Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Nationaldemokraterna splittras – Vad är nytt?

Posted by sverigeidag på september 21, 2011

Det borttynande partiet Nationaldemokraterna (ND) har genomgått ytterligare en inre konflikt. Partiledaren tror detta är en komplott mot honom orkestrerat av EU.

I augusti startades en blogg av missnöjda nationaldemokrater med ett upprop och krav att partiledaren Marc Abramsson ska avgå.

Bland dessa var Jörgen Kromann, skribent på Nationell Idag. Thomas Andersson, verksam på partiet nätbutik Sverigebutiken. Heinz Burgmeister, officiellt senior-ansvarig i partiet.

I uppropet anklagas partiet för att vara toppstyrt med Abramsson som enväldig ledare.

Marc beskrivs ha ett stort människoförakt för partikamrater och förakt mot all opposition eller kritik mot honom.

Gruppen av missnöjda nationaldemokrater leddes av vice partiledaren Daniel Spansk, bland dem som tog initiativ för en kupp.

Kuppen var tänkt att entlediga Marc Abramsson från alla ansvarsposter i partiet, bl.a. rollen som partiledare och organisatör för partiet.

Misstaget för Spansk & c:o var en väldigt godtrogen dialog med partistyrelsen om deras intentioner på att ta över makten i Nationaldemokraterna.

Kuppen avvärjdes således enkelt av Marc som genom att inte kalla Spansk & c:o m.fl. kritiska röster till riksårsmötet, där bara lojala till partiledaren samlades.

Tanken var att Spansks gäng skulle ta upp kravet på partiledarens avgång på riksårsmötet och i en demokratisk process avsätta honom.

Svepskälet till varför oppositionen inte kallades har ursäktats med rena svepskäl. I t.ex. Daniel Spansks fall skylldes det på att medlemsavgiften var Obetalad och därför kom ingen inbjudan.

Avhopp och efterföljder

I protest har Daniel Spansk lämnat partiet och i media öppet förklarat om den sunkiga sektmiljö som finns i den nazianstrukna ”nationella rörelsen”.

Vilket väckt stor irritation i partiet.

Redaktör Vávra Suk på partitidningen NI Ogillade att talas om i sammanhang som opposition i partiet och hävdade tidningens Oberoende till partiet, de stod utanför detta ”käbbel”.

Vávra har däremot inte uttryckt något Ogillande när en av hans skribenter, Sanna Hill, låtit publicera en krönika på nazistiska terrorgruppen SMRs nättidning.

Det var ett sammanhang Nationell Idag (NI) tålde synas i.

Påhopp följer

Marc har sedan Daniel Spansks avhopp fortsatt häckla sin f.d. vice partiledare att ”svika väljarnas förtroende” och ”vara en dålig demokrat”.

Tidigare avhoppare från denna sekt har talat om Marcs ledarskap och han är känd i den lilla ”nationella rörelsen” som beredd ta till fula knep för att freda sin makt.

Daniel Spansk saknar tidigare erfarenhet från politiken och har en bakgrund inom transport. Var hans kupp för ärlig för politikens fulspel? Skillnaden mellan en idealist och idiot är hårfin.

Konspirationsteorier och sympatisörer

Oppositionen är nu frånvarande i partiet och Marc fortsätter som enväldig ledare i partiet. Även om kuppen inte gjorde Marc skakad är han inte desto mindre rädd för skuggfigurer.

På det brittiska systerpartiets British National Partys (BNP) hemsida talar han om kampanjer mot honom som kommer från högsta nivå. Möjligen EU.

Vi på redaktionen har vårt intryck av personen Daniel Spansk och han är milt sagt inte direkt material för Europol, eller för någon underrättelsetjänst, att verka som infiltratör.

Röster från sympatisörer fortsätter önska Marc Abramssons avgång och drömmer om nya ”storhetstider” likt under fd. partiledaren och tillika grundaren av partiet, Tor Paulsson.

Med tanke på att Tor var en hustrumisshandlare är kriterierna inte heller särskilt höga bland sympatisörerna för Nationaldemokraterna..

Ogenerad nazism

Sedan partiet Nationaldemokraterna startades som en utbrytare till SD, har ND gått från ett parti med mindre fetisch för nazism till att helt Ogenerat omfamna nazismen.

Tidigt hade partiet ett förband med de s.k. ”blåskjortorna”, en partiuniform som gillades starkt när de användes av bl.a. Marc under Tors ledarskap.

Veckotidningen Nationell Idag har hos både redaktionen och läsarkretsen varma sympatier för grovt kriminella nazister.

I tävlingen ”Årets fosterlandsvän” som tidningen anordnade ett halvår tidigare syntes respektabla invandringskritiker tillsammans med bankrånare och mördare i en horribel mosaik.

Läsarna nominerade sina egna fosterlandsvänner och var överlyckliga att redaktionen inte nekade kandidater från den nazistiska terrorgruppen SMR.

Reportagen från de nazistiska leden har sedan dess utökats i Nationell Idag för att stilla huvudmålgruppens begär.

Under valrörelsen 2010 försökte Marc Abramsson värva röster från medlemmar och sympatisörer i SMR.

Partiets framtid

Nationaldemokraterna ser mest troligt ut att gå en väg liknande nazistpartiet NRP, som drevs av makarna Oredsson de, bokstavligen, tar med sig ned i graven.

Under lång tid har partiet präglats av sjuklig narcissim och en fetisch för nazism där medlemmars prestige har inneburit många maktkamper för denna lilla sekt.

”Nationella rörelsen” har förlorat sitt hopp för sin demokratiska brygga till nazismen i ND och sätter tilltro till Svenskarnas Parti (SvP), fd. Nationalsocialistisk Front.

Ett parti som drivs fortfarande av samma människor som önskade blodig revolution mot demokratin och önskade hämnd på världens judar.

Om ”rörelsen” tror på några valframgångar för denna makabra hop visar de hur pass avskilda de är ifrån övriga samhället och förhoppningsvis går samma rörelse nu mot sitt slut.

Med en hand ute mot invandringskritiker kunde ND åtminstone värva några till ytan respektabla ansikten. SvP kan bara värva från de egna leden med grovt kriminella nazister.

Redaktionen inser att detta är spiken i kistan på en rörelse som varit en enda mental sjukdom för den svenska ungdomen under 20 år.

Rörelsen har inhyst allt från socialt hämmade och lätt labila människor, till fullfjättrade psykopater. Där de sistnämna inte tvekat utnyttja ungdomen för sina mörka syften.

De har under sin tid i rörelsen blivit tungt belastade med kriminalitet, människoförakt och mental sjukdom.

Så till den milda grad de aldrig kan komma tillbaka till samhället som normalt fungerande individer. Vi hoppas rörelsen värvat sin sista medlem och nu går mot sin Oundvikliga död.

Elaka Svennen

Se även:

ND gör bort sig

Slut på ND

Fosterlandsvän med nazistiska förtecken

Nationell Idag lyfter fram nazismen

3 svar to “Nationaldemokraterna splittras – Vad är nytt?”

  1. […] Nationaldemokraterna splittras […]

  2. Bara för att SD inte har lyckats skapa en bra tidning innebär inte det att man inte ska kunna kritisera en tidning eller parti som väljer att öppet liera sig med nazister. Vi på redaktionen anser att en av orsakerna till att ND inte gjort några framsteg beror på kopplingen till nazister och oviljan att bryta med den nazistiska rörelsen. Det är därför ND ständigt backar och omöjligen kan överleva förutom som en marginell grupp eller sekt. Att du valt att rösta på SD måste ändå bero på att du känner mer förtroende för SD än för ND, annars skulle du sannolikt inte rösta på dem.

    ND får naturligtvis göra precis som de vill, men det innebär också att de som ogillar deras närhet till våldsnazisterna ska kunna framföra sitt ogillande. Det är inte fråga om att ”spy galla” det är frågan om att slippa rörelser som upprätthåller kontakter med nazistiska sekter. Det är i grunden ett ansvarstagande.

  3. Andreas said

    Vad är det här för vinklat skit?!?

    Jag läser tidningen och är definitivt inte nazist, däremot konservativ och fosterlandsvän! Jag röstar på SD som tyvärr är oförmögna att åstadkomma en bättre nationell tidskrift. Spy din galla på deras inkompetens så att Nationell Idag får lite konkurrens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: