Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Carina Herrstedt (SD) vill avskaffa kvinnodagen

Posted by sverigeidag på november 4, 2011

Carina Herrstedt skriver i samband med en intervju i Svenska Dagbladet att hon vill avskaffa den internationella kvinnodagen. Hon berättar att SD-kvinnor nu växt och etablerat sig som en organisation med 113 medlemmar. Organisationen ska ”förtydliga, fördjupa och vidareutveckla partiets politik ur ett kvinnligt perspektiv”, och i moderpartiet har det nystartade kvinnoförbundet tagits emot ”med öppna armar”, säger hon till Svenska Dagbladet. Herrstedt berättar vidare att viktiga frågor är sänkt abortgräns, nej till kvotering och våld mot politiker.

Anledningen till att Herrstedt intervjuas av tidningen är att kvinnoförbundet nu är etablerat och får 1,4 miljoner i statligt stöd till sin verksamhet. Pengarna ska gå till föreläsningar och utbildning och ska också användas till att lyfta fram kvinnofrågor i nästa valrörelse. På SvD:s fråga om vad som är det största jämställdhetsproblemet idag så svarar hon att det är löneskillnaderna men tillägger att de är svåra att komma åt.

Nu vill SD-kvinnor också avskaffa den internationella kvinnodagen då de menar att dagen ”inte behövs”. ”Om vi nu är ute efter ett jämställt samhälle, var är i så fall internationella mansdagen” undrar Carina Herrstedt som inte riktigt förstått syftet med den internationella kvinnodagen.

Den internationella kvinnodagen är sedan 1978 en dag som fått större internationell tyngd genom att FN gjort den till en av sina högtidsdagar. De går inte att avskaffa den hur mycket man än skulle önska det. Antingen kan man fira den på sitt eget sätt eller så kan man anordna en annan dag om man nu vill ha en särskild dag för kvinnor. Man kan gott fira den, men frågan är då hur man firar den. Kvinnor i olika länder har olika förutsättningar och olika önskemål om vad som bör förbättras för dem. Vill man inte medverka i den internationella kvinnodagen så kan man bara låta bli, man behöver inte kräva att den avskaffas.

Ur ett svenskt perspektiv spelar den internationella kvinnodagen varken till eller från, men om man vill skulle man symbolisk kunna använda den för att lyfta fram de problem som vi brottas med när det gäller skilsmässor, trasiga familjer, de alldeles för många ensamhushållen och bristen på hela och sunda familjer, liksom den låga nativiteten i Sverige och alla problem som förknippas med den höga arbetsbelastning som drabbar kvinnor för att de inte, av ekonomiska eller andra skäl, kan vara hemma längre tid med sina barn. Det är frågor där man kan åstadkomma förbättringar genom lagstiftning, skattereduktioner och förbättrad normbildning redan i våra skolor.

Carina Herrstedt berörde inte de frågorna alls, trots att de är avgörande för vår framtid. Istället får man känslan av att det är samma frågor som de politisk korrekta driver som SD-kvinnor också vill driva med endast marginella skillnader.

Carina Herrstedt och maken Stefan Olsson är politiker för Sverigedemokraterna i Landskrona, en av de kommuner i landet som drabbats värt av mångkulturen. Trots att väljarna i desperation röstat på Sverigedemokraterna och gjort dem till ett inflytelserikt parti i kommunen så har SD lokalt inte åstadkommit någonting. SD-Landskrona har inte föreslagit att man ska ta medborgarskapet från kriminella invandrare och de har inte föreslagit att de ska utvisas. De har inte kommit med några förslag alls som syftar till att ”ta tillbaka Landskrona”. Deras svaga politiska insats i kommunen gjorde att Landskrona var den enda kommun där SD gick starkt bakåt i förra valet. Herrstedt är på det sättet en politiker som misslyckats med sin uppgift, men likväl är hon också andre vice ordförande i Sverigedemokraterna – och nu är hon ordförande i SD-Kvinnor.

En annan tongivande person i SD-kvinnor är Therese Borg, hon som vill att fler ”nyanlända” med hjälp av lagstiftning ska tvingas in i svenska idyller som ännu inte förstörts av mångkulturen. Hon vill också att dessa nyanlända ska få företräde till jobben och hon vill att muslimer ska tvingas umgås mer med svenskar för att de ska kunna ”bli en del av samhället”. Det innebär att fler svenskar tvingas umgås med muslimer. Borg vägrar att ställa krav på återflyttning eller totalt invandrarstopp och menar på fullt allvar att invandrare ska tvångsintegreras bland svenskar. Resultat blir det som den bisarra humorguppen ”Grotesco” spred i sina propagandafilmer för ökad rasblandning ”blanda opp”. Vi förlorar vårt land ännu snabbare.

I Nöjesguiden idag intervjuades Therese Borg från SD-kvinnor och att läsa den ger en bekräftelse på att det inom partiet finns människor som är i total avsaknad av vilja att rädda vårt land. Tidningen ställer frågan om vilka de viktigaste frågorna för SD-kvinnor är och Therese Borg svarar ”Just nu är vi igång och jobbar med några frågor inom jämställdhet, exempelvis kvotering och genuspedagogik, men det har ännu inte resulterat i någon större kampanj.”

När Borg får frågan om SGI-dagarna i föräldraförsäkringen där SD-kvinnor vill att den ene föräldern ska kunna ta ut alla dagar motiverar hon den på ett märkligt sätt. Hon säger ”Det kan lika gärna vara mannen som tar ut alla dagar. I det lägger vi ingen värdering, så länge barnet och föräldrarna känner sig nöjda med situationen.” Men varför inte framhålla att nästan alla undersökningar pekar på att under barnens första tre till fem år är det just moderns roll som är viktigast för barnets utveckling, även om fadern självklart ska vara delaktig och närvarande även han. I en sund familj hjälper man varandra efter bästa förmåga.

Nöjesguiden frågar Therese vem som ska betala för alla hemmafruar. Hon svarar ”Vi ser lika gärna hemmapappor. Återigen är det upp till varje familj att bestämma om båda eller bara den ena ska förvärvsarbeta, och vem som ska stanna hemma med barnen såväl under de första 1–1,5 åren som eventuellt senare.” Therese vill inte göra några avsteg från den politiska korrekta jämställdhetsideologin som säger att pappor ”lika gärna” kan vara hemma under barnens första år. Det är trist att hon inte förmår bättre.

På en fråga om kvinnliga chefer säger Therese att hon gärna ser att fler kvinnor blir chefer. Hon resonerar inte ens kring tanken på hur ännu fler kvinnliga karriärister påverkar familjelivet eller nativiteten.

Det är inga stjärnor leder SD-kvinnor om man ska se till Carina Herrstedts och Therese Borgs tidigare förehavanden. De är politiker med redan tvivelaktiga meriter som tar på sig ännu en uppgift istället för att fokusera på de uppgifter de redan har i partiet. Carina Herrstedt och maken Stefan Olsson tillhör en liten klick inom SD som ansåg att partiet borde samarbeta mer med kristna araber från Irak och deltog i sådana möten förra året. När de fick omfattande kritik från de egna leden raderade de bort alla kritiska kommentarer. En film på YouTube visar ett sådant möte. Det kanske var en del av förklaringen till att så många väljare just i Landskrona övergav SD.

Den till SD väldigt lojala och ofta okritiska sajten Avpixlat har också ifrågasatt Carina Herrstedt förslag om att avskaffa den internationella kvinnodagen. De undrade varför SD inte tog upp de invandrarrelaterade frågorna:

”För ett parti med invandringsfrågorna som sina starkaste profilfrågor hade man kanske väntat sig att Herrstedt i stället nämnt något om det medeltida kvinnoförtrycket bland de muslimska invandrarna ute i våra etniska enklaver – hedersvåld, balkongflickor, tvångsäktenskap, könsstympningar, heltäckande slöjor, andra generationens invandrarflickor som lever med den manliga delen av släkten som ständiga övervakare och förvägras leva som sina svenska systrar, fejkade mödomshinnor osv”

Det är också en intressant tanke att just på kvinnodagen påvisa hur illa ställt det är inom de kulturer som finns i Sverige, men inte hör hemma i vårt land. Det behövs inte så mycket kunskap för att fatta att det inte är ”löneskillnaderna” som är det största jämställdhetsproblemet, vilket Herrstedt påstår, utan det finns betydligt större problem om man bara öppnar ögonen en aning. Det är viktigt att partiets företrädare får både intern och extern kritik när de inte håller måttet.

Källor och lästips:

Carina Herrstedt
SvD
Avpixlat
Debattartikel om nativiteten

4 svar to “Carina Herrstedt (SD) vill avskaffa kvinnodagen”

 1. […] valberedning föreslår Kommentar om förslaget till principprogram Åkesson i Agenda Carina Herrstedt vill avskaffa kvinnodagen Therese Borg vill tvinga invandrare att bosätta sig i svenska områden Fallet Isak […]

 2. Stefan Olsson said

  Är denna sidan ett skämt eller? ”SD Landskrona har inte föreslagit att man ska ta medborgarskapet från kriminella invandrare och de har inte föreslagit att de ska utvisas” Den som vet och kan lite om politik vet också att det inte går att driva dem frågorna lokalt ute i kommunerna. Lägga förslag i kommunena angående rikspolitik kan man inte, då blir man utskrattad. Det finns nog ingen annan kommun där SD fått igenom så många förslag som i Landskrona. Ett tiotal motioner, samt en hel del budgetyrkanden. Brukar aldrig kommentera på anonyma bloggar överhuvudtaget, men i detta fall gör jag ett undantag, eftersom du inte verka veta hur den lokala politiken fungerar. Hoppas inte att du är verksam som SD politiker i någon kommun och föröker driva dessa frågor om att utvisa kriminella invandrare!! Jag tar gärna kritik, men accepterar inga lögner från någon som uppenbarligen inte förstår sig på vad politik är för något!
  /Stefan Olsson

  • Det hade ju varit klädsamt om du hade kunnat erkänna lite av kritiken. Det måste väl ändå vara ett misslyckande att ni backade så mycket i kommunen. Det finns förklaringar till det som ni inte vill erkänna. Det är kanske inte så lätt för en politiker att erkänna misstag, men i en kommun som Landskrona finns det mycket att åtgärda och ni har inte ens föreslagit något. Istället har ni antytt att SD ska acceptera kristna araber från Irak. Även om möjligheterna är små för kommunpolitiker att genomföra utvisningar hade det varit bra om ni gjorde markeringar i den riktningen. Ni kommer inte att bli utskrattade om ni föreslår att kriminella utvisas, men om rädslan att bli utskrattad är större än viljan att rädda Sverige så kanske du borde göra något annat. Du skriver ”Hoppas inte att du är verksam som SD politiker i någon kommun och föröker driva dessa frågor om att utvisa kriminella invandrare”. Att föreslå utvisning av kriminella invandrare är en självklarhet och att inte våga föreslå det är en ynkligt. Både moderater och sossar vågar föreslå det men inte SD-Landskrona. Här är en text som kan förklara att väljarna svek er:

   ”SD-Landskrona har träffat kaldéiska flyktingar från Irak för att värva dem till SD. I ett uttalande på SD-Landskronas hemsida försvaras detta med följade ord: Dessa Irak flyktingar, en del av dem är medlemmar i SD, har anpassat sig till det svenska samhället precis enligt SD:s politik. De har assimilerats väl och vill göra rätt för sigDe vill kämpa, för ett bättre Sverige, precis som SD.”

   Det är viktigare att samarbeta mer ”kristna kaldeer” och ge dem stöd än att arbeta för svenskarna. Det är så man upplever det.

   Här kan du se att moderater och sossar är betydligt radikalare än SD Landskrona och att det finns moderater som vill mer än SD. Tror du att någon skrattar åt denne moderat. Nej, tvärtom så har han fått stort stöd och kommer att stärka sitt parti i nästa val. Så om SD sviker finns det faktiskt alternativ i alla fall i kommunpolitiken – och det på fler orter än Norrköping. När det har gått så långt att ni i Landskrona låter Folkpartiet ta era röster så är det ett misslyckande, men det vågar du inte erkänna.

   Här har du en modig politiker:

 3. […] som skulle behövas för någon i hennes position och har inte heller lyckats särskilt bra med de uppdrag hon har haft. Carina är ordförande för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: