Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Turbulens när Avpixlat av misstag informerade om nazimarsch

Posted by sverigeidag på december 4, 2011

”Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga dig vem du är” är ett ungefär 2600 år gammalt klassiskt citat av Euripides. Det har stor relevans även idag.

Av rent misstag råkade sajten Avpixlat informera om manifestationen ”Stoppa svenskfientligheten” som ska genomföras den 10 december i Stockholm. En moderator som inte hade riktig koll på vilka arrangörerna var och släppte igenom informationen, vilket ledde till uppror bland läsarna. Uppenbarligen hade många läsare full koll på vilka element som arrangerat salemmarschen under många år och vilka som nu arrangerar årets manifestation.

En av arrangörerna under många år var Robert Vesterlund, som under 1990-talet försökte bygga upp ett landsomfattande nationalsocialistiskt nätverk. Hans kompisar greps och dömdes för mordet på Björn Söderberg 1999. Under åren har många dömda brottslingar deltagit i marschen, inte minst personer från den nazistiska Svenska Motståndsrörelsen.

Arrangör i år är Stefan Jacobsson som varit medlem i just Svenska Motståndsrörelsen. Han är nu medlem i Svenskarnas Parti, som tidigare hette Nationalsocialistisk Front och har nästan identiskt ledarskikt.

Tal ska hållas av Marc Abramsson från Nationaldemokraterna som under de senaste två åren krupit upp i knäna på olika naziströrelser istället för att klippa banden med dem. Det resulterade att Marc häromdagen misshandlades på sitt eget kansli av en ökänd person som varit medlem i nazistiska Svenska Motståndsrörelsen och har band till sekten ”Förbundet Nationell Ungdom” och kampanjen ”Stoppa pedofilerna”. Organisationer som ND bistått med teknisk hjälp och pengar.

Det är inget fel på att demonstrera mot svenskfientlighet, men inte tillsammans med odemokratiska politiska sekter eller våldsnazister, det var den slutsats som många läsare på Avpixlat drog i kölvattnet av debatten.

Det gick inte att ta miste på upprördheten som inte handlade om att vara ”politiskt korrekt” utan om att slippa sammanblandning med omdömeslösa människor, med nazister, med dömda förbrytare som det finns gott om i de här kretsarna och med människor som under många år försökt skapa nationalsocialistiska organisationer, förstört svenska ungdomar och anammat ett politiskt sektliv.

Här återges några kommentarer från Avpixlat:

”Jag hann läsa och också kritisera nattens artikel om nazistmarschen. Avpixlat har på kort tid blivit en succé med ett betydande inflytande. Det är viktigt att sajten alltid håller rågången bred gentemot odemokratiska grupperingar – vare sig de heter Svenskarnas Parti eller Expo – annars riskerar man att tappa sin största tillgång; trovärdigheten.”

”Avpixlat har lärt sig av misstaget. De kanske inte visste vilka nazister som brukar delta i marschen och vilka kriminella element som dyker upp där varje år. Att demonstrera mot svenskfientlighet är en sak, men att göra det när arrangemanget leds av nazister och dömda förbrytare är det självklart att bojkotta allt som har med marschen att göra.”

”Vi som älskar Sverige behöver ett forum där vi kan uttrycka vår önskan om en bättre nation utan att sammankopplas med nazister och rasister. Jag vet att AP har som ambition att vara ett sådant forum, annars skulle jag inte kommentera här.”

”Jag tappade nästan allt hopp igår. Funderade allvarligt på att flytta utomlands. Maken till dumhet om man går i samma demonstration som nassar.”

Det är bara att hoppas att Sverigedemokrater undviker att medverka i arrangemang av det slaget. Enligt arrangörerna ska en riksdagsledamot hålla tal under manifestationen och vem det än är kommer denne att få stora problem med trovärdigheten efter det. Euripides tankeväckande ord säger mycket om de människor som kommer att delta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: