Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Vem som helst kan få uppehållstillstånd

Posted by sverigeidag på november 10, 2011

Massinvandringen fortsätter och tenderar att öka år från år. Protesterna mot invandringen är väldigt få i Sverige och politikerna kan helt ostört fortsätta med sin politik. Ännu mera underligt är det att ingen protesterar eftersom besluten om uppehållstillstånd kan basera sig på vilka underligheter som helst. Den som ännu inte har besökt sajten MigiLeaks bör göra det. Här finns många exempel på de galenskaper som ger asylsökande rätt till uppehållstillstånd. Ett exempel:

”Gravid eritreanska sökte asyl – får PUT pga stympningsrisk.
En eritreanska har sökt asyl. Hennes asylberättelse refereras i migrationsdomstolens dom med stycket:

”Den 20 maj 2009 greps och fängslades hennes make i Eritrea, eftersom han tillhör trosinriktningen Pentacosta. När hon hörde sig för om sin make hos polisen blev hon själv arresterad i 48 timmar och fick varningar om att hon inte skulle fråga efter honom. Hon ordnade en holländsk Schengenvisering för inresa i Schengen och sedan, via en kontakt på sitt arbete, mutade hon sig till en utresevisering för utresa från Eritrea. Hon kunde på så vis lämna landet. Hon riskerar skyddsgrundande behandling på grund av att hon mutat sig till en utresevisering och därmed lämnat landet illegalt samt undanhållit sig national service. Hon riskerar även att straffas på grund av sin makes religionstillhörighet.”

Migrationsdomstolen konstaterar att hon:

”har lämnat en berättelse som inte präglas av helt orimliga uppgifter. Hon har dock lämnat motstridiga uppgifter avseende centrala händelser som är av avgörande betydelse för bedömningenav skyddsskälen.”

I likhet med Migrationsverket tidigare så avfärdar migrationsdomstolen kvinnans berättelse. Eritreanskan var gravid i femte månaden när hon sökte asyl och har sedermera fått en dotter. Den eritreanska kvinnan har själv inte könsstympats av sina släktingar men hon hävdar att det inte blev av eftersom hon ”föddes under kriget i samband med flykten till Sudan”. Till skillnad från Migrationsverket så finner migrationsdomstolen förklaringen ”godtagbar”. En person som hävdar att hon är eritreanskans syster har lämnat in ett läkarintyg på att hon är könsstympad, det framgår ej ur domen om DNA-test har genomförts för att säkerställa att det är en syster.

Migrationsdomstolen i Göteborg motiverar sitt beslut från den 21 oktober 2010 med orden:

”Migrationsdomstolen anser att det finns en överhängande risk att dottern kommer att tas om hand av sina släktingar när modern inte är närvarande och att det, med beaktande av släktingarnas inställning till könsstympning och det sociala trycket i landet, då finns en stor risk för att hon med tvång kommer att könsstympas.”

Dottern får flyktingstatus och hennes mamma får permanent uppehållstillstånd på anknytning till sin dotter. Den helkvinnliga rätten bestod av förvaltningsrättfiskal Malin Albertsson och nämndemännen Wanda Klintberg, Bodil Näslund och Barbro Sandelin.”

Medan det svenska folket tynar bort och ersätts av människor som under normala omständigheter inte skulle få sätta sin fot här, så är det alltså tyst i Sverige. Var är protesterna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: