Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Israel, Storbritannien och USA anfaller snart Iran

Posted by sverigeidag på november 4, 2011

Israelisk press meddelar nu att regeringen i Israel har givit klartecken för militärt ingripande mot Iran. Den israeliska armén har genomfört en rad tester med missiler som kan bära kärnspetsar och står nu förberedda att anfalla Iran. Den brittiska tidningen the Guardian säger att den regeringen i Storbritannien kommer att stödja USA och Israel när beslutet om anfall kommer.

Samtidigt kommer anonyma källor från Washington ut med meddelanden om att ”Iran är det största hotet mot USA”, vilket naturligtvis inte är sant. Iran utgör inget som helst militärt hot mot USA, men så uttalar sig de krafter som vill söka stöd hos den amerikanska opinionen för ett krig mot Iran.

Den mäktiga Israellobbyn som kontrollerar de största dagstidningarna och många stora TV-stationer hjälper nu till att driva tesen att Iran hotar USA. På så sätt hoppas man få allmänhetens och politikernas stöd för ett nytt krig. Presidentkandidaten Rick Perry som stöder ett militärt ingripande mot Iran har fått mycket positiv publicitet och uppbackning i sin valkampanj av medierna. Det trots att hans popularitet rasat sedan han försvarat illegal invandring och uppträtt berusad på en välgörenhetsfest för en vecka sedan. Perry blir lite av en nyttig idiot för krigshetsarna och har redan kallat Irans president för ”galning” ett språkbruk som en presidentkandidat borde undvika om han ska bli trovärdig.

Att få hans stöd för ett krig mot Iran är viktigare för Israellobbyn än att bedriva en politik som är bra för USA. Det vi kommer att se nu är en upprepning av en rad falska argument för att kunna inleda ett anfall eller starta ett krig. Precis som när USA påstod att Irak hade massförstörelsevapen så kommer man att fabricera skäl som i allmänhetens ögon ska låta trovärdiga för att kunna legitimera krigshandlingar.

Israels planer på att anfalla och de källor i Washington som påstår att Iran är ett hot mot USA är en del i samma kampanj. USA vill inte att det ska finnas länder som bedriver en självständig politik och har andra maktpolitiska avsikter än vad USA har. Kriget förbereds just nu och brittisk press har redan meddelat att Storbritannien kommer att skicka kärnvapenbestyckade ubåtar till regionen för att ge stöd åt USA och Israel när kriget bryter ut.

Det är Israel som sätter dagordningen, så snart Israellobbyn i USA har genomfört sitt uppdrag kan ett anfall ske. Israels Premiärminister Netanyahu, försvarsminister Barak och utrikesminister Avigdor är redan överens om att ett militärt ingripande kommer att ske. Iran har svarat med att de kan bevisa att Israel redan fått löften från Washington om att USA kommer att ge militärt stöd.

Israels svepskäl för att vilja angripa Iran är att landet försöker att bygga en atombomb. Israel själv har mellan 75 och 400 kärnvapen och dessutom mängder av kemiska och biologiska vapen och får stora anslag och teknisk hjälp från USA.

Ända sedan 2004 har USA förebrett sig för att en dag kunna anfalla Iran, men USA:s alla andra krigsoperationer ute i världen har varit så omfattande och kostnadskrävande att det inte har blivit av. Nu när man kallat hem styrkorna från Irak kan man omfördela militär personal och koncentrera sig på ett nytt krig, trots att USA inte avslutat sitt krig i Afghanistan, som har slukat enorma kostnader och tagit många människors liv, inte minst amerikanska soldaters liv.

Sajten Global Research gick idag ut med en uppmaning att sprida kännedom om att kriget är nära förestående och kan bryta ut inom ett halvår, kanske redan i januari eller ännu tidigare.

På sajten skriver man idag:

America’s War’s of Economic Conquest seek to recolonize countries through military action, confiscate their assets, take over their oil reserves … 

Meanwhile, another form of warfare is unfolding: The Free Market system and its neoliberal policy are conducive to the destabilization of entire national economies. ”Economic Warfare” led by creditor banks, institutional speculators, hedge funds and international financial institutions is conducive to spearheading entire national economies into bankruptcy.

While the Western elites’ political handlers impose draconian austerity measures in the name of democracy, the Pentagon, the Atlantic Alliance, the Western intelligence apparatus and Israel’s high command are meeting behind closed doors:  War preparations directed against Syria and Iran are in an advanced state of readiness.  

There are at present four distinct war theaters: Afghanistan-Pakistan, Iraq, Palestine and Libya.

Were a US-NATO-Israel military operation to be launched against either Syria or Iran, the broader Middle East Central Asian region extending from North Africa and the Eastern Mediterranean to the Afghanistan-Pakistan border with China would be engulfed in the turmoil of an extended regional war.

Forward this selection of articles. Share it on Facebook and Twitter. 

Forcefully announce your antiwar stance before rather than in the wake of the attack… 

This war can be prevented if people confront their governments, pressure their elected representatives, organize at the local level in towns, villages and municipalities, spread the word, inform their fellow citizens as to the implications of a nuclear war, initiate debate and discussion within the armed forces.

The objective is to forcefully reverse the tide of war, challenge the war criminals in high office and the powerful corporate lobby groups which support them.

USA blir allt farligare som stormakt och inom USA är kritikerna väldigt många. Allt fler frågar sig vart USA är på väg, när de regelmässigt behandlar självständiga nationer som slavägare förr behandlade sin slavar, de piskar dem till underkastelse. Presidentkandidaten Ron Paul som ständigt varnar för alla dessa krig som USA ägnar sig bojkottas nästan helt av de medier som Israellobbyn kontrollerar, men han har ändå stort stöd bland allmänheten just för sin inställning i den här frågan.

Källa: Global Research

2 svar to “Israel, Storbritannien och USA anfaller snart Iran”

  1. Henrik Åström said

    Om ändå Israel kunde agera själv och i skymundan, som då kärnkrafts- och atomvapenanläggningar i Irak och Syrien bombades 1981 resp 2009…
    Men troligen är Iran ett alltför starkt hot, som dessutom agerar utifrån den religiösa övertygelsen om den tolfte imamens återkomst. Därför är Irans ambitioner att bomba Israel sönder och samman inte tomma hot.

  2. Bengt Lundström said

    Jag har i flera år trott att Iran kommer att utsättas för anfall. Bara att titta på kartan. Irak ligger väster om landet, Afganistan öster om det. Anfall från två fronter är att vänta. För ingen inbillar sig väl att USA satsat så mycket resurser som det gjort för att skapa demokrati i Irak eller Afghanistan.? – Dessutom har dessa länder varit utmärkta övningsfält för strategier och nya vapen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: