Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Handläggare mutades av falsk flykting som fick PUT.

Posted by sverigeidag på november 2, 2011

Farhan Abdi, eller vad han nu heter, 19 år, påstod sig vara en flykting från Somalia. När de svenska myndigheterna hyrde in en språkexpert så intygade experten att han var från Somalia. Då fick han permanent uppehållstillstånd.

Senare fick man reda på att experten mutats att säga att han var från Somalia, då revs beslutet upp. Flera språktester genomfördes, de visade att han var antingen från Tanzania, Kenya eller Somalia.

Eftersom han inte hade pass eller id-handlingar utvisades han till Tanzania. Med på planet fanns hans svenska kontaktperson, Ewa Emenius. Både Ewa och Farhan hoppades att han inte skulle släppas in i Tanzania.

Väl framme i Tanzania bedömde de lokala myndigheterna att han var 28 år gammal och inte muslim men han fick stanna i Tanzania. Visserligen fick han inga stora ekonomiska bidrag som han fick under sin tid i Sverige.

Han svenska advokat Johnny Samuelsson säger att det var ”fantastiska uppgifter” och nu försöker advokaten få utvisningen upphävd trots alla lögner om bakgrunden.

Hur mycket pengar advokaten och kontaktpersonen tjänar på Farhan-fallet framgår inte i AB-artikeln. Hur mycket kostnader är för skattebetalarna i fallet framgår inte heller men generellt så kostar bostaden för flyktingar runt 1900 kronor per dygn.  Det är ungefär vad ett rum kostar på ett lyxhotell i Stockholm.

Det framgår inte heller hur många falska flyktingar som mutat språkexperten som orsakade att Farhan först fick PUT. Är det 10, 100 eller 5000 falska flyktingar som på felaktiga grunder fått asyl pga en mutad språkexpert, hur många mutade experter finns det? En journalist borde undersöka det, men som bekant har vi inga journalister i Sverige.

Källa: Two invandrare

Ett svar to “Handläggare mutades av falsk flykting som fick PUT.”

  1. lasse said

    Vad som är mer skrämmande och faaan så mycket dyrare är alla dessa importerade ”handikappade” släktingar som kommer in i landet med forna ”Flyktingterroristers” Hjälp. På sent 80 och tidigt 90 tal tillhandahöll dessa Flykting terrorister framförallt Iranska och Libanesiska ”Flyktingar” både falska ID handlingar och ”Vattentäta” historier som garanterat gav dom asyl. I dag har dom betalda läkare som skriver intyg på att dom har sådana handikapp att dom behöver KONSTANT vårdbehov, det märkliga är att det i samtliga uppdagade fall är SLÄKTINGAR och ej vårdutbildad personal !!! Men en infödd svensk med fru som blivit rullstolsbunden och i ett TOTALT beroende av vårdhjälp dygnet runt han får INGEN ersättning alls för att vårda sin sjuka fru ??? Märkligt eller ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: