Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Nedsläckningen av Politiskt Inkorrekt är en underlig historia

Posted by sverigeidag på oktober 16, 2011

Snart vet alla att sajten Politisk inkorrekt kommer att lägga ned verksamheten inom ett par veckor. Inte nog med att de kommer att sluta skriva på bloggen, de kommer också att stänga ned hela sidan vilket är oerhört märkligt.

Redan innan vi börjar spekulera kan vi bara konstatera att hundratals eller kanske tusentals människor har blivit avstängda från bloggen utan att det finns rimliga skäl till det. Även några av oss som skriver på den här sidan har blivit helt avstängda trots att inläggen på PI varit sakliga och relevanta. Motiven till avstängning av människor som kommenterat på bloggen är alltså i många fall tvivelaktiga. PI har alltså inte bara stoppat ”extremister” utan bevisligen stängt av möjligheten för mängder av människor som sakligt vill kommentera och följa upp vissa artiklar med kompletterande fakta.

Enligt PI själva har de haft omkring tio moderatorer och det är inte uteslutet att någon eller några av dem kan ha haft en agenda som sträcker sig längre än den som PI (till synes) har haft.

När vi nu kan konstatera att PI verkligen stängt av SD-vänliga kommentarer och andra kommentarer med sakligt innehöll så uppstår andra följdfrågor. PI har betytt oerhört mycket för den invandringskritiska opinionsbildningen och innehåller mängder av viktiga fakta som varje invandringskritiker borde kunna få ta del av lång tid framöver. Nyligen öppnade PI också en en egen encyklopedi (”PI-pedia”) där man ämnesvis kunde hämta artiklar och fakta som skulle kunna användas i allt från skolarbeten, till uppsatser på universitet eller för annan utbildning. Den faktabank som PI samlat på sig är unik och det måste ha tagit minst flera veckor på heltid att skapa den. Att stänga den är att stänga blodflödet till den viktiga invandringspolitiska debatten och att ta bort några av ”våra” fakta och argument.

Många människor har ägnat timmar eller dagar åt att skriva bra artiklar och insändare som de skickat in till sajten och som vi andra kunnat ta del av. De har varit värdefull information som tillfört oss nya kunskaper och vinklingar på ett viktigt samhällsproblem.

Om vi förstår PI rätt kommer allt detta nu att raderas på ett ögonblick den 31 oktober. Varför?

PI får räkna med att vi och andra spekulerar och det kommer vi att göra lång tid framöver. En orsak till nedsläckningen kan vara att en inre konflikt uppstått där en infiltratör eller problematisk person ställt till med stora problem. Konflikten kanske är av så allvarlig natur att en nedsläckning måste ske. Att släcka ned hela bloggen är en så oanständig och drastisk handling att endast synnerligen allvarliga problem kan motivera det. Eller så är det samma gamla spekulationer om att SD är snåla och inte vill hjälpa till med finansieringen. Om det är skälet så har SD sågat av den gren de satt på och hade nytta av för sin existens. Nästa följdfråga blir varför SD inte ingriper och räddar PI. Är intresset för PI så obefintligt att man inte ens bryr sig om att sidan stängs ned?

Den enda kända moderatorn på PI är Mats Dagerlind och han är otvivelaktig en duktig medarbetare och kunnig debattör. Skulle inte han eller andra kunna erbjudas att driva bloggen vidare? Varför är man så drastisk att man bara stänger ned den utan att ens försöka få någon att driva den vidare. Vad är problemet egentligen?

Nästa fråga man undrar över är varför de stänger ned hela sajten och tar bort all information, men sedan öppnar en ny sajt. Varför är det bättre än att behålla den tidigare sajten?

På PI:s egen kommentarsida vill några moderatorer framställa det som om det var brist på skribenter. Men det är en ren lögn. Det finns tillräckligt med skribenter för att kunna driva sajten vidare. Och om man nu saknar skribenter varför stänger man då av så många från möjlighet att ens kommenterar artiklarna på PI? Man skulle kunna tro att överflödet på artiklar och kommentarer är så stort att avstängningar ger PI lite mer arbetsro.

En person som möjligen är moderator (henrik A) skriver: ”Är det ingen som är villig att engagera sig så är det ingen som är villig att engagera sig. PI har ju annonserat efter medarbetare tidigare, tydligen var intresset för att hjälpa till mycket begränsat. Hade man kunnat betala är det säkert fler som kunnat tänka sig att hjälpa till och skriva artiklar…”

Även om det vore sant (men det kan det omöjligen vara) så behöver man ju inte stänga bloggen helt. Den hade kunnat finnas kvar som faktabank med långsam uppdatering, det vore bättre än ingenting alls.

Vad säger då de läsare som ännu inte har stoppats av PI:s moderatorer? Här kommer några röster från PI:s egen kommentarsida:

”Vilken översittarstil. Ärligt talat: vilken ny sida ni än lägger upp, så kommer jag inte följa den. Kan själv söka den info jag behöver. Tack och – GOD NATT.”

”Misstänker att vissa av moderatorerna är mullvadar.”

”Hur mycket pengar har ni fått för att stänga ned den här sidan då ?”

”Jag har ju själv hört rykten från en person som jobbat som journalist om att det gått rykten att denna sida skulle stängas ned till varje pris, bara var en tidsfråga!”

”Er dere gått fra vettet ?   Legge ned Sveriges og skandinavias mest leste nettidning ?    Uhørt! Vi vil merke savnet !”

”Tack PI för allt ni har gjort. Det var tack vare denna sida som jag för drygt ett år sedan började kunna dra slutsatser av vad som händer i detta land. Ni har sannerligen gjort intryck.”

”Är det hot från AFA och liknande kommunistgrupper som fått er till denna drastiska åtgärd?”

”Bye bye, Sverige.”

”En sorgens dag…”

Den här bloggen anser att PI ska berätta hur det verkligen ligger till istället för att låta alla spekulera. Så länge man inte gör det kommer vi att ana allt från dolda agendor till brist på ansvar för sin egen läsekrets.

2 svar to “Nedsläckningen av Politiskt Inkorrekt är en underlig historia”

  1. Kattsvans said

    Jag tror att etablerade media har betalat miljonbelopp till var och en inom pi för att de ska stänga saiten

  2. […] Nedsläckningen av Politisk Inkorrekt är en underlig historia […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: