Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

DN i ny kampanj mot Avpixlat

Posted by sverigeidag på december 5, 2011

Oron över Avpixlats framgångar fortsätter. I takt med att antalet invandringskritiska sajter som Fria Tider och Avpixlat blir allt större ökar också deras inflytande. Och när fler och fler får läsa den sanna bilden av medias förljugenhet i nästan alla politiska frågor så växer en politisk medvetenhet fram. Ingenting är farligare för etablissemanget än ett upplyst folk.

Dagens Nyheters Annika Hamrud gillar inte att det finns partier eller bloggar som reagerar på den politiska korrekthetens avarter och gör vad de kan för att dra sådana bloggar i smutsen. Tidningen har just nu en artikelserie om ”högerextremism”, som i DN:s ögon kan vara precis vad som helst, allt från våldskriminella nazistiska grupperingar till sajten Avpixlat som stöder SD. DN samarbetar med Expo, som av en del anses stå kriminella nätverk på vänsterkanten nära.

DN:s samarbete med Expo bottnar i en samsyn som går ut på att försöka förhindra existensen av invandringskritik eller att framställa den som nazistisk. I artikelserien blandar man därför ohämmat ihop organisationer man ogillar och framställer dem som extrema. I ett stort uppslag i dag avhandlas den framgångsrika sajten Avpixlat och det är de pressetiska reglerna som är föremål för ämnet. DN gillar inte att det finns anonyma människor bakom sajten och gör en stor affär av det. Mats Dagerlind intervjuas och han förklarar för journalisten Annika Hamrud att Avpixlat vill berätta den sanning som de etablerade medierna döljer. När Dagerlind förklarar för Hamrud att media pixlar bilder för att dölja kriminella invandrares identitet kollar hon med hjälp av Expo upp saken med Expressen och Aftonbladet som förnekar att det skulle vara vanligt förekommande. Faktum är att under åren har en rad invandringskritiska bloggar kunnat avslöja inte bara att många medier vitpixlar bilder, bloggarna har också lyckats få fram originalbilder som bevisar medias uppsåt, att dölja sanningen.

En Sverigedemokrat som media ogillar mycket starkt är Kent Ekeroth för att han har modet att ifrågasätta islamiseringen av Sverige och västvärlden, en islamisering som DN och Expo uppmuntrar och stöder både direkt och indirekt. Allt som DN gör genomsyras av att all invandring är bra, ju fler invandrare som kommer till Sverige ju bättre är det. DN är också medskyldiga till att dölja eller tysta ned alla kritiska röster mot invandringspolitiken och framställa dem som extrema, eller som i artikelserien, sammanblanda invandringskritiker med nazister genom att alla kallas ”högerextremister”.

Kent Ekeroth säger till DN att det största hotet mot det demokratiska samhället är den politiska korrektheten som gör att folk inte våga säga vad de tycker. Han anser att det finns en befogad rädsla eftersom folk kan förlora sina arbeten, något han själv har tvingats erfara.

DN gillar inte att Avpixlat är en anonym sajt. De skulle helst vilja hitta de ansvariga bakom och hänga ut dem med namn och bild så att de kriminella nätverken på vänsterkanten sedan kan uppsöka dem, hota eller misshandla dem, som de gjort med så många andra invandringskritiker. De enda personer som DN kan koppla till Avpixlat den är Kent Ekeroth och Mats Dagerlind. Redaktionen på Avpixlat har valt att verka helt anonymt just för att kunna kringgå såväl den politiska korrekthetens stormtrupper och den bisarra lag som kallas ”hets mot folkgrupp”, som kan straffa invandringskritiker som uttrycker sig lite klumpigt, men fria alla som smutskastar etniska svenskar (eller andra vita folkgrupper).

Dagerlind menar att om Avpixlat skulle ha en öppen redaktion så skulle den bli dränkt i anmälningar om hets mot folkgrupp och en eventuell ansvarig utgivare skulle få sitta i fängelse mer eller mindre permanent. Det har Dagerlind helt rätt i. Han kunde också ha lagt till att om inte annat så skulle DN och Expo se till att en eventuell redaktion blev utsatt för svår förföljelse genom att hänga ut dem.

Hamrud berättar om när juristen Liv Landell skrev en krönika på Juseks hemsida där hon ifrågasatte varför Avpixlat inte har någon ansvarig utgivare. Avpixlat skrev en artikel om det och reaktionen mot Landell resulterade i att ”kommentarsfältet svämmade över” och någon hade bemödat sig med att skicka en bild på hennes bostad.

Liv Landell säger till DN att:

 ”Jag tycker det är ynkligt och slappt att skribenterna inte går ut med sina namn, särskilt då man anser sig ha stöd hos svenska folket. Jag undrar på allvar vad redaktionen för Avpixlat är rädd för.”

I nästa mening skriver Hamrud att Liv Landell och andra efterlyser ”en juridisk prövning av det som skrivs på sajten”. Juridikprofessor Mårten Schultz ”skulle gärna se en lagföring för medhjälp till hets mot folkgrupp eller upphovsrättsbrott”.

Vad DN nu efterlyser är alltså en tolkning av lagen som gör det möjligt att gripa och döma någon med koppling till Avpixlat som ett led i kampen mot den framgångsrika politiska oppositionen. Den ska tystas, precis på samma sätt som man tystar dissidenter i Kina eller andra länder där demokrati och yttrandefrihet lyser med sin frånvaro.

Den juridikprofessor som DN släpat fram säger att ”Jag är inte lika övertygad om att de som är kända inte kan dömas med medgärningsmän eller medhjälpare”.

DN har också intervjuat kammaråklagaren Helene Gestrin som säger ”Om man har konstaterat att ett hetsbrott begåtts så behöver man inte visa vem som begått den för att bevisa medhjälp.”

DN och Expo klargör här sina intentioner. De vill åtala alla som kan kopplas till Avpixlat och de vill göra det för att sajten är både framgångsrik och för att den utmanar det politiska etablissemanget. Så när Liv Landell i sin totala okunnighet om vad som händer med vårt samhälle undrar vad redaktionen bakom Avpixlat är rädda för, är det just detta; DN, Expo och alla andra som vill åtala invandringskritiker, hänga ut dem och demonisera dem.

DN säger att de har kontaktat riksdagsledamöter från SD för att få reda på partiets inställning till ”den svenska presstraditionen och systemet med ansvarige utgivare”, men ingen från SD har velat uttala sig. Det är nog lika bra att de inte talar med DN, eller om de gör det bör de som Ekeroth och Dagerlind föredömligt har gjort, förklara att alla kampanjer mot invandringskritiker bottnar i en önska att tysta dem. Syftet med DN-artikeln om Avpixlat är att demonisera sajten och försöka få den nedstängd eller personerna som kan kopplas till den åtalade för ”medhjälp till hets mot folkgrupp”.

Då är vi tillbaka till just det som Ekeroth och Dagerlind talar om, nämligen hotet från den politiska korrektheten och de bisarra åsiktslagarna vi har i Sverige. Det hotet kan lika gärna stavas Dagens Nyheter eller Expo, vilket är två sidor av samma mynt. Både DN och Expo arbetar för att byta ut det svenska folket och det är angeläget att vi byter ut medierna istället och ser till att sajter som Avpixlat och Fria Tider växer och får ännu fler läsare.

Relaterat:

Mats Dagerlind bemöter Lasse Granestrand

Mats Dagerlind krossar Lasse Granestrand

Aftonbladet etnopixlar

4 svar to “DN i ny kampanj mot Avpixlat”

  1. denbittrasanningen said

    Hur vore det om DN och andra PK-media började med att hänga ut de kriminella som begår mord, gruppvåldtäkter, grova bedrägerier, m.m. med namn och bild innan ni spiller tid på att söka folket bakom ”sanningsmedier” som avpixlat och andra nödvändiga media i denna tid av lögner och undanflykter?

  2. Mats said

    Finns väl servrar att tillgå i Finland, Danmark och Norge?

  3. De börjar visst bli lite oroliga nu… Jag instämmer för övrigt med Roland här ovan. Anonymitet och server i USA är det enda som står mellan oss och att få bensin inhälld genom brevinkastet.

  4. Roland said

    Jag är inte förvånad. Det gäller att ha en utländsk server i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: