Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Reinfeldt rödare än sossarna – värdepolitiskt

Posted by sverigeidag på november 19, 2011

Ett helt igenom fantastiskt reportage om den svenske statsministerns avsky för Sverigedemokraterna. Det finns inte en kliché, som inte väller ut ur munnen på honom. Vi-och-dom-tänkandet – Reinfeldt har inte fattat att det inte är svenskarna och invandrarna, som blir ”vi och dom”, utan att det som titeln på historikern Morten Uhrskovs storverk, ”Ett delat samhälle” antyder, är en klyfta som går igenom hela Sverige, genom familjer, genom vetenskaper, äktenskap, arbetsplatser, skolor, bostadskvarter – och som man kan se sist i artikeln, också kommer att dela hans eget parti.

Reinfeldt går på frihjul medan det svenska sociala kapitalet och välfärden faller samman som en punkterad sufflé, och demografin egentligen inte behöver mer hjälp av politiker för att göra svenskarna till en minoritet i sitt eget land i mitten av århundradet. Hans finansminister Anders Borg kan läsa röda underskottssiffror, men själv bär han röda glasögon. Hans motiv är att hans farfars far var svart, men det finns skäl att undra? Sverige är den omvända världen och statsminister har ingen känsla för vad som är rätt.

”Medan andra ledare i Europa varnar för invandring blir Sveriges statsministers avsky för Sverigedemokraterna allt tydligare. Nu berättar Fredrik Reinfeldt om orsakerna. ”Min farfars farfar var svart”, säger statsministern, som längtar efter Mona Sahlins antirasistiska glöd – en glöd han anser att Håkan Juholt saknar. [..]”

”Den svenske statsministerns hårda attacker mot Sverigedemokraterna och den främlingsfientlighet han anser att partiet står för är ovanlig i ett europeiskt perspektiv. Reinfeldts borgerliga kolleger i Europa – politiker som Frankrikes Nicolas Sarkozy, Storbritanniens David Cameron, Tysklands Angela Merkel och Danmarks Anders Fogh Rasmussen – gör istället invandringsskeptiska uttalanden. De ifrågasätter mångkulturalism och har ibland pekat ut muslimer eller romer som särskilt problematiska.”

”Även rent politiskt sticker Reinfeldt och Sverige ut i Europa. Genom regeringens uppgörelse med Miljöpartiet om invandringspolitiken har Sverige faktiskt, ett år efter att SD kom in i riksdagen, fått generösare invandringsregler än tidigare. Reglerna för anhörig- och arbetskraftsinvandring lättas upp. Papperslösas rätt till vård stärks.”

”Reepalu (S) köper in vi-och-dom-tänkandet, vilket är kärnideologin hos den främlingsfientliga rörelsen, säger Fredrik Reinfeldt.”

Källa: Snaphanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: