Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Dagens snyfthistoria i Aftonbladet

Posted by sverigeidag på november 24, 2011

Hiyab 3 år och Deymond 5 år kom till Sverige för ett år sedan, men hur och varför tycks det råda oklarhet om. Det som i alla fall står klart är att föräldrarna har övergivit barnen, något som tycks vara vanligt förekommande bland vissa invandrargrupper. De fabricerar ofta historier för att få något ankarbarn placerat här. Efter en tid kommer föräldrarna och sedan hela släkten.

De kommer ursprungligen från Eritrea, men kom till Sverige från Italien. Migrationsverket menar att barnen har starkare anknytning till Italien än till Sverige och anser att de kan utvisas. Nu hoppas föräldrarna till barnen att de ska få stanna i Sverige så att även de kan komma hit och leva gott. Mediernas kampanj har redan fått till följd att utvisningarna har stoppats och oddsen att de ska få stanna här permanent har ökat.

Fostermamman Therese Nilsson, som tar hand om barnen medan de väntar på beslut, är ”chockad” över beskedet att de hotas av utvisning till Italien. Therese har tagit hand om barnen sedan de kom till Sverige och hon har inte haft det så lätt. Deymond har en utvecklingsstörning som gör det extra jobbigt att ta hand om barnen.

Aftonbladet är medvetet inte det minsta kritisk till att de finns samvetslösa föräldrar som agerar på det här sättet. Tidningens enda mål är att mjuka upp våra lagar ännu mer så att det blir lättare att ta sig in i Sverige. Ett antal riksdagspolitiker intervjuades, bland dem Erik Almkvist, migrationspolitisk talesman för Sverigedemokraterna, som säger till tidningen:

–        Jag kan inte uttala mig om det specifika fallet utan att ta del av all information. Av det som framgår har två fel begåtts. Ett, två barn har blivit övergivna av sin familj. Två, det är inte rätt att först ge barn en familj i Sverige och sen efter ett år verkställa en utvisning. I så fall skulle man ha gjort det direkt.

Vi måste lita på att Sverigedemokraterna inte låter sig duperas av medias snyftkampanjer som är en ren lobbyverksamhet för att få igenom en lagändring.

Bakom Aftonbladets kampanj kring barnen finns en ”dold agenda”. Tidningen vill förmå riksdagen att ändra reglerna så att barn som utnyttjas som ankarbarn av samvetslösa föräldrar lättare kan få stanna i Sverige.

Sverige är uppbundet av så många avtal att det tycks vara rena snårskogen innan man kan komma fram till vad som är rätt rent juridiskt. Att upphäva alla avtal som Sverige bundit upp sig till är inget man gör i brådrasket. Men någon gång måste man börja om vi ska kunna rädda det här landet från att sjunka helt och hållet. En bra start vore att lämna FN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: