Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Jonas De Geer: REVOLTEN MOT DEN RÖDA TERRORN

Posted by sverigeidag på oktober 18, 2011

Jonas de Geer skriver en mycket läsvärd artikel om Spanska Inbördeskriget på sin blogg:

”Det är 75 år sedan Spanska inbördeskriget utbröt. Få konflikter i historien är så missförstådda. Standardversionen – ni vet den om militärkuppen mot en demokratiskt vald regering och det nobla spanska folket som kämpade mot ”fascismen” är en grotesk förvrängning; ett av de mest flagranta exemplen på hur lögnpropaganda blivit officiell historieskrivning.

Det första som ska understrykas är att den spanska vänsterregimen vid tiden för den nationella revolten inte, som den i regel framställs, var en koalition av fromt reformsinnade liberaler och socialister, utan vad som rådde i praktiken var ett kommunistiskt/anarkistiskt terrorvälde. För det andra är det viktigt att vara klar över att det var mindre än halva den spanska officerskåren som reste sig, resten var lojala mot regimen, men med upprorsmännen reste sig åtminstone halva spanska folket. De regimtrogna styrkorna hade också mer krigsmateriel och större ekonomiska resurser än de nationalistiska rebellerna.

Vad få vet idag, på grund av den tillrättalagda historieskrivning som varit låst i ett mer eller mindre marxistiskt schema, är att det finns många exempel på genuina folkliga uppror sedan Franska revolutionen, och de har i flertalet fall varit katolska, patriotiska revolter mot Revolutionens principer, för Gud, familj och fosterland, från Vendée-upproren 1793 till Ungern 1956. Till skillnad från de ödesdigra socialistiska ”revolutionerna”, som i själva verket har varit internationellt organiserade kupper, beställda och betalda av den kosmopolitiska storfinansen, har dessa revolter alltid skett ur nästan hopplöst underläge och slutat i tragiska nederlag. Därför är de som regel lite, om ens alls, kända av människor idag.”

Läs fortsättningen och hela artikeln här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: