Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Michele Bachmann vill deportera 11 miljoner illegala invandrare

Posted by sverigeidag på november 30, 2011

Kampen om väljarna går vidare i det amerikanska presidentvalet. Michele Bachmann har arbetat lite i uppförsbacke trots stöd från Tea Partyrörelsen.

När debatten om illegala invandrare går vidare i USA och medierna där manipulerar för att lyfta fram kandidater som accepterar illegal invandring så hamnar Newt Gingrich och Rick Perry högre i opinionsmätningarna än de förtjänar. Ron Paul har varit lite otydlig med vad han egentligen vill och det har fått många invandringskritiska väljare att tveka med sitt stöd till honom. Hittills är det Mitt Romney var varit tydligast i sina deklarationer om att få bukt med illegal invandring, följt av Herman Cain och Michele Bachmann. Det relativt stora stödet till Cain har berott på att han har ställt krav och gärna ser att de enskilda staterna får fatta egna beslut om vilken invandringspolitik de vill ha. Sådana signaler gillas inte av administrationen i Washington som går emot varje stat som försöker skapa egna regelverk för att kunna kontrollera den illegala invandringen.

Nu håller Cains kampanj på att haverera på grund av att en rad kvinnor anklagat honom för sexuellt ofredande. Rick Perry har gjort bort sig på flera olika sätt, dels genom att försvara illegal invandring, men också genom en rad felsägningar och ett berusat uppträdande på en offentlig tillställning. Newt Gingrich, som är en mycket skicklig debattör, har nyligen försvarat illegal invandring och har en skilsmässa bakom sig som försvagar hans ställning bland många väljare.

Michele Bachmann placerat sig som den skarpaste kritikern mot illegal invandring. Hon har kritiserat både Perry och Gingrich och vill nu förstärka sin väljarbas genom att bli ännu tydligare i invandringsfrågan.

Mitt Romney har visserligen stått emot mediernas påtryckningar och hållit fast vid sin kritik mot illegal invandring, men han har under årens lopp bytt åsikt flera gånger och anses inte vara helt pålitlig.

Nu framstår Bachmann som den mest pålitliga när det gäller just illegal invandring. Tea Partyrörelsen ger henne stöd och efter ett uttalande för två dagar sedan om att hon vill deportera elva miljoner illegala invandrare så kan vi räkna med att hon kommer att demoniseras eller tystas ned i media.

Det var i en radiointervju med Laura Ingraham som Bachmann framförde sin avsikt att deportera alla illegala invandrare – men inte över en natt. Hennes förslag är att börja med alla som dömts för brott och sedan fortsätta deportera andra grupper av illegala.

Eftersom nyheten är en ganska färsk så har den ännu inte haft någon effekt i varken opinionsundersökningar eller på annat sätt. Först när nästa stora debatt mellan de republikanska kandidaterna äger rum kan följderna visa sig, såvida hon får klargöra vad hon vill och inte moderatorerna styr debatten till Bachmanns nackdel, något som är vanligt i de rikstäckande politiska debatter som anordnas. Ett exempel på det är när Ron Paul flera gånger har fått betydligt mindre programtid än andra kandidater och dessutom ibland inte ens fått frågor i de ämnen han behärskat bäst, och även tystats ned i medierna när de kommenterat innehållet i debatten.

Nu vet vi alla fall att bland de republikanska kandidaterna är Michele Bachmann tydligast när det gäller illegal invandring, som god tvåa kommer Mitt Romney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: