Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Våldsamma raskravaller med vita offer allt vanligare i USA

Posted by sverigeidag på oktober 9, 2011

USA präglas allt mer av rasrelaterade frågor. Det oprovocerade våldet från svarta gäng mot vita medborgare har blivit så vanligt att medierna ofta tvingas visa bilder från sådana överfall, även man om ofta vill framställa dem som ”enstaka händelser”.

Philadelphia är bara ett av de många områden där svarta gäng gör gatorna osäkra. Ett exempel är från Port Richmond där ett svart gäng stormade ett hus, bröt sig in och misshandlade de boende. De hade fått för sig att någon i huset hade rört en cykel som tillhörde en svart tonåring, vilket det inte fanns några som helst indicier eller bevis för.

Philadelphia har drabbats av minst ett dussin raskravaller det senaste två åren och offren är nästan alltid oskyldiga vita som blir offer för att de är vita. Varje gång pressen tonar ned betydelsen av händelserna finns det någon som lägger upp en filmsnutt på YouTube eller skriver en kommentar till lokaltidningen om vad som verkligen har hänt. På så sätt kommer sanningen fram till delar av allmänheten. Men liksom i Sverige har amerikanska medier en säregen förmåga att tona sådana händelser. Däremot har debatten om rasrelaterade frågor, invandring och annat kommit upp till ytan på ett tydligare sätt än på många år. En orsak är kritiken mot Obamas stöd till svarta och den omvända diskriminering som drabbar vita med höga betyg som söker till universitet när de får stå tillbaka för svarta med låga betyg.

För en tid sedan tvingades den svarte borgmästaren i Philadelphia erkänna att problemen med våldet var rasrelaterat. I media kallas de ofta ”ungdomsgäng”.

Under förra året, 2010, inträffade hundratals liknande överfall i mer än 50 städer när svarta gäng plundrade, stal, vandaliserade, misshandlade, knivskar, våldtog eller mördade helt oskyldiga människor.

En amerikansk journalist beskrev det så här:

”We learn that every day from black caucuses, black teachers, black unions, black ministers, black colleges, black high schools, black music, black moguls, black hair business owners, black public employees, black art, black names, black poets, black inventors, black soldiers.

Everything except black violent crime. That is taboo.”

När Chicago drabbades av en serie raskravaller som pågick i flera veckor där svarta gäng överföll vita, särskilt homosexuella och kvinnor så skrev medierna inte ett ord om vilka som var offer och vilka som var gärningsmän. Det gick så långt att de politiskt korrekta myndigheterna skyllde på republikanska presidentkandidater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: