Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Politiskt inkorrekt ersätts nu av Avpixlat

Posted by sverigeidag på oktober 23, 2011

Sajten Politiskt inkorrekt är nu på väg bort från nätet och kommer att ersättas av Avpixlat. Vi har tidigare kommenterat PI:s nedläggning och framfört kritik mot sidans märkliga policy att stänga av så många från möjligheten att kommentera artiklar. Det var väldigt lågt till tak på PI och många ansåg den istället var näst intill politiskt korrekt.

PI väckte i alla fall stor irritation hos medieetablissemanget som visade sin avsky på ett skrämmande sätt. En intervju med en anhörig till sajtens skapare visade på hur lågt våra etablerade medier kan sjunka.

Programinslaget kan höras här:

Det är tveksamt om någon annan stor sajt behandlats lika illa som PI. Gustaf Jansons projekt blev i alla fall mycket framgångsrikt och hade lika många besökare som några av våra största dagstidningar. Bonnierkoncernen och andra medier var chockade över det inflytande som PI lyckades få över den invandringskritiska debatten.

Nu är PI är borta och ersättningsajten Avpixlat har sett dagens ljus. Frågan är vad som kommer att skilja den från PI. I programförklaringen berättar man att namnet Avpixlat togs för att markera mot mediernas pixling av bilder där brottsliga invandrare med mörk hudfärg nästan systematisk vitpixlades.

På sajten skriver redaktionen:

”Avpixlat ska leverera obekväma sanningar och åsikter om svensk invandrings- och migrationspolitik och den bakomliggande kulturrelativism som styr de politiska besluten och journalisternas pennor. Här berättar vi historien om det mångkulturella samhället som blev det mångkriminella samhället, hur integration förvandlades till segregation och hur det som påstods skulle vara närande för Sverige tvärtom kom att bli tärande. Hos oss kommer du att kunna ta del av fakta och analys kring sådana samhällsnedbrytande företeelser som islamisering, kulturradikalism, nationalmasochism och svenskfientlighet, skenliberalism och genus-, kvoterings- och queervansinne.”

Sidan kommer att fortsätta som en helt anonym sida när det gäller redaktionen. Det innebär att ingen egentligen känner till om sajten har en agenda som inte framgår utanför programförklaringen.

Anonymiteten förklarar man så här:

”Avpixlat har inget utgivningsbevis, ingen ansvarig utgivare och en redaktion utan insyn. Skälen till att vi tagit dessa beslut är flera:

Att villkora pressfriheten och därmed åsikts- och yttrandefrihet med ett statligt utfärdat tillstånd som dessutom kostar pengar anser vi vara i strid med svensk grundlag, internationella konventioner och fundamentala demokratiska principer.
.

I ett samhälle där kulturradikalismen ätit sig så djupt in i strukturerna att godispåsar och glassar på fullt allvar betraktas som rasistiska är det alltför rättsosäkert att bedriva kritisk rapportering och opinionsbildning kring våra profilfrågor och samtidigt ha en ansvarig utgivare.
.


Enligt svensk lagstiftning räcker det inte med att försäkra sig om att en offentliggjord uppgift är sann för att gardera sig mot förtalsbrott. Som publicist kan du åtalas och dömas också för att ha berättat sanningen, om det på godtyckliga grunder inte bedöms som “försvarligt” att ha yppat denna sanning. Vi anser att de – företrädesvis grovt kriminella – personer som vi “hänger ut” genom sina gärningar har förverkat rätten till sådana integritetshänsyn och att de i varje fall överskuggas av allmänintresset och nyttan av att belysa ett samhällsproblem.
.


Det går inte att respektera en lag om hets mot folkgrupp som inte erkänner och skyddar Sveriges största och vanligaste folkgrupp – svenskarna – i deras eget land och som dessutom alltmer kommit att missbrukas för att försöka tysta oppositionella politiska röster.
.


Skillnaden mellan vad som får skrivas om svenskar och andra folkgrupper förstärks ytterligare på ett oacceptabelt sätt av ett rättssystem där definitionen av en kränkning är att en person själv påstår sig vara kränkt. Motsvarande tendens finns också på religionens område där kristendomen fritt får kritiseras, vanvördas och göras narr av medan varje ifrågasättande eller drift med islam etiketteras som islamofobi.
.

Med ett aktivt invandrings-, islam- och mångkulturkritiskt politiskt engagemang följer social stigmatisering, hot, trakasserier och våld. Den som metodiskt exponerar grova brottslingar (påfallande ofta med svåruttalade namn) skaffar sig lätt obehagliga fiender. Staten åsidosätter i Sverige grovt sin främsta uppgift, den att skydda hederliga medborgare från kriminalitet och politiskt våld. Den låter inhemska autonoma vänsterextremister härja fritt och har dessutom öppnat gränserna på vid gavel för omvärldens alla kriminella och islamistiska fanatiker.
.


Att öppet utsätta sig för dessa risker är sammantaget ett högt pris att betala. Vi respekterar de som vågar. Vi har gjort ett annat val som också bör respekteras – det att i motsats till personer som Lars Vilks och Kurt Westergaard slippa leva som jagade djur vaktade av säkerhetspoliser i vårt eget land. Vi har inte skapat detta otrygga samhälle men det är en verklighet vi måste förhålla oss till. Den som har synpunkter på att vi inte är offentliga hänvisar vi med varm hand till de beslutsfattare som bär ansvar för att vi tvingats till denna anonymitet.”

Anonymiteten leder ofta till spekulationer och konspirationsteorier. En del tror att Expo ligger bakom PI och andra menar att det är ett sätt att hjälpa till att liberalisera SD ännu mer.

Så kan det se ut när läsarna skojar över vad som är bakom sajten.

Den främsta kritiken från många invandringskritiker mot Politisk Inkorrekt var att de alldeles för godtyckligt stängde av folk från möjligheten att fortsätta kommentera. Massor av människor hade blivit avstänga trots sakliga kommentarer och PI tolererade inte heller ens mild kritik mot liberaliseringen inom SD.

I programförklaringen på Avpixlat antyder de att debatten kan blir friare än på PI. Det är i så fall ett mycket gott tecken och ett steg åt rätt håll. En friare debatt än på PI är en nödvändighet eftersom det finns så många kloka svenskar som gärna presenterar bra förslag, fakta och information i den invandringspolitiska debatten.

Så här skriver Avpixlat:

”I dessa tider när etablerade medier börjat hårdcensurera sina kommentarsfält gör vi på Avpixlat tvärtom. Här kan du vara både anonym och kommentera med rejäl takhöjd. Det är DU som läsare som avgör om Avpixlat kommer att bli en lika stor framgång som vår föregångare. DINA åsikter är viktiga för oss på redaktionen, för andra läsare och för Sverige. Även de som inte delar våra åsikter ska ha rätt att komma till tals. Kommentarsfriheten är en frihet under ansvar där vi betraktar våra läsare som vuxna människor. Det betyder också att om din kommentar blir borttagen så förutsätter vi att du själv inser varför den blev det.”

Om det verkligen kommer att bli så återstår att se. Däremot får man hoppas att Avpixlat inte ger utrymme åt människor som har privata agendor om allt möjligt, som när Chang Frick försökte propagera för kärnkraft på PI. Sådana debatter kan föras på andra håll.

Avpixlat kommer också att ta emot debattartiklar och uppmana folk att skicka in sådana. Avpixlat skriver:

”Du som anser dig ha ordets gåva utöver att bara posta kommentarer är välkommen att skicka in insändare och debattartiklar till oss. Vi kan inte garantera att allt som kommer in till redaktionen publiceras men för välskrivet material finns oftast alltid utrymme. Om du vill skriva under eget namn eller pseudonym avgör du själv.

Vill du kanske rentav bli en i gänget som skriver regelbundet för Avpixlat? Även som redaktionsmedlem kan du vara anonym, såväl utåt som mot den övriga redaktionen. Allt samarbete sker enligt principen “need-to-know” med full respekt för dina önskemål om sekretess och integritet.

Etablerade skribenter är naturligtvis också välkomna att skriva på Avpixlat, och då inte uteslutande sådana som delar våra värderingar. Vi tror, i motsats till stora delar av politiker- och mediaetablissemanget, att en öppen debatt – också i kontroversiella frågor – är en förutsättning för ett verkligt demokratiskt samhälle. Vi är också övertygade om att vår samhällsanalys och våra argument utvecklas och stärks av att polemiskt brytas i orddueller med våra meningsmotståndare.”

Hittills har PI/Avpixlat hållit vad de lovat. Den nya sidan har kommit igång och redan fått massor av besökare. Om de håller vad de lovar när det gäller ”högt till tak” och debatter även i ”kontroversiella frågor” blir sidan säkert än ännu större framgång än PI. Vi får hoppas att de nu öppnar upp för debatten om den viktiga återflyttningsfrågan, som SD inte vill ta tag i men som är avgörande för om vi svenskar ska ha en framtid i ett svenskt land eller inte.

Den nya sajten Avpixlat ger alltså hopp och den kan sannolikt bli ännu större än PI var. Förutsättningarna finns och nu återstår bara att se hur redaktionen sköter sina uppgifter. Vi önskar dem i alla fall lycka till även om de inte vill länka till just den här eller andra bloggar som är lite mer ”kontroversiella”, men likväl Sverigevänliga och ansvarsfulla efter förmåga. Vi tänker inte klaga på det utan låter dem arbeta utifrån vad de själva tror är rätt och bra för Sverige. Vi får lita på Avpixlat, det är ett bra namn!

10 svar to “Politiskt inkorrekt ersätts nu av Avpixlat”

 1. Leif Arvidsson said

  Jag var ung på 60talet och varit med när Ryssarna intog Ungern.Då kom en del Ungrare till Sverige.Och också där jag hade mitt arbete ! Dom fick sig tilldelad lägenhet (och började jobba direkt) Fick betala sin hyra Och ALLDRIG några problem med dom ! Där har vi SKILLNADEN.I dag när det väller in (MESTADELS)Muslimer så skall SKATTEBETALARNA Betala miljardbelopp till(MESTADELS)EKONOMISKA ”Flyktingar”De ska ha (HELA PAKETET)!Jag har hört kommentarer att vi Svenskar Emigrerade så vad är SKILLNADEN (ÄN EN GÅNG) DOM FICK INGETING !Dom fick försörja sig bäst dom kunde !DET VAR INGEN DANS TILL SOCIALEN!Och om någon stal eller inte skötte sig SÅ ÅKTE DOM I FÄNGELSE ! Så det finns ingen JÄMFÖRELSE DÅ O NU! KOLLA Malmö/Bergsjön Göteborg OSV!Jag säger DET VAR BÄTTRE FÖRR !NU vågar inte ”folk” gå ut INTE ENS PÅ DAGEN !INTE ENS I SMÅ BYAR ! HELSJUKT !!!

 2. Leif Arvidsson. said

  Vi måste förstå att de personerna som (kör en raid) i Sverige och rånar ”OFTA” gamla människor på landsbygden och misshandlar dom. OCH i flera fall misshandlar dom till döds !Det är inte ovanligt!Sen har vi effekter av MASSINVANDRINGEN i Sverige Där snart ingen människor går säker på gator o torg !Det är väl
  inte så farligt för Fredrik.R. Som (INTE ÄR DRABBAD) (Både eknomiskt och sitt boende) Denna Högerregering har ANSVARET FÖR ATT ”VÄLLER IN MUSLIMER MESTADELS ! Och om vi tittar oss om i Världen Så (GÖR DOM ALLT FÖR ATT TA ÖVER)Men det blir VÅRA BARNBARN SOM FÅR DEN SKITEN ! SÅ VAKNA SVENSKAR !

 3. […] omänsklig, i syfte att sprida ett budskap fyllt av fientlighet och terror. Året då ett gäng muppar bestämde sig för att ddosa #svpol med skräp. Året då twitter blev min primära nyhetskälla. […]

 4. Pocher said

  Underbart! PI är död – länge leve Avpixlat! Ska ta aktiv del och även donera medel. Sanningen är slaskmedias värsta fiende. Så nu har rödvinsvänstermurvlarna mer att sitta och fyllna till över på Tennstopet! Är ni retade och irriterade så ni blir blå i ansiktet så är bara det att glädjas över! Alla Jan ”olika” Helin som dessvärre befolkar tryckpressarnas aktivitet är en nationell skam. Men vad vet han – omstoppad i sin dyra Brommavilla miltals från närmaste misslyckade gettofierade ovisitabla invandrarnäste. Men de sekunder de trodde att det nu bara var att ladda om PK-ddr propagandan – där hade de fel! Nu ska vi alla bygga Avpixlat till än högre höjder! Ni som leder den är hjältar. På samma sätt som de modiga få stod emot nassepropagandan och reste sig som motståndsmän före och under världskriget! Mins och glöm inte Aftonslaskens nassevänliga ton de åren! Vår civilisation står under ett mycket reellt och märkbart hot. Med sådana som Helin och Reinfelt i ledning för media och politik behövs en stark demokratisk motkraft. SD är det enda verkliga oppositionspartiet. I ett land där statsministern firar nya triumfer som den mest arrogante och maktfullkomlige sedan Palmes dagar. Det är vedervärdigt. Klart han slår de för alltid decimerade sossarna. Han leder nämligen inte ”nya moderaterna”. Han har skapat ”de nya sossarna”.

 5. […] DN AB SvD Exp SvD DN Sverige idag Kent […]

 6. Roger B Hermansson said

  Kommer att bli mycket spännande att se hur den nya siten kommer att bli.

 7. nicke blad said

  Det är väl bara att kolla BRÅ´s rapport om brottslighet. Fler argument än den luntan behövs inte. Fler hjärnor behövs.

 8. Gäst said

  Så här står det på avpixlat.info ang. Donationer/Annonsera:

  Sätt in valfritt belopp på bankgiro 759-1829. Obs! Ingen referens behöver anges, pengarna kommer rätt ändå.

  Tack för att du stödjer oss.

  Detta konto är Kent Alexander Ekeroths (SD)

 9. ann-katrin sahlqvist said

  Frågan är bara om de kommer att ta den på allvar eller som vanligt avfärda undersökningen. När det läggs fram argument så är det bara rasism. Idag hade dom faktiskt ett inslag på lokala nyheter om däckstöld. En skåpbil med 3 personer stal däck. det är ju säsong nu o lagren är stora. Det var folk från baltikum usch så rasistiskt att tala om det. Hade det stått svensk som det brukar göra i nästan alla fall, då kan man även skriva svensk med ursprung tex somalia. Samhället ser värre ut för var dag som går Man är inte säker någonstans varken i taxibilar sjukvård eller en restaurang. Nu även en läkare i 40 års åldern som begått sexbrott undrar var han kom ifrån men det har ju också skrytits om att det kommer läkare jurister mm hit

 10. Och vi är några som kartlagt 31 års massinvandring

  Vi har över 120 argument mot integrationsmisslyckande 1980-2011

  Ni hittar bloggne genom vårt namn

  Det kommer bli väldigt svårt ljuga om invandring i fortsättningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: