Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Frankrike: ”Zigenare bakom 80% av gatubrottsligheten”

Posted by sverigeidag på oktober 21, 2011

Om vi har förstått det rätt kommer hela artikelbiblioteket på politisktinkorrekt.info att släckas ned den 31 oktober. Det är, som vi framfört tidigare, en näst intill oacceptabel handling att så mycket intressant information och kunskap bara försvinner. Vi tänker i alla fall rädda en artikel till eftervärlden och det är den om gatubrottsligheten i Frankrike. Det är såvitt vi vet första gången som någon europeisk politiker så tydligt beskriver vilka som ligger bakom en viss typ av brottslighet. I Sverige protesterade svenska politiker mot att fransmännen tröttnat på att just den här gruppen av kriminella slog sig ned i stora läger, som mera hade karaktären av sopstationer där mängder av bråte och stödgods samlades tillsammans med avfall. Den skulle inte falla en enda svensk politiker in att berätta vilka som ligger bakom alla överfall på svenska ungdomar, äldrerån och lantbrukarmord, trots att de flesta svenskar anar att den brottsligheten till stora delar utförs av ”nybyggare”. Så här skrev PI om gaturånen i Frankrike:

”Den allra största majoriteten av gaturånen i Paris utförs av barn till rumänska invandrare, säger Frankrikes inrikesminister Claude Guéant, som menar att den fattiga och korrumperade öststaten är ansvarig för exporten av några av de mest notoriskt lömska tjuvarna i världen. Som en följd av brottsligheten ska fler zigenare nu deporteras.

Många rör sig i gäng omkring tågstationen Gare du Nord Eurostar där de inväntar engelska resenärer som ankommer från London.

2010 lanserades en kampanj mot illegala zigenarläger fulla av rumänska invandrare som slagits upp runt om i den franska huvudstaden.

I en intervju med Journal du Dimanche sa Guéant att många läger evakuerades men att de nu måste ta itu med ett annat problem – den rumänska brottsligheten. I Paris begås 80 procent av gaturånen av minderåriga rumäner.

– Tillsammans med rumänska myndigheter vidtar vi nu åtgärder mot brottsligheten, som är organiserad omkring städer och av maffiagäng.

Parispolisen bekräftar att det nu finns dussintalet rumänska gäng som opererar vid större turistattraktioner och tågstationer, flygplatser och dylikt. Passagerare som anländer till Gare du Nord blir ofta svärmade av upp till tio rumänska flickor som frågar Do you speak English? och håller ut händerna.

Kroppskontakt är vanligt med flickorna som rotar i fickor och väskor när de omringar offret. Samtidigt har förhärdade manliga brottslingar uppsikt och griper in med våld om någon försöker att skaka av sig av horden. Unga pojkar stjäl också telefoner och plånböcker från folk som sitter på utomhuscaféerna och i tunnelbanan svärmas passagerare av ynglingar som stjäl ur deras fickor.

– Sådana scenarion äger rum i hela Paris och det är ett växande problem, säger en talesman för polisen. Vi kan skingra barnen för stunden men i slutändan är de minderåriga och det är väldigt lite vi kan göra avseende att frihetsberöva dem.

Guéant, en av de mest hårdföra franska inrikesministrarna på länge, har inte bara föreslagit att kriminella invandrare ska deporteras, utan vill också reducera den legala invandringen till Frankrike. Tidigare denna månad mötte han den brittiska inrikesministern, Therese May, där han lovade att reducera antalet migranter som korsar gränsen till Storbritannien för att söka asyl eller försvinner in i den svarta ekonomin.

2010 blockerade EU Rumänien och Bulgarien från att gå med i unionens passfria zon på grund av farhågor för ett inflöde av organiserad brottslighet. Rumänien, som gick med i EU 2007, har stora problem med att landet blivit ett centrum för drog- och människohandel.

Omkring 2 000 zigenare, inklusive många rumäner, tros uppehålla sig i Frankrike. I enlighet med EU-medborgarskapsregler kan zigenare flytta till Frankrike men måste ha arbetstillstånd för att stanna längre än tre månader.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: