Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Fotoförbud på förskolor i Linköping

Posted by sverigeidag på december 2, 2011

I somras infördes ett mycket märligt fotoförbud av kommunen i Linköping. Förbudet innebär att föräldrar inte längre får fotografera sina barn och deras kamrater på förskolorna någonstans i Linköping. I samband med Luciafirandet blir förbudet verklighet. Det är ett mycket underligt förbud vars egentliga orsaker man bara kan spekulera i. Förskolechefen Zoia Fabres säger att förbudet infördes för att skydda barn till asylsökande ”som gömmer sig” och har skyddad identitet. Därför får inte svenska föräldrar fotografera sina barn och deras kompisar.

För att ändå kunna genomföra någon form av fotografering har vissa förskolor infört en ”fotohörna”, ett litet bås där föräldrarna kan ta en bild på sitt eller sina barn. Just vid Lucia kommer förbudet att träda i kraft och tillämpas för första gången. De enda som får fotografera barnen är förskolornas personal. Inte heller får luciatåget fotograferas utan tillstånd eller exakta anvisningar från personalen. Vad som inte framgår riktigt tydligt är att det inte bara är i Linköping som sådana förbud införts, utan det är på väg att införas, eller har redan införts, på flera andra håll i landet. Några exempel har vi inte, och känner inte till om det bara är ett rykte eller om fler förbud verkligen införts.

Av uppgifter i medierna att döma så har föräldrarna accepterat ett sådant fotoförbud. Det kan tyckas förvånande att de accepterar inskränkningar i sina friheter bara för att kommunen vill skydda ”gömda asylsökande”, vilket endast är en omskrivning för illegala invandrare. Förbud som påminner om hur livet är i Nordkorea, fast riktigt så långt har de faktiskt inte ens gått där.

Apropå Nordkorea:

2 svar to “Fotoförbud på förskolor i Linköping”

  1. VemVet said

    Men herregud, Varför har vi ens firande på Skolorna längre? Man får inte sjunga nationalsången eller ‘nu grönskar det’, man får inte vara i kyrkan och nu får man inte ta kort !

  2. xmaverickx said

    Man accepterar ALLT, OCH ifrågasätter INGET, om man är så konflikträdd som svenskarna. Och de skall kalla sig ättlingar till vikingarna!? Snarare till veklingarna! FY FAN!!!
    Jag är stolt och glad över att inte vara pursvensk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: