Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Invandringen ger Sverige lägre IQ

Posted by sverigeidag på september 14, 2011

I en krönika i tidningen Jyllandsposten varnar Danmarks ledande intelligensforskare Helmuth Nyborg för de ekonomiska och demokratiska konsekvenserna av den svenska invandringspolitiken. Enligt honom står Sverige redan på ruinens brant eftersom de invandrargrupper som man släppt in i landet har alldeles för låg IQ.
Helmuth Nyborg har länge varit i hetluften för sin forskning om IQ-skillnader mellan män och kvinnor, men det var först med sitt arbete om intelligensskillnader mellan folkgrupper som han blev riktigt kontroversiell.

I krönikan pekar Nyborg ut Sverige som varnande exempel. Enligt honom beror inte nedgången i den svenska ekonomin på globala problem utan istället handlar det till stor del om att man låtit en allt för stor grupp invandrare med låg IQ bosätta sig i landet. Som exempel nämner han att invandrare i Växjö belastar bidragssystemen 21,5 gånger mer än infödda svenskar, vilket Fria Tider skrivit om tidigare.

Nyborg har tidigare konstaterat att det blir väldigt svårt för Danmark att förbli en demokrati när befolkningen når en genomsnittlig IQ på 90 eller lägre. Enligt den finske forskaren Tatu Vanhannen är det i praktiken omöjligt att upprätta fungerande demokratier i stater med låg genomsnittlig IQ.

”Vänstern eftersträvar jämlikhet, men vad de får är ojämlikhet med sin politik. Ironiskt nog så främjar jämlikhet de med sämst egenskaper. Ribban måste sättas lägre. Och med ett sämre utbildat folk kommer hela samhället att vandra bakåt i utvecklingen”, skriver Nyborg i sin krönika.

Artikeln kommer från Fria Tider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: