Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Kvinnan från ”My tram experience” gripen av polisen

Posted by sverigeidag på november 30, 2011

Några svarta män provocerade en vit kvinna på ett pendeltåg i London. De filmade henne när hon fick ett utbrott och videon blev viral. Varenda större dagstidning har visat filmen som ett skrämmande exempel på rasism. Kvinnan i filmen är vit, hon skäller ut afrikanerna och ber dem åka hem till sina egna länder. Men hon angriper inte någon, hon hotar inte någon, hon visar däremot tydligt att hon inte gillar människorna omkring henne.

Nu har det visat sig att kvinnan heter Emma West och har gripits av polisen för ”hets mot folkgrupp”. Av uppgifter i media att döma så är hon bosatt i det mångkulturella Croydon som delvis brändes ned och plundrades under de våldsamma upploppen i somras. Hon är en kvinna från arbetarklassen som har sett London förändras så att det står henne upp i halsen. Nu riskerar hon fängelse för att hon blev förbannad och uttryckte sin ilska på det enda sätt hon kunde.

Även om det är lätt att avfärda kvinnan som instabil, så visar hennes reaktion att många undertryckta känslor kommer upp till ytan. I ett samhälle som inte tillåter debatter i viktiga politiska frågor så kokar det under ytan.

Här är ytterligare en kvinna som kokar:

Samtidigt finns det väldigt många exempel på hur invandrargäng överfaller vita både i London och på andra håll. När såg ni senast de stora medierna göra gemensam sak om det? Det har aldrig hänt!

För er som aldrig åkt tunnelbana i New York kommer några exempel på vad man kan råka ut för dagligen.

Relaterat: Emma West

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: