Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Många hot på kort tid mot Therese Borg

Posted by sverigeidag på september 3, 2011

Många Sverigedemokrater har blivit allvarligt hotade och trakasserade, utsatta för våld, skadegörelse och mordförsök samt bojkottade av fackföreningar, sparkade från arbeten och grovt förtalade av media och extremvänstern. Statsminister Fredrik Reinfeldt har aldrig tagit avstånd mot övergrepp som drabbar Sverigedemokrater. Han har tvärtom menat att de ”får skylla sig själva”. En av de Sverigedemokrater som drabbats av hot är småbarnsmamman Therese Borg. På sin blogg redogör hon för vad hon råkat ut för sedan sitt inträde i SD.

Så här ser det ut:

  • Jag blev aktiv i SD i början av 2010. Om jag inte minns fel så var det i februari.
  • I juni 2010 påbörjades en aldrig sinande ström av hot, ofredanden, sexuella ofredanden och förtal av olika grov karaktär som alltsedan dess framförts via mail eller på olika sociala forum på internet. Så gott som varje händelse under den ca 1,5 år långa tid som gått har polisanmälts.
  • I samband med valrörelsen 2010 inträffade många mycket obehagliga incidenter i form av förtäckta hot, grova lögner av förtalskaraktär, kränkningar och även ett stört torgmöte som slutade under flyktliknande former i en bil som attackerades av motdemonstranter. Händelserna i samband med torgmötet polisanmäldes, det övriga inte då personerna som var inblandade oftast var helt okända för mig.
  • I slutet av oktober 2010 kom jag en dag hem och hittade hakkors som klottrats i trapphuset och på min ytterdörr. Händelsen polisanmäldes.
  • I november 2010 ansökte jag om skyddade personuppgifter då jag var orolig för min dotters och min egen säkerhet, och beviljades detta. Jag sökte därefter ny bostad.
  • I februari 2011 flyttade jag till min nya bostad, och höll adressen hemlig inför alla utom närmaste familjen och vännerna.
  • I april 2011 var jag tillsammans med några partikamrater på en kongress om bostadspolitik. Efter att jag själv blivit verbalt angripen och kränkt av en socialdemokrat på kongressen hotades en av mina närvarande partikamrater av samma socialdemokrat. Hotet polisanmäldes.
  • Efter en flygbladsutdelning 19 augusti 2011 väcktes jag strax efter kl. 03.00 på natten (20/8) av att rutorna till mina vardagsrumsfönster krossades. På ytterdörren lämnades ett meddelande undertecknat ”AFA Eskilstuna”. Händelsen polisanmäldes.
  • Efter en flygbladsutdelning 31 augusti 2011 klottrades under natten en text klassad som förtal på husfasaden till min lägenhet, och på marken utanför ytterdörren lämnades ännu ett meddelande undertecknat ”AFA Eskilstuna”. Händelsen polisanmäldes.

Therese Borgs blogg 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: