Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

USA lättar på reglerna för arbetskraftsinvandring

Posted by sverigeidag på december 1, 2011

Den amerikanska handelskammarens intensiva lobbyverksamhet ger ständigt resultat. Med medierna på sin sida får den kongressen att ta nya kliv mot ökad invandring och mer frihandel utan att någon ens hinner skapa en alternativ opinion. Precis som i Sverige sker förändringarna snabbt och över huvudet på folket.

Republikaner och demokrater är inte så oeniga som de ofta framställs i medierna. I själva verket är de väldigt eniga när det gäller frihandel och invandring, även om många republikaner framställer sig som invandringskritiker – fast då gäller det mest illegal invandring. De som har invändningar mot invandringens storlek bojkottas systematiskt i amerikanska medier som istället gör allt för att lansera liberaler.

Nyligen upphävdes en lag som kräver visering för kvalificerade utländska arbetare. Reglerna sade att antalet visum för anställning tidigare var begränsade till en viss procent, men nu har den lagen upphävts så att vem som helst kan söka jobb i USA från vilken del av världen som helst. Det amerikanska invandrarverket som leds av judinnan Tamar Jacoby förklarar stolt att de stöder alla former av lättnader kring regler för invandring.

Att judar i USA är kraftig överrepresenterade när det gäller lobbyverksamhet för ökad invandring kanske kommer som en chock för många, med det är en realitet som det inte går att bortse från. Den amerikanska invandrarlobbyn framstår som ännu tydligare när medier som ägs av enskilda judar eller judiska familjer på ett väldigt aggressivt sätt försvarar ökad invandring oavsett hur hög arbetslösheten är eller vad allmänheten har för åsikter i ämnet. Det är inte antisemitiskt att framföra den obekväma sanningen, det är i själva verket viktigt för att öka förståelsen för vilka som särskilt målmedvetet blandar upp våra länder, även om tanken inte är att förstöra utan en naiv föreställning om att det är bra att blanda alla folk och kulturer.

Det problematiska är att vad USA gör sker sedan i Europa och på många andra håll i världen när samma slags mäktiga lobbyister tar efter.

Läs mer här eller googla på The ”Fairness for High Skilled Immigrants Act”.

Ett svar to “USA lättar på reglerna för arbetskraftsinvandring”

  1. Peter said

    Finns en suverän kommentar under videon:

    ”I wonder what type of neighborhood Tamar Jacoby lives in? I seriously doubt that she has many illegal immigrant neighbors — where ten men live in a two-bedroom house, and sit outside in the backyard blasting bass all night and drinking beer. She most likely lives in an affluent area, where she has peace and quiet.
    Jacoby strongly advocates for profits for businesses, yet she ignores the costs of illegal immigration, hoisted onto the rest of society. Social entropy is one pernicious cost.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: