Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Politiskt inkorrekt granskar politikerparasiterna

Posted by sverigeidag på september 24, 2011

Sajten Politiskt inkorrekt har publicerat en uppföljare av en tidigare artikel om politikerparasiterna. Den är skriven av den duktiga skribenten och debattören Mats Dagerlind och borde läsas av alla.

”För ett par dagar sedan skrev jag om Sveriges Radios inventering av före detta politiker som år efter år lever på bidrag i stället för att arbeta. De ägnar sig åt ett utstuderat parasiterande på samhället och skattebetalarna, helt befriade från de hårda krav på att vara tillgänglig för arbetsmarknaden som ställs på vanliga medborgare för att få arbetslöshetsersättning och andra försörjningsbidrag. SR har grävt fram fler intressanta uppgifter av delvis än mer graverande art som gör att det finns anledning att göra ytterligare en djupdykning i denna sörja av politiker som ger sig själva privilegier och tycks betrakta sina väljare i första hand som en födkrok som man kan fortsätta leva på också sedan man slutat med politiken.

I den förra artikeln tog jag bl.a. upp moderate kommunalrådet Anders Sjölund från Umeå som i 10-15 års tid kvitterat ut rundhänta allmosor från det allmänna för att lata sig i Spanien. Nu visar det sig att Sjölund gått på bidrag trots att han haft höga inkomster. För vanliga dödliga brukar sånt kallas bidragsfusk, vara kriminellt och bestraffas hårt plus att man blir återbetalningsskyldig. Eftersom politikerna har klubbat sina egna bidragsregler kan de emellertid med lite planering ägna sig åt dylikt helt ostraffat.

Om de tar ett vanligt jobb så minskas bidragen med ett belopp motsvarande den lön de får ut. Detta kringgår man dock enkelt genom att starta ett bolag och i stället plocka ut pengarna i form av vinst. Då blir det ingen nedsättning av bidraget har man beslutat. Jag behöver väl knappast nämna att Svensson inte kan göra motsvarande habrovink och behålla sina bidrag. Det här undantaget för bidragsberoende politiker är det åtskilliga som satt i system att utnyttja, bl.a. alltså ovan nämnde Anders Sjölund från Umeå. Så här skriver Dagens Nyheters ledarskribent Hanne Kjöller i sin senaste krönika om Sjölund och det hon kallar för ”solkig skatteplanering”:

Anders Sjölund är moderat och därmed företrädare för arbetslinjen. Men också han är ett offer för utanförskapet. Han genomlider det på golfbanan i Spanien. Garantilönen har han med sig sedan sin tid i kommunalpolitiken på 90-talet. Sedan dess har han hunnit skaffa sig ett bolag, och eftersom bara löner, inte vinster, räknas av mot garantibeloppet kunde han plocka ut 14 miljoner kronor i vinst samtidigt som skattebetalarna fortsätter att försörja honom.

Och visst sticker det i ögonen att en företrädare för ett parti som bedriver en tuff arbetslinje där man drar åt tumskruvarna för vanligt folk, ibland t o m tvingar svårt sjuka till arbetsförmedlingen, jagar bidragsfuskare som jobbar svart vid sidan om osv, själv dels plockar ut stora summor i bidrag från skattebetalarna och samtidigt drar in ännu större summor vid sidan om.”

Läs hela artikeln här.

Ett svar to “Politiskt inkorrekt granskar politikerparasiterna”

  1. Anders said

    Det är skillnad på folk och fä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: