Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Kriminell nazistliga skakar Tyskland

Posted by sverigeidag på november 18, 2011

Under den senaste tio åren har en tysk nynazistisk liga ägnar sig åt mord, bankrån och bombattentat. De har också sammanställt listor med namn på politiker som polisen tror skulle kunna ha blivit offer för ligan. Nu misstänkts gruppen ha utfört tio mord på olika håll i Tyskland. Offren var i de flesta fallen invandrare, men även en kvinnlig polis mördades av gruppen.

För ungefär två veckor sedan, den 4 november, begicks ett rån i östra Tyskland och rånarna flydde till en husvagn där de hade sitt uppehälle. Polisen var rånarna på spåren och när de kom fram till gömstället hade rånarna, Uwe Boehnhardt och Uwe Mundlos, tänt eld på husvagnen och skjutit sig själva. En tredje person i rånligan, en kvinna, tände eld på den lägenhet som rånarna bodde i för att eliminera alla bevis mot dem, sedan överlämnade hon sig själv till polisen.

När polisen sedan undersökte husvagnen och lägenheten hittades bevis som kopplade samman rånarna med flera olika grova brott. Här hittade man också den dödslista som gruppen hade sammanställt över politiska fiender. På listan fanns politiker och invandrare, bland annat många med turkiskt ursprung.

Den tyska mördarligan under ett bankrån

Gripandet av ligan har fått inrikesminister Hans-Peter Friedrich att kräva att man upprättar ett register över landets nynazister. Redan finns listor över islamister och nu vill allt fler att man registrerar de militanta nazisterna. Ministern säger också att ”vi har aldrig sett något liknande tidigare”. Gripandet har sänt chockvågor över Tyskland där allt som har med nazism att göra är mycket problematiskt och svårt att diskutera. Redan den politiska debatten om islamisering, massinvandring och mångkultur är komplicerad för många tyskar när det ibland dras paralleller till tredje riket, till massmord och till koncentrationsläger. Nationella grupper som arbetar fredligt och demokratiskt utpekas ibland som nazister, men det är oftast felaktigt eftersom nazistiska partier inte är tillåtna i Tyskland. Hakkorset är helt förbjudet att använda utom i forskningssammanhang.

Därför blir det extra känsligt och besvärligt när kriminella nazister avslöjas som mördare, rånare och bombkastare. De förpestar hela det tyska luftrummet. Avslöjandet kan närmast jämföras med det trauma som drabbade Norge efter Anders Breiviks terrordåd när media försökte framställa islamkritiker som inspiratörer till Breivik eller nästan lika ondsinta. Samma trauma ser vi nu i Tyskland när demokratisk arbetande grupper av medier sammanblandas med kriminellt pack, med seriemördare och rånare.

Den tyska ligan begick sina mord under åren 2000 – 2006 och offren mördades när de sköts i huvudet på sina arbetsplatser. Den kvinnliga ligamedlemmen, Beate Zschaepe, sitter nu anhållen misstänkt för medlemskap i en terroristorganisation. Ligan kallade sig den Nationalsocialistiska Underjorden och har på en dvd erkänt nio mord och två bombattentat som skadade över 20 personer.

Grupper av det här slaget har funnits i USA, Sverige och i flera andra länder. I USA kallade de sig ”The Order” och begick mord och bankrån, men greps och dömdes till långa fängelsestraff. Idag finns det svenska nazister, som ibland inte officiellt vill kalla sig nazister, som hyllar grupper som the Order och som har arbetat eller vill arbeta enligt liknande mönster. Det rör sig nästan alltid om störda människor som borde sitta inlåsta på psyket.

Gemensamt för alla dessa grupper eller de kriminella individer i grupperna är att de inte är intresserade av politik lika mycket som av våld och gängmentalitet. Därför återfinns de ofta i politiska sekter där de ömsom kallar sig nationalsocialister ömsom ägnar sig åt våld och hot eller självömkan när ”systemet” inte ställer upp bakom deras sjuka våldsideologier.

En del av de här människorna brukar samlas i ”Salemmarschen” i december varje för att manifestera minnet av den blott 17-årige Daniel Wretström som mördades grymt i december 2000. Samlingen har redan från början bojkottats av Sverigedemokraterna, främst för att arrangörerna inte är rumsrena och i flera fall har dömts för mer eller mindre grova brott. Sverigedemokraternas beslut har varit konsekvent under alla år och det är bara hoppas att de fortsätter att undvika varje form av samröre med de nazistiska element som varken är trovärdiga politiskt eller på annat sätt.

Även i Sverige finns det människor som förstör den ”nationella rörelsen” genom kriminellt beteende, beundran för kriminella gäng som använder våld eller sympati för ”The Order”. Därför har den ”nationella rörelsen” snarare blivit den nazistiska rörelsen, rörelsen som på grund av självförvållade brister och omhuldande av dömda brottslingar är predestinerad att aldrig nå några politiska framgångar.

Relaterat:

The Order
Robert Vesterlund
Info14
VAM
Klas Lund
Hampus Hellekant
Dan Berner
Jackie Arklöv
Magnus Söderman

Ett svar to “Kriminell nazistliga skakar Tyskland”

  1. […] artiklar om IKEA-chefen publicerade många tyska medier uppföljande artiklar om den nynazistiska terrorligan som begått mord och bankrån. Det var naturligtvis en medveten strategi för att sammankoppla den […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: