Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Tommy Hansson: Allvarlig SD-blunder i KU

Posted by sverigeidag på december 6, 2011

”Det har funnits några tillfällen då jag bara velat sjunka genom jorden på grund av ställningstaganden som representanter för Sverigedemokraterna gjort sig skyldiga till i skilda sammanhang.

Nu senast i dag, då det meddelats att SDs representant i riksdagens konstitutionsutskott (KU) – han heter Jonas Åkerlund och anses vanligen vara en klok karl – sällat sig till den röd-gröna oppositionen i att kräva en mer närgången granskning av de medel kungahuset erhåller från statskassan. Därmed får detta förslag beklagligt nog majoritet.

Att vänsterpartierna med sina republikanska och kungafientliga agendor skulle rösta på ett slikt sätt är naturligtvis ingen som helst överraskning. Men att ett parti som vill låta sig definieras med en ideolgisk beteckning med ordet ”konservativ” i beteckningen på detta sätt gör gemensam sak med republikanerna och kungahatarna är minst sagt överraskande.

Frågan är förstås om ställningstagandet är ett resultat av Åkerlunds egen tankeprocess eller om det är initierat av partiledningen. Eller om det hela rör sig om ett missförstånd av något slag. Det vore onekligen välgörande om någon från partiledningen gav klart besked i frågan!”

Läs hela texten här.

2 svar to “Tommy Hansson: Allvarlig SD-blunder i KU”

  1. niklasp said

    Ne du Tanketornet. Du förstår, vet, inte så mycket. Jättemånga frågor har du, ska svara när jag orkar, när det nu är.

  2. Varför skulle inte staten- d.v.s. vi skattebetalare ha rätt att granska vad våra pengar används till? Det har ingen betydelse om det gäller kungahuset eller något annat. När det gäller exempelvis sjukvård och invandringskostnader, vill vi väl gärna veta vart pengarna går? Jag förstår inte dessa ”patrioter” som menar att kungahuset är det bästa för Sverige. På vilket sätt då? Det bästa för Sverige och svensk ekonomi, vore väl att man la ner hela kungahuset och att kungen och hans familj blev tvungna att arbeta för brödfödan såsom alla andra medborgare? Varför skall Victoria, Madeleine och Carl-Philip få miljontals kronor utan att behöva arbeta en enda timma under hela sitt liv? Är det rimligt att personer som aldrig arbetat eller betalat skatt får lyxvillor, sommarhus och lyxyachter för hundratals miljoner kronor på skattebetalarnas bekostnad? Gör de skäl för dessa enorma förmåner och inkomster? Hur då? Samtidigt lever många ungdomar i vårt land med arbetslöshet, bostadslöshet och tvingas gå på socialbidrag. Är det rättvist? Lever vi inte i ett samhälle där alla borde behandlas lika? Varför skall en del få förmåner på skattebetalarnas bekostnad, medan andra tvingas arbeta för sin överlevnad? Kungahuset borde nedmonterats för länge sedan. Ingen med sitt förnuft i behåll, kan mena att t.ex. Carl-Philip, Madeleine eller ens Victoria gör skäl för sina enorma inkomster och förmåner. Låt dom som alla andra människor arbeta eller gå på socialbidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: