Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sverigedemokratisk ungdom tackar för stödet

Posted by sverigeidag på november 11, 2011

”Som ni säkert lagt märke till har de senaste dagarna präglats av livlig debatt med anledning av SDU:s utspel. Artikeln debatterades på facebook, twitter, bloggar, en rad hemsidor och radio. Att den här i sammanhanget perifera frågan om en konflikt i en annan världsdel berör vissa personer starkt råder det inga tvivel om.

Jag tror att debatten i grund och botten har varit väldigt positiv för såväl SD som SDU. Det är både en naturlig och sund utveckling när ett partis ungdomsförbund kan verka som en intern opposition. Det är inget ovanligt, utan sker i alla partier och ska givetvis ske även i SD/SDU. Det är ett tecken på mognad snarare än splittring. Debatten visar också att SDU numera är en kraft att räkna med, och att vi utövar inflytande på moderpartiet. Vi är ett seriöst arbetande och politiskt präglat ungdomsförbund. Det går inte att bortse från att SDU verkligen blivit det ena av de två ben på vilka rörelsen vilar. Tillsammans arbetar vi för gemensamma mål.

Moderpartiet publicerade häromdagen ett svar i Aftonbladet, där man till stora delar bekräftar SDU:s debattartikel men framför allt slår fast att partiets hållning fortsatt är en tvåstatslösning, där såväl israeler som palestinier har rätt till erkända stater. Partiet säger också att man precis som SDU är kritisk till Israels bosättningspolitik på Västbanken och handelsblockaden mot Gaza. Det måste man givetvis kunna säga utan att anklagas för att vara antisemit eller islamist. Sådana anklagelser är djupt ohederliga och riskerar att tysta viktiga debatter. Det är skönt att se att moderpartiet försöker nyansera den ensidigt villkorslösa pro-Israel-stämpel som man fått.”

Läs resten här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: