Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Caroline Kindberg (SD) går över till Svenskarnas parti

Posted by sverigeidag på oktober 4, 2011

Det finns ett missnöje inom SD. Det är inget nytt. Men SD tyckas inte klara av att hantera detta missnöje trots löften om förbättringar från självaste partiledaren. Istället för att ta hand om sina medlemmar fortsätter uteslutningshysterin i partiet. Över 20 personer som lämnat SD eller uteslutits sitter nu kvar på sina mandat som politiska vildar. De flesta tycks ha övergivits helt av partiet som istället för att ta hand om dem och hjälpa dem tillrätta ger dem en föraktfull spark i baken. Det senaste exemplet är fallet William Petzäll vars fortsättning är ett oskrivet blad.

Idag meddelar Caroline Kindberg i Bromölla att hon lämnar partiet och går över till Svenskarnas Parti. Hon uppger att hon är missnöjd med att SD blivit så eftergivet i invandringsfrågan. Caroline går nu steget längre än andra missnöjda Sverigedemokrater och uppmanar andra att följa efter henne till SvP.

Enligt ett nyhetsinslag i TV häromdagen har SD uteslutit 16 personer medan andra större riksdagspartier inte uteslutit en enda person, med undantag av Vänsterpartiet som har uteslutit en enda person.

Det är ett verkligt problem för partiet när de utesluter så många utan godtagbar anledning (även om det finns några fall där det varit befogat). Björn Söder har av flera anklagats för att vara den som är mest ivrig att utesluta folk och det har för länge sedan gått för långt. Uteslutningarna av exempelvis Isak Nygren och Thomas Karlsén är att betrakta som rena övergreppen från SD. Uteslutningen av Kjell Ek och utfrysningen av Kenneth Sandberg är också tvivelaktiga handlingar.

Nu är det dags igen. Men Caroline lämnar SD på egen hand, orsaken står dock att finna i samma politik som lett till tidigare uteslutningar. Många inom SD anser att partiet har svängt för mycket och blivit politiskt korrekt. De flesta som lämnat SD eller uteslutits har valt att inte byta parti, så Carolines partibyte måste ses som ett trendbrott, inte minst därför att hon uppmanar andra att göra detsamma. Några tidigare avhopp till andra partier har förekommit. Det har då rört sig om Sverigedemokrater som hoppat över till Nationaldemokraterna, som de sedan lämnade när de insåg att partiet var alldeles för nära kopplat till nazister. Caroline kommer gissningsvis att lämna även SvP efter en tid när hon upptäcker vilka hon valt att samarbeta med. Men å andra sidan är många svenskar nu så upprörda över invandringspolitiken och att ingen åtstramning sker, att en del uppenbarligen ansluter sig till nästan vad som helst där löften om hårdare tag utlovas. Så det är inte uteslutet att Caroline stannar kvar där och låter sig förföras av en retorik som aldrig kan gå hem bland vanligt folk. Skulle SvP däremot få för sig att städa bort en del personer med tvivelaktig karaktär och putsa lite mer på sitt program kanske de kan få en handfull kommunala mandat i nästa val.

Avhoppet kommer inte att påverka SD mer än att det blir ännu en personförlust i raden av flera andra. Någon uttalad vilja att ta tag i sina medlemmar och förtroendevalda för att behålla dem i partiet verkar inte finnas inom SD.

Än mer olustigt är att nästan alla avhoppare eller uteslutna inte ens respekteras för vad de har försökt göra för SD. Istället får de en spark i baken och några glåpord efter sig.

Magnus Persson i kommunföreningen säger till Kristianstadsbladet:

– Hon har knappt närvarat på ett enda möte. Vi har fått sätta in ersättare för henne hela tiden. Vi genomskådade henne ganska snabbt och försökte få bort henne, säger Magnus Persson.

Caroline Kindberg kunde mycket väl suttit kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde, men hon menar att Magnus Persson tryckte på för att hon skulle lämna sin plats.

– Hon har lämnat partiet och inte betalt in medlemsavgiften. Då menar jag att det var hennes skyldighet att lämna sina uppdrag i partiet och jag ville att hon skulle göra det så fort som möjligt.

När han får höra att hon gått över till Svp säger han.

– Vi är glada att slippa henne i Sverigedemokraterna. Vi delar inte alls deras politik och deras ideologi.”

Nivån på kommentarerna till media är väldigt låg, liksom det tydliga föraktet mot en person som ändå varit medlem och kanske gjort så gott hon kunnat. Inte ett spår av självkritik kan man finna i något av uteslutningsärendena som gjorts av SD, inte heller när det gäller kommentarer om avhoppare.

Föraktet mot före detta medlemmar inom SD är oacceptabelt stort. När Björn Söder kommenterade den senaste tidens debatt i media om uteslutningar kallades de utesluta stollar och rättshaverister. Han gör absolut ingenting för att ens försöka hitta det minsta fel i det egna partiet. Inte en tillstymmelse till självkritik kunde han uppvisa. Dåligt Söder!

SvD

11 svar to “Caroline Kindberg (SD) går över till Svenskarnas parti”

 1. Elaka Svennen said

  Caroline Kindberg tillhör den skara dysfunktionella individer som dras till psykopaterna i ”nationella rörelsen”. Således ingen större förlust för SD.

  SvP har fortfarande samma partiledning som under NSF önskade blodig revolution mot demokratin och hämnd på världens judar. Trevliga killar..

  Är Caroline beredd ge upp sin rösträtt och den lilla hjärncell hon hade kvar i huvudet, go ahead.

  Slösa bort era liv i de där sekterna, åk i fängelset och mist livet på kuppen för ”Kampen” till försvar för några av de yrkeskriminella dönickarna i rörelsen.

  Medan vi demokrater för Sverige arbetar för en verklig förändring av samhället!

  • Alfred Bergendahl said

   Ja, er ”demokrati” är en frälsning för Sverige och svenskarna: Tintin skall censureras av demokratikämpar, kommentarer i tidningar förhandsgranskar av demokrativakter, allmänna val styras av demokrater som har tillgång till aldrig sinande kassor och demokratiska skolor som lär ut demokrati i form av genus och feminism.

   • Elaka Svennen said

    Alfred Bergendahl:

    – .. Och du berörde innehållet i mitt inlägg hur då..?

    Jag tål gärna lite genus-indoktrinering, jag är nog intelligent likt övriga delen av svenska folket för att vara resistent mot detta, än ge fullmakt över mitt och andras liv i en diktatur lett av härskarklicken i SvP och andra nazistiska rörelser.

 2. Okunnigt undrande om partiets inre liv och med tanke på att också Örebros kommunalråd lämnat partiet enligt SVT igår. Finns det månne nåt av auktoritärt beteende och handlande i partitoppen, vilket isåfall måste ersättas av det som behövs i varje parti, nämligen auktoritet?

  • Elaka Svennen said

   Dag Selander:

   – Om kritiken ligger i ”toppstyrning” gör det Caroline Kindbergs fall ännu mer lustigt och vi får ännu en gång ifrågasätta henne.

   I SvP har du, surprise surprise, inget medlemsinflytande eller rösträtt. Själva idén och parti- strukturen är just underordna sig den Store Ledaren.

   Så funkar det i totalitära rörelser och deras drömsamhällen. SvP går faktiskt till val att vi inte längre ska ha några val i framtiden.

   Caroline Kindberg torde inte ha egentliga problem med ”toppstyrning”, hon är tvärtom i behov av att bli MER styrd av makt från ovan.

   I hennes nya parti är hennes vilja partitoppens.

   Allmän rösträtt och individens frihet att tänka självständigt, uppenbart ingenting för Caroline Kindberg.

   • Christopher Pedersen (SvP) said

    Ursäkta men återigen uppvisar ”Elaka svennen” sin ack så okunniga sida. Inom SvP har vi mer medlemsinflytande än vad du tror. Det råder en form av direktdemokrati baserat på elitism istället för antal. Vi har en hierarkisk ledningsstruktur, precis som alla andra partier, men vi tragglar inte med en långsam byråkratisk process baserad på valstadgar utan på individers kunnande och erfarenhet. Vi har dessutom en ledningsgrupp som samverkar gällande viktigare beslut vilket avlastar partiledaren. Inom de olika specifika fälten sitter det även nyckelpersoner med goda kunskaper och fattar egna beslut i enlighet med partiets mål, ideologi och politiska uppfattningar. Vi upplever en mycket god internkultur där ordet är BRA MYCKET FRIARE än vad det är inom SD kan jag lova. En av våra politiska mål är trots allt främjandet av yttrandefriheten. SvP går inte på val för att avskaffa alla val, vart hittar du något sådant påstående? Vi går på val för att avskaffa PARLAMENTARISM vilket inte är likställt med begreppet demokrati eller förmågan att anordna val. Nu betvivlar jag iofs att du på rak arm utan att först googla det kan ens beskriva tre olika former av demokrati utöver den representativa parlamentariska demokratin vi har idag (men de finns, jag lovar.) men din syn på ”demokrati” är antagligen något begränsad. I övrigt är det bara tramsiga floskler du använder dig utav då du inte har någon faktisk insikt i vår verksamhet eller den vida majoriteten av våra medlemmar och aktivister.

    Allmän rösträtt är bara efterblivet, lika efterblivet som de efterblivna som faktiskt har rätt att rösta idag. Vart finns kraven på de som röstar? Vilka kunskaper behöver de besitta för att få rösta? Åhh just det, inga alls. Vilket såklart passar utmärkt in i parlamentarismens skit där den som lovar bäst eller framställer sig bäst lyckas lura till sig mest makt, makt som inte baseras på erfarenhet eller kunskap utan på smicker och lögner… Vilket bra system det där… De gamla grekerna roterar i sina gravar med hastigheter som närmar sig ljudets…

    Tacka vet jag korporativismen och elitstyret vi eftersträvar inom SvP där rätt man på rätt plats faktiskt betyder något.

    För att komma från någon som konsekvent kallar oliktänkande för ”sektmedlemmar” ”psykopater” ”yrkeskriminella” och en uppsjö av andra förolämpningar (bakom relativt trygg, i nuläget, anonymitet) känns faktiskt inte individens frihet att tänka själv som något du prioriterar. Speciellt med åtanke på att du baserar dina kunskaper och åsikter om etnonationalister på det du blivit itutad av massmedia och skola istället för relevant kunskap och praktisk erfarenhet eller ens kontakt med individerna inom rörelsen.

    Jag misstänker iofs att du är så sinnessjukt rabiat att man skulle behöva örfila dig ett par gånger för att få lite sans i dig om man skulle vilja ha en någorlunda vettig debatt någon gång, men jag lämnar det ändå öppet för framtiden. Vågar du, trots att jag säkerligen är en sådan där hemsk psykopatisk sektmedlem (som äter barn och sprutar eld) någon gång ta en sansad debatt om de långsiktiga effekterna av SDs kulturkonservativa assimileringspolitik kontra vår etnonationalistiska folkgemenskapspolitik så är du välkommen till detta. Hade det varit möjligt att rycka en enda rabiat ”demokrat” ur sina villfarelser hade det varit värt mödan i mitt tyckte.

  • Elaka Svennen said

   Christopher Pedersen (SvP):

   – Ja, svenska folket är ”efterblivet” som ännu inte insett er lilla sekts genlialitet. Så ta ifrån dem deras rösträtt som straff, ”död åt demokratin!”, ”krossa ZOG!” etc etc..

   Allvarligt talat, det krävs inte mycket från min sida för att få tryckt på er knappar och nassarna i ”nationella rörelsen” visar sina fula trynen i kommentarsfälten.

   Det är inte redaktionen, utan faktiskt människor representativa för rörelsen som skrivit Ovanstående kommentar och kommentarer i andra artiklar.

   Nu får Sverige Idags läsare se vilka ni är och vad ni egentligen står för.

   Finns faktiskt tillräckligt socialt missanpassade individer som överväger gå med i några av de vuxendagis för yrkeskriminella nazister vi återfinner i rörelsen..

   • Christopher Pedersen (SvP) said

    Nej men idag tillåts efterblivna eller människor med andra allvarliga psykiska problem att rösta. En individ som har en IQ under 80 anses i dagens läge vara efterbliven. De har ändå rösträtt. Du verkar tycka att detta är bra och rättvist- att din egen röst har exakt samma värde som individer vars röster kan bli köpta för en bit godis eller löftet om att få klappa en kanin verkar inte bekomma dig, vilket är min poäng. Systemet är ruttet men du verkar inte intelligent nog för att inse bristerna, antagligen för att du är något för rabiat i dina villfarelser. I dagens system är det inte folkviljan som styr, något du som röstande på SD borde ha någon form av insikt i, utan en liten kader av individer som helt saknar relevanta kunskaper för att faktiskt driva landet. En kyrkminister blir försvarsminister vid nästa val, inte för att hon vet något om försvaret, utan för att hon kliat rätt person i sitt eget parti på ryggen. Politikerna bestämmer trots konstant konjunkturfall att deras löner skall höjas- men det finns inga motprestationer eller krav för detta. Vi kritiserar öppet dessa brister och för detta blir vi kallade en ”sekt”. Familjefäder, sjukvårdare, läkare, lärare, snickare etc blir kallade för psykopater för att de inte tycker om du, för att de ifrågasätter förd invandringspolitik eller det politiska styrets många brister. I dina ögon blir man dessutom ”yrkeskriminell” (alltså någon som lever på kriminalitet) för att man är delaktig i en rörelse som är etnonationalistisk.

    Det är något beklämmande om du skulle vara representativ för SD:are i stort. Nu vet jag dock att så inte är fallet- jag har i många år umgåtts med SD:are, även politiker, och de är närmre oss i sin politiska syn än vad du tror. Men att det finns en något bruten logisk linje i dina tankebanor är inte direkt omöjligt att se. Inte för att jag tror att du själv är medveten om den.

    Du har rätt, de besökare som kommer hit får läsa om våra (SvPs i det här fallets) åsikter eftersom jag till skillnad från du faktiskt representerar (officiellt) mitt parti och dessutom redogör för våra ståndpunkter. Vem av oss tror du de kommer att finna mest trovärdig? Du som är anonym och som bara kommer med floskler och angrepp, eller jag som vågar stå för mina åsikter och förklarar pedagogiskt?

    Bäst av allt är dock, och jag tror inte att någon intelligent individ kan missa det, den totala bristen på insikt i hur SD:are behandlats och hur er politik kritiserats genom åren från när ni var ett litet ”sektparti”. Samma behandling som vi nu får av vissa av er. Är det för att vi står närmre SD:s ursprungsliga åsikter, politik och ideologi nu än vad ni gör idag eller är det bara oron över att vi växer som gör sig påmind?

   • Christopher, jag anser att dina kommentarer är under all kritik eftersom blandar ihop alla begrepp. Den här bloggen är inte en sverigedemokratisk blogg. Däremot stöder vi Sverigedemokraterna, trots att de har en del brister, eftersom det inte finns något annat trovärdigt alternativ. Vad SD gör och vilka beslut de fattar har vi ingen del i, men väl åsikter om – ibland kritiska sådana. Partier som samarbetar med nazister och inte klarar av att hålla sig borta från nazistisk retorik saknar all trovärdighet. De förblir sekter eftersom de inte förmår att ta sig ut sektretoriken. SD har aldrig bedrivit någon sektretorik såvitt jag känner till och inte heller har de givit dråpdömda någon politisk plattform eller hyllat nationalsocialismen. Organisationer eller personer som legitimerar dråpdömda och ger dem en arena att verka på eller samarbetar med aktiva nationalsocialister och ändå tror att de kan lyckas attrahera allmänheten måste ha något allvarligt fel på omdömet. Det är ingen som blir kallad psykopat för att han är sjukvårdare eller lärare, det vet du mycket väl. Om du inte på egen hand kan lista ut vilka som är psykopater i den ”nationella rörelsen” så finns det helt säkert folk som kan hjälpa dig att peka ut dem. Jag är ganska säker på att du känner till ”vissa element” och vad de går för, men att du försöker att förringa det. Vi har inget intresse att peka finger åt alla sekter eller sektmedlemmar, utan vår uppgift är att hjälpa till att flytta fram positionerna för den demokratiska invandringskritiska rörelsen, inte den nazistiska rörelsen. Vi vill bidra till debatten genom att kritisera, upplysa och kommentera och vi vill bidra till att skapa ett BRA samhälle. När vi ibland påpekar att kriminellt belastade nazister inte har inom politiken att göra så beror det just på att de verkligen inte har där att göra. Nu är inte alla så receptiva att de begriper vad vi säger, men vi kommer att fortsätta att varna för människor som skadar Sverige, vilket inte bara etablissemangets politiker gör utan även den del nazister. Nazistsekterna har också en säregen förmåga att inte bara locka till sig kriminella utan har den egenheten att de faktiskt samarbetar med dem. Att den dråpdömde DB får ett politiskt uppdrag, att ens acceptera honom i ”rörelsen” säger ju allt om den rörelse som vi ogillar så starkt.

    För vidare läsning. Visserligen ett gammalt inslag, men det har samma relevans idag.
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=2006848

   • Elaka Svennen said

    Christopher Pedersen (SvP):

    – Hur stor del av svenska folket med rösträtt kan klassas som efterblivet? Eller är det bara de som inte röstar på er som bör klassas som efterblivna..?

    Vilka är dessa många ”SD:are” som stödjer er? En uppgift som du för övrigt inte kan styrka.

    Socialt missanpassade individer som Caroline Kindberg, som tycker SD ”övergett” invandringsfrågan trots SD vill minska invandringen med 90% och har i dagarna presenterat hur man sparar samhället minst 106 miljarder på minskad invandring?

    Jag tror dessa ”SD:are” är i grund och botten är vare sig särskilt intresserade eller lämpade att syssla med politik.

    Då passar de bättre i några av de sekter i ”nationella rörelsen”, där de kan få fortsätta fjärma sig från verkligheten och samhället.

    Att du sedan förnekar vilka brott ledande personer i rörelsen har på sitt samvete säger något om vad du är för en människa.

    Och om mentaliteten i ”rörelsen”, precis som att ni skulle ha en idé eller en vilja att verkligen förändra ett samhälle, som mest fungerar som ett alibi för att rättfärdiga fullfjättrade psykopaters handlingar, ..

    ”Det var ju för Kampen”, som beskrivs med närmast religiös vördnad när ni backar upp dessa psykopaters övergrepp..

 3. Ska man vara petnoga så blev jag aldrig utesluten. Jag valde att lämna partiet i protest mot att partiledningen inte erkänner den romerska rätten. Jag lämnade partiet efter jag hade fått ett uteslutningsärende emot mig och insåg att det inte spelade någon roll vad jag försvarade mig med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: