Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Vit kvinna misshandlades av fyra somaliska kvinnor

Posted by sverigeidag på december 7, 2011

Ett gäng på fyra somaliska kvinnor överföll en 22-årig vit kvinna och hennes pojkvän i London i början av förra året. De skrek hotelser om att döda den vita kvinnan, ”kill the white slag” och gick till upprepad attack mot henne. De slet även av henne en del av håret så att huvudet blev kalt och sparkade henne när hon låg på marken. Hon lämnades på gatan totalt utslagen och var blåsvart över hela kroppen av alla slag och sparkar.


Offer för somaliskt våld i London

Den vita kvinnan skadades både fysiskt och psykiskt av överfallet och den grova misshandeln. Hon förlorade också sitt arbete eftersom hon tvingades vara frånvarande då och då på grund av de traumatiska upplevelserna efter misshandeln. Hon går fortfarande hos psykolog och har inte kommit över händelsen.

De fyra somaliska kvinnorna fick kraftig straffrabatt för att de var muslimer som inte var vana vid att dricka alkohol, vilket de hade gjort innan de överföll den vita kvinnan. I normalfall skulle ett brott av det här slaget renderat maximalt fem år fängelse, men domaren dömde dem till villkorlig dom. De fick inte heller något straff om ”hets mot folkgrupp” trots det tydliga etniska motivet bakom brottet. Den vita kvinnan sade i rätten att hon ansåg att överfallet mot just henne berodde på att hon var vit. Överfallet var också helt oprovocerat.

Pojkvännen som försökte försvara sin flickvän mot den upprepade och svåra misshandeln fick kritik av somaliernas advokat som menade att han ”använt övervåld”. Det framgår klart och tydligt av videon att han bara försökte freda sig så mycket han kunde. Inte heller föreföll poliserna särskilt angelägna om att gripa de somaliska kvinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: