Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Nya angrepp mot Pippi Långstrump

Posted by sverigeidag på november 7, 2011

Nyligen hölls ett seminarium för antiraster i Leipzig i Tyskland. Där avhandlades många viktiga frågor, även om vi inte känner till dem alla. Kanske var det glassar, bakverk, latritstomtar, rispuffar, kvartersnamn och seriefigurer som Tintin som dominerade debatterna. Antirasismen har sedan en tid visat hur effektiv den kan vara när den griper in i varje vrå i samhället. Det är ju oerhört viktigt att ta tag i den rasism som finns gömd i gamla föremål, maträtter eller tecknade serier.

Den tyska nogrannheten visade sig på konferensen. En tysk ”forskare”, en dr Eske Wollard, var mycket upprörd på mötet och gick till stormande angrepp mot Pippi Långstrump.

– Hon är rasist, böckerna är rasistiska och passar inte in i vårt samhälle, hävdade doktorn.

Särskilt upprörd var Eske över Pippis resa i Söderhavet och Kurrekurredutön där svarta människor figurerar i text och bild.

Wollards upptäckter som har spridits över hela världen, och därför förtjänar ett Nobelpris, kommer nu att leda till fler utrensningar bland våra barnböcker. Kanske böckerna kan flyttas över till Tyskland och eldas upp där för att symboliskt visa vad den tyska effektiviteten kan åstadkomma.

3 svar to “Nya angrepp mot Pippi Långstrump”

  1. Micke Norlén said

    Med tanke på att Astrid Lindgren skrev Pippi Långstrump under andra världskriget undrar man ju om denna Tysk brukar säga ”KOLLA VA SVENSKARNA GJORE” då hans land får kritik sör sina brott under kriget? Jag anser ju att vi ska stämma upphovsmännen till hällristningarna för att dom får oss svenskar att framstå som stenåldersmänniskor!

  2. Bosse said

    Med tanke på att en engelsk kvinnlig motsvarighet nyligen har sagt att vitt papper sänder ut fel signaler så blir jag inte det minsta förvånad. Det pågår helt enkelt ett krig mot det västerländska samhället och framför allt mot vänsterländska män.

  3. farang38 said

    Orkar inte kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: