Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

New Yorks borgmästare vill öka invandringen till staden

Posted by sverigeidag på november 23, 2011

Mediamoguler och demokratiska politiker talar nu om att USA behöver öka invandringen. Landet har bara 315 miljoner invånare och det räcker inte. Även Kina med sin futtiga miljard invånare tycks vara i stort behov av invandrare. Dit kommer stora skaror afrikaner och medelwong kan inte gör något åt det hur mycket han än vill. Världen tycks bli alltmer galen och om vi har haft stor invandring de senaste 30 åren så kommer den att inte att upphöra om maktens män och kvinnor får fortsätta att styra.

Nu vill New Yorks borgmästare Michael Bloomberg underlätta för invandrare att komma till staden. New York har bara ynka 9 miljoner invånare, varav 40 % är födda i andra länder, och borgmästaren vill fylla på med fler människor, uppenbarligen inte ens av det kvalificerade slaget. Borgmästaren tror att det är för komplicerat för invandrare att ansöka om arbete och få tillstånd att bosätta sig där, så han vill förenkla rutinerna för att locka dit många fler.

I måndags presenterade han ett program som ska hjälpa invandrarna med det juridiska. Programmet kostar över tio miljoner kronor, men kostnader är inga problem när det gäller viljan att öka invandringen. Det är alltid lätt att hitta underliga organisationer att ta pengarna från och skattebetalarna får nog hjälpa till kan man förmoda, trots att New York har ett gigantiskt underskott. Men politiker använder gärna skattemedel för att bedriva en politik som flertalet inte gillar, det tycks vara likadant överallt.

Bloomberg är nästan besatt över att locka utlänningar till New York och använder alla slags låtsasargument för att få stöd för sin politiska vision om ett ännu större New York med ännu fler invandrare. Bloomberg sade bland annat till tidningen Wall Street Journal att USA inte skulle ha blivit en global supermakt om det inte varit för invandringen. Men USA blev en supermakt på grund av den europeiska invandringen, det är bara att jämföra Hamptons med Bronx, inte på grund av invandring från MENA-länder. Som en ren kuriositet kan i förbigående nämnas att den förste som bosatte sig i Bronx var en svensk familj med namnet Jonas Jonson Brunk och det var han som gav Bronx sitt namn. Idag är det med fara för livet man besöker Bronx och förorter av liknande slag som det finns tusentals av i USA, alla mer eller mindre livsfarliga. Det finns en förklaring till att det sitter övervakningskameror överallt och att nästan varenda hus i USA har larm eller patrullerande vakter i sina kvarter. Om det inte vore för det skulle delar av landet vara laglöst och den redan höga brottsligheten betydligt värre.

Michael Bloomberg vill också erbjuda särskilda möjligheter för ”gästarbetare”, som är namnet på invandrare som alltid kommer för att stanna när politiker väl lyckats genomföra sina program. Bloomberg ägnar sig nu åt lobbyverksamhet för att kunna få sin politik genomförd. Tyvärr har han inflytelserika medier bakom sig och kan förmodligen få igenom sin vilja. Man skulle kunna hoppas på att alla arbetslösa gatuockupanter i staden krävde att få de jobb som Bloomberg vill ge till utlänningar, men det är nog att hoppas på för mycket.

Relaterat: Mediemogul vill ha fler kineser till USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: