Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Somaliska terrorister rekryteras i Norge

Posted by sverigeidag på november 14, 2011

Ett somaliskt terroristnätverk som har kopplingar till Norge kontrolleras från stockholmsförorten Rinkeby. I Skandinavien sitter många somalier och drömmer om att få ansluta sig till olika muslimska organisationer och nätverk. De letar på internet och låter sig sedan värvas till terroristorganisationer som al-Shabab. Det säger en expert på Somalia till den norska tidningen Vg.no.

Efter att ha rekryterats och radikaliserats av islamister i Skandinavien reste en somalier med norskt medborgarskap till Somalia och anslöt sig till terrornätverket al-Shabab. Han avled där i början av året.

Norska Försvarets Forskningsanstalt har studerat hur rekryteringen av somalier till terroristnätverken går till och ser tydliga mönster. Den ”norske” somaliern som dödades hade täta kontakter med muslimer i Sverige och Finland innan han anslöt sig till al-Shabab. En viktig del av det islamistiska nätverket finns i invandrargettot Rinkeby strax utanför Stockholm. Det är här många fattat det slutgiltiga beslutet att bege sig till Somalia och delta i det islamistiska nätverkets heliga krig. Det är inte bara den norske somaliern som låtits sig värvas till islamiströrelser utan ett stort antal andra somalier från Skandinavien har både värvats och dött i heliga krig i det före detta hemlandet.

Den svenske terroristforskaren Magnus Ranstorp känner väl till att somalier från alla skandinaviska länder rekryteras till terroriströrelser. Bara från Sverige har omkring tjugo personer rest till Somalia och blivit jihadister. Ranstorp berättar för VG att det finns en naturlig länk från den somaliska gruppen i Göteborg till somalier i Oslo och att det finns trådar från Köpenhamn via Malmö, Göteborg och Oslo, men att även Rinkeby med sin stora somaliska befolkning utgör en del av samma nätverk. Han menar också att det i Skandinavien finns människor med kopplingar till al-Qaida-anslutna organisationer. Hittills har inte någon av dem som anslutit sig till terrornätverken dömts för något brott.

Diskussionen om huruvida det är bra eller dåligt att somalier i Skandinavien reser till Somalia och deltar i krig kan man förhålla sig på olika sätt till. Det ena är att tycka att det är hemskt att de ansluter sig till terroriströrelser och att de borde ställas inför rätta när det kan påvisas att så har skett.

Men utifrån ett svenskt eller skandinaviskt perspektiv är det bra att de reser härifrån. Problemet är väl att det är alldeles för få som gör det. Medan en del gör en stor sak av att tio somalier ingår i ett islamistiskt nätverk och reser till Somalia för jihad så kommer 10 000 eller kanske 100 000 nya somalier till Skandinavien med avsikt att stanna här för evigt, bygga moskéer, bilda stora familjer med 8 -12 barn och bygga plattformar för ännu mer invandring från Somalia och andra delar av Afrika. Se bara hur det gått för den snart helt förstörda staden Borlänge, som är på väg att tas över av somalier.

Alla debatter om islams fotfäste i vår del av världen är i själva verket en invandringspolitisk fråga. Islam växer genom invandring och genom hög nativitet bland importerade muslimer. Om vi inte stoppar all invandring från främmande kulturer och vågar tala klarspråk om att det är dags att vända strömmen, skicka tillbaka istället för att ta emot, så gräver vi vår egen grav. Islamism är bara toppen av det stora isberget som heter massinvandring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: