Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Invandrare hämtar hit fler och fler landsmän

Posted by sverigeidag på oktober 7, 2011

Våra etablerade politiker har då och då påstått att Sverige behöver arbetskraftsinvandring för att täcka upp behovet av arbetskraft inom vissa branscher.  Det är bara det att ett sådant behov inte finns. När svenskar hör detta associerar de ofta till hur industrin på 1960-talet bjöd in utbildade arbetare från andra delar av Europa till arbete i Sverige.

Idag är läget på invandringsfronten näst intill katastrofalt och något behov av fler invandrare har vi inte i Sverige. Men regeringen driver ändå på och gör sitt bästa för att locka hit folk från hela världen. De företag som nu hämtar arbetskraft utgörs mycket ofta av företag som ägs av invandrare. Företagen, som har uppmuntrats av våra politiker att hämta hit arbetare, ser till att ordna arbetstillstånd åt så många som möjligt och det är inte uteslutet att det i många fall är illegal invandring förklädd till arbetskraftsinvandring. Någon eller några i den här hanteringen skor sig på systemet, det har hänt att ”företaget” krävt procent på arbetstagarens lön eller att invandraren betalar för tillståndet när det är klart. Ju mer osvensk hanteringen av arbetskraft blir, ju mer korrumperad och ohederlig blir den. Ibland är det också mindre nogräknade svenskar som ligger bakom hanteringen, t.ex. när bärplockare hämtas hit från Asien.

Sedan slutet av september har mängder av folk från Bangladesh strömmat in i Sverige. De kommer hit med ett arbetslöfte från ett företag om att få arbeta här. Men istället för att arbeta får de med hjälp av tillståndet möjlighet att stanna i EU och ofta reser de vidare från Arlanda till andra länder i Europa. Svenska Dagbladet berättar idag om hur dessa individer från Bangladesh sannolikt betalat tiotusentals kronor för sina arbetserbjudanden.

Svenska Dagbladet skriver:

– Det är många personer som ansökt om uppehållstillstånd för att plocka bär åt det här företaget och vi har beviljat ganska många. Men nu går vi igenom alla beviljade tillstånd, säger Johan Rahm, presschef på Migrationsverket.

Eftersom inte en enda person hittills visat sig arbeta i Sverige har Migrationsverket dragit in samtliga granskade tillstånd. Dessutom har man nekat ytterligare 50 som inkommit sedan utredningen inleddes.

Att ett företag som inte är verksamt i Sverige kan ta hit nästan 200 personer kan låta konstigt. Men enligt Johan Rahm uppfyllde bolaget alla formella krav.

I Sverige är det knappt någon som bryr som om den här trafiken. Myndigheterna orkar knappt utreda. De har viktigare saker att göra som att förhandla om höjda löner, se över kontorsmöblernas kvalitet och skvallra på fikarasterna. Någon vilja ta itu med det enorma förfall som Sverige befinner sig mitt i tycks ingen ha. Planeringen av ny inredning hemma eller inköp att nya kläder står högre på dagordningen. Inte ens som privatpersoner tar dessa statliga tjänstemän det minsta ansvar för Sverige.

De ytterst ansvariga bakom den här hanteringen finns politiker i riksdagen med den fanatiske massinvandringsförespråkaren Fredrik Reinfeldt i spetsen, som nu fått sällskap av Annie Lööf, som vill mångdubbla massinvandringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: