Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Ytterligare en nazistisk sekt har sett dagens ljus

Posted by sverigeidag på september 28, 2011

Ibland undrar man om vissa människor i de nazivurmande rörelserna går på droger eller om de är precis så dumma som de ger intryck av att vara.

Alla de redan misslyckade nazisekterna, som inte ens fattar varför de ständigt misslyckas, har nu fått ett sällskap av ytterligare en sekt, även den med kopplingar till brottsbelastade och allmänt tvivelaktiga element.

I lördags bildades något som kallas ”Förbundet Nationell Ungdom” som enligt skaparna ska ”samla svenska ungdomar och stärka dem i den hårda mångkulturella verklighet som framförallt ungdomen känner av än så länge”.

Den som öppnade mötet i samband med förbundets bildade heter Dan Berner. För den som inte är bekant med hans bakgrund så är det några saker man bör känna till. År 1994 dödades läraren Åke Sterner i en lägenhet på Hornsgatan i Stockholm. I början av 2003 fick polisen ett tips om vem som kunde ha utfört mordet och polisen riktade sina misstankar till Dan Berner. Efter bevisning i form av DNA erkände Dan Berner brottet samma år och dömdes för dråp till sex års fängelse. Berner hade knivhuggit Sterner till döds.

Efter att han begick brottet blev han aktiv nazist och höll en föreläsning i Umeå universitet där han försvarade nazismen. I samband med föreläsningen träffade han en kvinna som han samvetslöst inledde ett förhållande med. De fick senare fick två barn. Hon var helt ovetande om Berners svarta bakgrund.

Lördagen den 24 september 2011 befann sig Dan Berner i Nyköpingshus för att lansera Förbundet Nationell Ungdom. Där uppmanade han ungdomar att ”engagera sig och ta kampen för ett svenskt Sverige även partipolitiskt”. En Robin Boström var också på plats och förklarade varför folk bör aktivera sig just i FNU. En Daniel Hedlund berättade för åhörarna om de historiska händelser som utspelade sig en gång i Nyköpingshus.

På plats fanns också Vavra Suk vars tidning Nationell Idag visat förståelse och sympati för en annan nazistisk sekt, som leds av en annan person som också dömts för dråp – och dessutom för bankrån. Nu har tidningen Nationell Idag fattat så mycket tycke för FNU att de kommer att samarbeta med dem och ge dem ekonomiskt stöd. Skattebetalarnas presstöd går alltså rakt i händerna (eller snarare i sjön) på en sekt vars verksamhet kommer att vara helt meningslös både på kort och på lång sikt. Det enda som den här sekten kan åstadkomma är samma sak som andra nazistiska sekter redan åstadkommit, nämligen att förstöra i grunden sunda svenska ungdomar, vilseleda dem och förvandla dem till vulgärnazister.

Daniel Höglund från Svenskarnas parti berättade för nättidningen ”Realisten” hur glad han var över mötet.

Det var en väldigt trevlig kväll och det ska bli mycket intressant att följa organisationens utveckling. Det är kompetenta nationalister som startat Förbundet Nationell Ungdom och jag är helt övertygad om att vi kommer kunna ha en positiv samverkan, inte minst när det gäller våra aktivister.

Det är med en blandning av fasa och förvåning den här bloggen ser hur de små nazistiska sekterna med sina ofta kriminellt belastade individer tar på sig uppgifter de borde lämna åt människor som är befriade från psykopatiska drag och grova brott på sitt samvete.

Ingen gott kommer från de nazistiska sekterna. De enda de åstadkommer är skada på den svenska samhällskroppen när de förstör svenska ungdomar.

Vår uppmaning till svenska ungdomar är att vända nazisterna ryggen. Det finns organisationer som är goda och äkta och som leds av mentalt friska personer. Gå dit istället eller vänta några år tills du mognat. Då kommer du att inse att en anslutning till en nazistisk sekt hade varit ett stort personligt misstag. Om du ändå går med i en sådan sekt så har du precis de dåliga egenskaper som gör att du passar in där.

12 svar to “Ytterligare en nazistisk sekt har sett dagens ljus”

 1. […] Ytterligare en nazistisk sekt […]

 2. […] Nationell Ungdom (FNU) som vi tidigare berättat om här, har samlat ett antal nazister bakom sig och skapat en websida som heter stoppa-pedofilerna.se där […]

 3. Skribent Syd said

  Jag förväntade mig att få ungefär sådana reaktioner från de berörda. Tesen om de nazistiska sekterna och deras medlemmars självpåtagna rätt att få mörda människor är fullständigt sinnessjuk.

  Dan Berner försöker urskulda sitt brott med att offret var pedofil som våldtagit barn. Det finns inga som helst belägg för det utan det är Dan Berners egen förklaring för sitt brott. Det skulle ju vara intressant att få veta vilka brott offret har dömts för, mest för att pröva sanningshalten i vad du skriver, men ditt brott blir inte mer acceptabelt för det. Du har visserligen avtjänat ditt straff, men då borde du haft vett att krypa undan och gömma dig istället för att försöka representera svenska ungdomar i en ”nationell” organisation, något som du på alla sätt är olämplig att göra.

  Nästan alla grova brottslingar som begått mord, våldtäkter, rån eller vad det nu är urskuldar alltid sitt brott och skyller på offret, på ”omständigheter” eller något annat. De betraktar sig närmast som helt oskyldiga. Dan Berner gör precis likadant vilket tyder en hög grad av likgiltighet för det grova brott han faktiskt har begått.

  Dan Berner skriver:

  ”Om du pratade med ”vanligt folk” så skulle du märka att detta brott inte är något som gör dem speciellt upprörda, utan något de flesta har förståelse för.”
  Om du menar att de flesta har förståelse för att du tagit livet av en människa, så lever du bevisligen bland psykopater och galningar. Du har en snedvriden uppfattning om verkligheten om du tror att vanliga människor accepterar att folk mördar en annan person bara för att denne har begått ett brott. Din arrogans mot rättssamhället och lagstiftningen säger väldigt mycket om dig, ännu värre är det med ditt försök att förringa det brott du har begått. När du försöker inbilla mig att du är en ”trevlig och rättskaffens man” står det alldeles klart att din självbild inte korrelerar med verkligheten. Det blir väldigt tydligt med den aggressiva ton du visar när du utsätts för kritik.

  Dan Berner skriver:

  ”Hur ska ni kunna ändra på samhället när ni är precis lika goda kålsupare som de, när ni saknar heder och moral?”

  Kom bara inte och säg att du är mannen som ska tala om moral. Din bakgrund som nazist och dråpdömd gör att du ska hålla tyst när det gäller frågor om heder och moral, det är frågor du inte begriper dig på.

  Dan Berner skriver:

  ”När ni med smutsiga metoder angriper dem som vill stoppa den sjuka samhällsutvecklingen?”

  Är det ”smutsiga metoder” att varna ungdomar för att låta sig duperas för sådana som du. Är det ”smutsigt” att vilja slippa se nazister och kriminella belastade människor försöka representera det svenska folket. Ja i så fall är vi smutsiga och du är mannen med den höga moralen, mannen med den rätta inställningen om att det är tillåtet att mörda människor bara man har en bra anledning.

  Du inbillar dig att du ”vill stoppa den sjuka samhällsutvecklingen” men i själva verket är du en del av del. Det är du som i många år försökt vrida huvudet på svenska ungdomar med din nazism och det är du som begått ett allvarligt brott som du försöker förringa betydelsen av. Du är skamlig.

  Dan Berner skriver:

  ”En annan skillnad mellan FNU och SD är att vi i FNU faktiskt har en ambition att fostra svenska ungdomar till rakryggade, hederliga, ärliga människor, och att hjälpa dem att försvara sig, stå på sig och leva upp till hederliga svenska ideal — medan SD tycks vara nöjda med en ungdom som ständigt tvingas kröka rygg för främlingsgängen därför att de aldrig fått lära sig att stå upp för sig själva och hålla ihop.”

  Den där frasen känner jag igen från andra sekter av samma slag som den du representerar. Den bevisar att du inte begriper någonting om det hårda politiska arbete som Sverigedemokratiska politiker utför trots allvarliga hotbilder, överfall och skadegörelse mot deras bostäder och egendom.

  Era lösningar brukar vara att angripa politiska motståndare med våld och sedan inbillar ni er att ni har gjort något bra. I själva verket är det en kriminell politisk taktik av våldsbenägna människor och vi ser hur det går med dem som tillämpar den metoden. De hamnar i fängelse och ogillas av alla för att de inte fattar hur man ska bedriva politiskt arbete för att nå framgångar.

  Till Christer Pedersen kan jag bara säga. Du är bara pinsam i ditt försök att försvara Berner.

  • Dan Berner said

   Om du hade trott på det du själv skriver och haft någon heder i kroppen, så hade du redan i artikeln angripit mig för att jag dräpt någon som inte var DÖMD för barnvåldtäkt, och alltså någon som jag inte kunde vara SÄKER på att han gjort sig skyldig till det han anklagats för (av två olika flickor som jag kände).

   Det hade varit ett legitimt angrepp som jag delvis hade tvingats böja mig för — givetvis kan vi inte ha ett samhälle där folk springer runt och har ihjäl folk som de TROR gjort sig skyldiga till saker. Det är därför vi har ett rättssamhälle. I juridisk mening var det jag gjorde ett allvarligt brott. Jag straffades för det, och jag hyser inget som helst agg mot rättssystemet för den sakens skull. Om jag suttit i juryn så hade jag dömt mig själv.

   Men jag hade betraktat gärningsmannens uppsåt som förmildrande. Jag hade inte dömt ut gärningsmannens karaktär och trott att han var något slags galning, bara för att han tappat besinningen inför en pedofil.

   Och det vet du mycket väl att de flesta hade gjort. Det var därför du inte angrep mig för att jag ”tagit lagen i egna händer”, utan istället påstod att jag dödat en ”lärare” — inte ”en person som han, på förvisso goda grunder, trodde var pedofil”.

   Jag har ingen ”rätt att dräpa”. Däremot har jag all rätt att klaga då du beter dig mot oss exakt som fulmedia gör mot er — tar upp de mest graverande detaljer du kan hitta och presenterar dem för läsarna på ett ohederligt sätt. Vidrigt är vad det är.

   • Elaka Svennen said

    Dan Berner:

    – Hur många mördare återfinner du i SD? Hur många mord krävdes för SD och invandringskritiken skulle få sitt genomslag i samhället?

    Svar på bägge frågorna är: – Inga alls!

    Normalt fungerande individer kan föra logiska resonemang och samtal, de arbetar för verklig förändring i samhället.

    Ett digert straffregister ses hos dem inte som en merit.

    ”Rörelsen” är en enda mental-sjukdom som plågat svensk ungdom i 20 år, den har endast fungerat som ett alibi för att rättfärdiga fullfjättrade psykopaters handlingar.

    Hmm, så du säger att Nationell Idags prenumeranter stödjer den här lilla ”ungdomsorganisationen”?

    Mycket intressant. Vi frågar vad de få ”konservativa” och sverigedemokrater som hittills stött tidningen tycker ..?

    //ES

   • Dan Berner said

    Du svamlar bara en massa nonsens utan att bemöta det jag skriver på så mycket som en enda punkt. Exakt som fulmedia gör mot er OCH oss med andra ord.

    ”Hur många mördare återfinner du i SD? Hur många mord krävdes för SD och invandringskritiken skulle få sitt genomslag i samhället?”

    Svaret på den första frågan är att det vet varken du eller jag, och det spelar ingen som helst roll heller. Den andra frågan är en halmgubbe deluxe eftersom mitt brott (för 17 år sedan) hade absolut noll med politik att göra.

    Vid närmare eftertanke var jag faktiskt på väg att bli sverigedemokrat vid den tidpunkten, fast jag tyckte att SD var lite för extrema och antisemitiska — med andra ord, vid tidpunkten för brottet var mina åsikter i princip de åsikter du har idag.

    Ett digert straffregister ses givetvis inte som någon merit hos oss heller, hur har du fått för dig det? Men hur stor belastning det räknas som beror givetvis på brottets art och vem det riktat sig mot. Men naturligtvis var du tvungen att ljuga ihop att vi räknar ett digert brottsregister som en merit. Min respekt för er integritet och heder bara växer och växer.

    ”Normalt fungerande individer kan föra logiska resonemang och samtal, de arbetar för verklig förändring i samhället.”

    Och det gör inte vi då? Argumentet är ju taget ur tomma luften! Jag har understundom fått respekt till och med från politiska motståndare just för att jag kan föra en vettig diskussion på ett öppet sätt, utan att förfalla till halmgubbeargument, cirkelresonemang eller andra dumheter.

    Ditt lilla stycke om ”rörelsen” är ren smutskastning utan ett argument så långt ögat når, och därefter följer lite hotelser. Bra där.

    Nej, jag har faktiskt bättre saker för mig än att diskutera med intellektuella dvärgar, så nu sätter jag punkt för detta. Jag hoppas att det går bra för SD eftersom det kommer att bromsa samhällets förfall en smula (och jag hoppas att du/ni inte är representativa för vare sig deras heder eller deras intellektuella nivå). Men VÄNDA på det kommer de aldrig att kunna göra utan hjälp från mer radikala krafter.

   • Skribent Syd said

    Dan Berner, du fortsätter att tala samma språk som många andra som dömts för brott gör. Du försöker att förringa brottet och framställa dig själv som någon som gjort en god gärning, eller i varje fall en gärning som på något sätt kan försvaras. Samtidigt hetsar du upp dig för att någon kritiserar dig för att du med din nazistbakgrund och dråpdömd ska försöka locka svenska ungdomar till en politisk sekt.

    Nu framkommer det också att den man du dödade inte var dömd för något brott och frågan är om du ens talar sanning när det gäller dina spekulationer om vad han har gjort. Oavsett det så är du precis lika skyldig och ditt brott är precis lika hemskt. Det är inte du som ska döma människor i vårt samhälle och ta livet av dem efter eget gottfinnande. Det är våra domstolar som ska döma människor som begått brott, inte du.

    Du kan klaga på precis vad du vill, jag har inte försökt vinkla något utan istället försökt varna svenska ungdomar för att ha med sådana som dig att göra. Det är obegripligt att en person som du, med nazistisk bakgrund och dömd för brott, väljer att arbeta politiskt som du gör. Jag förstår att du är upprörd över kritiken mot dig, men vad förväntar du dig. Att folk ska hylla dig för att du dödat en man som inte har dömts för någon brott och för att du försvarat nazismen?

    Alla ”nationella rörelser” klarar sig bättre utan sådana som du, men du inbillar dig kanske att du har några särskilda kvaliteter som gör att just du kan rädda det här landets ungdom från att bli likadana som du själv. På det sättet är du lik flera andra i de sektliknande rörelser som förstör svensk ungdom.

   • Elaka Svennen said

    Dan Berner:

    – Uppenbart är ett digert straffregister en merit när just du anses som lämpligt ledarmaterial. Finns fler exempel inom ”rörelsen”.

    Vadå ”halmgubbe”, vet du ens vad uttrycket betyder? Den bild vi målar upp är baserat på FAKTA.

    Är en människas liv på ditt samvete bara ett halmstrå? Menar du ditt offer skulle blivit mindre dött på senare år?

    Det är just den här grupp-mentaliteten som frodas i ”rörelsen”, allting är relativt till ”Kampen” som beskrivs med närmast religiös vördnad.

    Du kanske inte inser det själv, men ditt hävdande om din respekt för ett fungerande rättssamhälle försvagas när du samtidigt ser ”gärningsmannens uppsåt som förmildrande”. Helt enligt med mentaliteten i ”rörelsen”, alltså.

    Grina ut bäst du vill att du är missförstådd och att vi är Orättvisa mot dig som drar upp din bakgrund i bästa ”fulmedia-stil”. Men det är så ditt förflutna ser ut.

    Om du inte tål detta, boo fucking hoo, det är dig själv du ser i våra texter. Vi håller s.a.s bara upp spegeln och du tål inte vad du ser.

    Hittills har du inte stärkt några poäng på ditt personliga konto kan vi lugnt säga när folk läser hur du resonerar i dina kommentarer, fram träder bilden av en väldigt labil typ.

    Som avslutning till ”fulmedia-stil”, du ville ju vi skulle känna skam för det. Här är en väsentlig skillnad mellan Er och SD, SDs enda brott är att de önskar DEBATT i samhället.

    ”Rörelsen” du företräder vill backa upp fullfjättrade psykopater med mord och bankrån på sitt samvete.

    Min bild av ”rörelsen” är att den fungerar bäst som ett sorts vuxen-dagis för yrkeskriminella nazister, för någon plats i samhället kan de aldrig få då platserna är reserverade för normalt fungerande individer.

    Ju snarare den här seglivade mentalsjukdomen, också kallat ”nationella rörelsen”, rör sig mot sitt slut, desto bättre.

    Absolut intet gott har kommit från där, annat än självömkande psykopater. Samhället mår bättre utan er.

    //ES

 4. Dan Berner said

  Detta inlägg är så fullt av rappakalja att jag inte ens vet var jag ska börja. Men vad gäller min egen ringa person, tycker du inte att det vore på sin plats att nämna varför ”Åke Werner” (en av dina många felstavningar) blev dräpt? Newsflash: inte för att han var lärare, utan för att han våldtagit barn. Jag var vid tillfället 19 år gammal.

  Om du pratade med ”vanligt folk” så skulle du märka att detta brott inte är något som gör dem speciellt upprörda, utan något de flesta har förståelse för. Hade du bemödat dig om att ta kontakt med mig eller någon som känner mig, så hade du funnit att jag av de flesta betraktas som en trevlig och rättskaffens man som inte är snar att gripa till våld.

  Skäms du inte över att använda exakt samma metoder mot oss som etablissemanget gör mot SD? Hur ska ni kunna ändra på samhället när ni är precis lika goda kålsupare som de, när ni saknar heder och moral? När ni med smutsiga metoder angriper dem som vill stoppa den sjuka samhällsutvecklingen?

  Du kunde ha tagit kontakt med oss och frågat vad vi vill åstadkomma och varför vi inte följer SD:s väg. Du kunde ha mejlat eller gått in på valfritt forum (jag finns på både Nordisk.nu och Flashback med mitt riktiga namn) och diskuterat, men icke.

  En förbannad syltrygg är vad du är.

  Nationell Idag använder inte sitt presstöd för att hjälpa Förbundet Nationell Ungdom, utan en mindre del av sina prenumerationsintäkter. Det är en väsentlig juridisk skillnad. Men jag antar att du är avundsjuk då SD, alla sina partistödsmiljoner till trots, fortfarande inte har en veckotidning med presstöd medan lilla ND däremot har det? Och att denna avund leder till att du gärna ser att presstödet dras in på lögnaktiga grunder? Sådant kallas ressentiment inom filosofin och psykologin, och betraktas knappast som något positivt.

  Förbundet Nationell Ungdom är inte heller ”nazistiskt” utan helt enkelt nationalistiskt. Men till skillnad från SD låtsas man inte som om en arab eller afrikan kan ”bli svensk”. Om du hade fötts i Kina av svenska föräldrar, så hade du inte ”blivit kines” för det — tanken är faktiskt löjeväckande.

  En annan skillnad mellan FNU och SD är att vi i FNU faktiskt har en ambition att fostra svenska ungdomar till rakryggade, hederliga, ärliga människor, och att hjälpa dem att försvara sig, stå på sig och leva upp till hederliga svenska ideal — medan SD tycks vara nöjda med en ungdom som ständigt tvingas kröka rygg för främlingsgängen därför att de aldrig fått lära sig att stå upp för sig själva och hålla ihop.

  Jag hoppas verkligen att det finns hederliga människor inom SD, men du hör helt uppenbart inte till dem i så fall.

  • Micke said

   Du och stora delar av den inbitna inom ”rörelsen” är minst sagt komiska.
   Ni tar efter en av de största sekterna inom den ”nationella rörelsens” historia och kallar det hela för Nationell Ungdom 2.0.
   Är det verkligen något att vara stolta över?

   För oss som har mognat genom åren och valt att lämna ”rörelsen” för att verka mot mångkulturen på ett mer seriöst och demokratiskt sätt, så är detta så patetiskt det går att bli. Många minns nämligen Nationell Ungdoms sektmentalitet och det ger ju knappast några plus i kanten.

   Er image är bara den pinsam. Ni verkar ju göra allt för att följa stereotypen av hur en ”nazist” (läs etnonationalist) ska vara.
   Ni är inte nyskapande, ni är dömda på förhand och kommer ej heller att komma någonstans.
   Att ni delar ut Nationell Idag säger inte ett dugg. Det gör er inte till mer seriösa för det, det gör er snarare till oseriösa reklamutdelare.

  • PF said

   Av brottsplatsundersökningen framgår att mordoffret och Berner druckit och umgåtts i lägenheten före brottet, vidare visar det sig att det uppstått handgemäng och att Berner knivhuggit den äldre mannen när denne övermannat Berner och höll fast honom.
   Av domen framgår också att det inte fanns några anklagelser om sexbrott riktade mot offret och att inga brottsoffer presenterades av Berner.

   Låter inte riktigt som att Berner åkte hem till mannen i det ärendet han påstår.

 5. Christopher Pedersen (SvP) said

  Om saker man bör känna till men som du utelämnade: Dan Berner dräpte en pedofil som våldtagit barn… Kvinnan han är ihop med idag och som han har två barn med känner nog till detta och verkar inte ta illa upp- kanske för att han är en trevlig typ med god moral helt enkelt. (Har träffat honom vid ett par tillfällen så jag talar av egen erfarenhet.)

  Rent generellt måste jag (som långvarig aktiv i hemsk barnätande sekterism… *fniss*) säga att maken till självgodhet har jag nog aldrig sett som när jag snubblade in på den här bloggen. Sekt hit- nazism hit. Din syn på lag kontra moral verkar vara något förvriden, men jag kan bara tala för mig själv då jag är en del av den rörelse du så övertydligt hatar på grund av okunskap. På dig får man nästan intrycket att man inte kan vilja engagera sig i rörelsen bara av goda intentioner, att det bara är förvirrade ungdomar som blir ”inlurade i sekterna” osv. Jag tycker nästan lite synd om dig. Jag engagerade mig inte pg av hat, eller för att tillhöra en subkultur, utan för att jag helt enkelt är etnonationalist och vill skapa en bättre framtid för mitt folk i mitt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: