manifestation”

 1. niklasp said

  elaka Svennen,
  Läs på om historien kring Salem demonstrationerna, varför den startade etc. Sen varför den bildades till en mars så kanske du förstår mer. Kalla dessa nazister är ju lika pk som att kalla sverigedemokraterna för nazister.

  • Salemmanifestationen drogs igång av Robert Vesterlund, som under många år försökte bygga upp ett nationalsocialistiskt nätverk. Det var hans kompisar som mördade Björn Söderberg.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Björn_Söderberg

   Många mördare och andra brottsdömda har under åren deltagit. Nationalsocialister från Svenska Motståndsrörelsen medverkar varje år. Svenska Motståndsrörelsen leds av en dråpdömd person.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Klas_Lund

   I årets tillställning fanns flera personer som har varit medlemmar i Svenska Motståndsrörelsen, bl.a. arrangören själv Stefan Jacobsson. Där fanns också en hel rad människor som i andra sammanhang uppträtt hotfullt eller misshandlat folk. Salemmanifestation är en manifestation som arrangeras av personer som fastnat i ett politiskt träsk bland ett antal mindre sekter som inte ens kan enas – för att det finns så många tokstollar där. Det betyder inte att alla som deltog i marschen är tokiga, där fanns flera helt normala människor som inte gillar svenskfientlighet. Men de här sekterna förstör mer än de gör nytta, just för att de befolkas av så många tvivelaktiga element. Däremot är det sant att de var vänstern som stod för oroligheterna.

   Det kan läggas till att Sverigedemokraterna har alltid uppmanat sina medlemmar att inte delta och skälet är just manifestationens många nazistiska arrangörer. Sverige idag vill inte gynna hel- eller halvkriminella nazistiska grupper som accepterar våldskriminella på ledande poster.

   Det låga moralen bland nazisterna visade sig i det faktum att de ljög om att det skulle komma en riksdagsman till manifestationen. För att lugna alla som förstod att det var en bluff läste Stefan Jacobsson upp ett brev som han påstod kom från denne riksdagsman. Brevet var också en bluff, men den okritiska hopen på plats klarade inte ens förstå det. Du undrar säkert ”- Hur vet ni att det var en bluff?” Svaret är: Vi vet det.

 2. Elaka Svennen said

  Jag respekterar Jan Milld, han är en Sverigeledande invandringskritiker som hjälpt den invandringskritiska rörelsen få sitt genomslag i svenska samhället. Kudos för det!

  Men jag förstår inte varför han sympatiserar med nazisters demonstration igår?

  I sammanhanget bör nämns Jan var dock helt tyst när motdemonstranter störde SDUs demonstration mot svenskfientlighet i våras.

  Mer om SDU-demonstrationen kan läsas här:
  https://sverigeidag.wordpress.com/2011/04/10/1947/

  //ES, skribent på Sverige Idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: